04 Ağustos 2012, Cumartesi 08:41:18

HAVAYOLUNA TALEPTE DURGUNLUK VAR...

Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği (IATA) Başkanı Tony Tyler dünya genelinde havayolu seyahatlerine olan talepte durgunluk yaşandığını kaydetti...
  • Aga bu IATA da bi acayip ya felaket tellali gibi :) Hiç olumlu haberini görmedim yıl başından beri bu kadarmı kötü bu sektör :)

Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği (IATA), dünya genelinde havayolu seyahatlerine olan talebin artış hızında yavaşlama olduğunu açıkladı.

Haziran 2012 itibariyle geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 6,2’lik bir talep artışı yaşanmasına karşın, büyüme hızının yavaşladığı belirtiliyor.

Avrupa’da yolcu talebi Haziran 2012 itibariyle yüzde 7,3 artarken, Kuzey Amerika’da ise bu oran yüzde 1,6 oldu. Asya-Pasisfikler’de de yüzde 6’lık artış kaydedildi. Latin Amerika ve Afrika’daki artışlar ise yüzde 11,2 ve yüzde 10,1 olarak gerçekleşti. En fazla büyüme ise yüzde 18,2 ile Ortadoğu ülkelerinde yaşandı.

Sonuçları değerlendiren IATA Başkanı Tony Tyler, dünya genelinde havayolu seyahat talebinde artış görülmesine rağmen, büyüme hızının hız kestiğini bildirdi. Tyler, yavaşlamanın müşteriler ve şirketlerin karşılıklı olarak tasarruf mantığı ile hareket etmelerinden kaynaklandığını ifade etti.

"Gidişattan hükümetler sorumlu"

Özellikle Avrupa’daki ekonomik krizin havayolu seyahatlerine olan talebi olumsuz etkilediğini kaydeden Tony Tyler, dünya genelinde yönetimlerin turizmin ekonomik büyüme açısından önemini bildiklerini, uluslararası turist taşımacılığının yüzde 50’sini kapsayan havayolunun ise sektörün en önemli unsurlarından biri olduğunu ifade etti. Tyler, buna karşın pek çok ülkede sektörün yüksek vergiler ve yetersiz altyapı olanakları nedeniyle sıkıntı çektiğine işaret etti. Tyler, havayolunda yaşanan talep hızı yavaşlamasını da yönetimlerin bu politikalarına bağladı.

HAVAYOLUNA TALEPTE DURGUNLUK VAR...

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Aga bu IATA da bi acayip ya felaket tellali gibi :) Hiç olumlu haberini görmedim yıl başından beri bu kadarmı kötü bu sektör :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000