05 Kasım 2008, Çarşamba 16:42:26

IATA'dan Kriz Paketi

Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA), havacılık sektöründeki krizi derinden hisseden ülkelerden biri olan Hindistan için acil önlem paketi tavsiye etti.

Havacılık sektöründe yaşanan global krizde yaklaşık 1.5 milyar dolar kayba uğradığı ifade edilen Hindistan’da krizle mücadele edilebilmesi için kısa adı AERA olan Havaalanı Ekonomik Düzenleme Otoritesi’nin kurulup hayata geçirilmesine karar verildi.

Hindistan hükümeti yetkilileriyle bir araya gelen IATA Başkanı Giovanni Bisignani,  AERA’nın çok önemli bir oluşum olduğunu ve Hindistan hükümetinin AERA’nın bir an önce kurulup faaliyete geçmesini istediğini açıkladı.

Bisignani, Hindistan’da makul vergilendirme konusunda düzenlemeler gerektiğini de tekrarladı.

Bisignani şöyle konuştu:

“Havacılıktaki küresel kriz derinleşiyor. Bu yıl Hindistan 1,5 milyar dolar potansiyel zararla krizin merkezinde yer alıyor. AERA doğru bir çözüm ancak çözümün sadece bir parçası. Hindistan havacılık sektörünün durumunu tersine çevirmek için kesin bir politika geliştirmek ve AERA’yı acilen vücuda getirmek zorundayız. Endüstrinin belini büken vergilendirmenin düzenlenmesi ilk öncelik olmalı.”

Bisignani son olarak, “Biz ekonomi Bakanlığı’na yakıttaki yüzde 5 ithalat gümrük harcının silinmesini önerdik. Bakanlığın yüzde 8 tüketim gümrük vergisi başta olmak üzere diğer vergilendirmelerde de kolaylık sağlayacağını umuyoruz.  Hükümet yetkilileri de durumun çaresiz olduğunu anlamalı ve yüzde 30’lara varan lüks satış vergilerini makul düzeye getirmelidir. Aksi takdirde çöken bir sektörün ekonomide açacağı yara üzerindeki şahsi paylarını da kabul etmiş olacaklardır” sözleriyle durumun ciddiyetini vurguladı.

IATA'dan Kriz Paketi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000