19 Mart 2011, Cumartesi 09:55:18

IATA'DAN HAVA TRAFİĞİ UYARISI

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), Japonya'daki hava trafiğinin kısa dönem için yavaşlayacağını bildirdi.

IATA'dan yapılan açıklamada, Çin, Tayvan ve Güney Kore'nin Japonya'daki hava trafiğindeki düşüşten en çok etkilenecek piyasalar olduğu, bu ülkelerde havayolu gelirlerinin beşte birinin Japonya'dan kaynaklandığı belirtildi.

Tayland, ABD, Hong Kong ve Singupur'un ikinci sırada etkilenecek pazarlar olduğunu ifade eden IATA, Avrupa'da Fransa, Almanya ve İngiltere'nin Japonya ile havayolu bağlantıları olduğunu hatırlattı.

IATA Başkanı Giovanni Bisignani, yaptığı açıklamada, 62,5 milyar dolarlık Japonya havacılık piyasasının dünya genelindeki hava trafiğinin yüzde 6,5'ini, gelirlerin ise yüzde 10'unu teşkil ettiğini belirtti.

Japonya'daki hava trafiğinin kısa dönem için yavaşlayacağını ifade eden Bisignani, yılın ikinci yarısında yeniden yapılanmanın etkilerinden toparlanma yaşanmadığı sürece havacılık sektörünün durumunun iyileşmeyeceğini kaydetti.

IATA, Japonya'daki rafinerilerin zarar görmesinden dolayı jet yakıtının fiyatının artabileceği uyarısında da bulundu. Japonya, küresel jet yakıtının yüzde 3-4'ünü üretiyor. (Zaman)
 

IATA'DAN HAVA TRAFİĞİ UYARISI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000