09 Temmuz 2009, Perşembe 08:01:53

IATA'dan korkutan tahmin!

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA, 2009’un ilk çeyreğine ilişkin rakamları açıkladı...
  • turkiyeyi teget gecmis

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA, 2009’un ilk çeyreğine ilişkin rakamları açıkladı. IATA verilerine göre, havacılık sektörü dünya genelinde yılın ilk çeyreğini 3 milyar doları aşkın bir kayıpla kapattı. IATA’nın 2009 yılı sonuna kadar öngördüğü kayıp miktarı ise 9 milyar dolar olarak açıklandı.

Küresel ekonomik krizden en fazla etkilenen sektörlerden biri olan hava taşımacılığı sektörü kan kaybetmeye devam ediyor

Hava taşımacılığı sektörünün en önemli uluslararası kuruluşlarından biri olan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA’nın 2009’un ilk çeyreğine yönelik kayıp miktarı ile ilgili açıklaması ve 2009 yılının tamamına ilişkin tahmini de havacılıktaki durumu ortaya koyar nitelikte.

Hava taşımacılığı sektörünün 2009 yılının ilk çeyreğinde 3 milyar dolar kaybı olduğunu, bu kaybın 2009 sonuna dek 9 milyar dolara çıkacağını belirten IATA yöneticileri, bu kaybı yolcu ve yük taşımacılığının zayıflaması ve kerozin olarak adlandırılan yakıt fiyatlarının yeniden tırmanışa geçmesine bağlıyorlar.

Turizmgazetesi

IATA'dan korkutan tahmin!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
turkiyeyi teget gecmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000