07 Aralık 2011, Çarşamba 14:30:35

IATA'DAN ŞİRKETLERE KÖTÜ HABER...

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), havacılık sektörünün karının 2012′de 3.5 milyar dolara gerileyeceği tahmininde bulundu. Kötü senaryoya göre ise havayolu şirketleri 8.5 milyar dolarlık zararla karşılaşabilir...
IATA yaptığı açıklamada, artan petrol ve akaryakıt fiyatlarının havayolu şirketlerinin karını olumsuz etkilediğini, bu nedenle sektörün karının 6.9 milyar dolar olmasını beklediğini açıkladı. Havayolu şirketleri 2010′da 15.8 milyar dolar kar etmişti.
 
IATA ayrıca, kötü senaryoda Euro Bölgesi borç krizinin bankacılık krizine dönüşmesi ve bölgenin resesyona sürüklenmesi halinde ise şirketlerin 8.5 milyar dolar zarar edebileceği uyarısını yaptı.
 
Kuruluş, Eylül ayındaki açıklamasında, havayolu şirketlerinin gelecek yıl 4,9 milyar dolar kar edeceği tahmininde bulunmuştu.
 
Euro Bölgesi borç krizinin küresel ekonomiyi tehdit ettiğine dikkat çeken IATA, Asya’da havayolu taşımacılığındaki güçlü büyümeye rağmen, özellikle Avrupa’da talebin zayıf olması ve yüksek maliyetler nedeniyle kötü olan ekonomik görünümün bütün dünyada havayolu taşımacılığı için güçlük yarattığını vurguladı.
IATA'DAN ŞİRKETLERE KÖTÜ HABER...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000