23 Nisan 2008, Çarşamba 13:48:32

Havayollarına kayıp bagaj eziyeti

Havayolu taşımacılığının en önemli sıkıntılardan olan kayıp bagaj sorunu yıldan yıla büyüyor.

Havayolu taşımacılığının en önemli sıkıntılardan olan kayıp bagaj sorunu yıldan yıla büyüyor. 2006 yılında dünya genelinde 34 milyon olan kayıp bagaj sayısı 2007 yılında 42 milyonu aştı. Kayıp bagajların havayollarına maliyeti ise 3.8 milyar doları buluyor.

Havayolu taşımacılık endüstrisine bagaj takibi için IT çözümleri sunan SITA tarafından yapılan araştırma, kayıp bagaj oranının yıldan yıla arttığını ortaya koydu. Araştırmaya göre, 2007 yılında kaybedilen veya gecikmeli olarak sahibine ulaşan bagaj sayısı 42 milyonu aştı. IATA verilerine göre kayıp bagaj sayısı 2006 yılında 34 milyon düzeyinde bulunuyordu.

Maliyeti 3.8 milyar dolar

Şirketleri 3.8 milyar dolarlık bir maliyetin altına sokan kayıp bagaj sıkıntısına, artan yolcu sayısına karşın az sayıda uçakla çok uçuş yapılması ve sıkı güvenlik kontrollerinin neden olduğu belirtiliyor.

SITA araştırması havayolu endüstrisinin yılda yaklaşık olarak 2.25 milyar bagajla başa çıkmak zorunda olduğunu ortaya koyuyor. Kayıp bagaj sayısının azaltılması yönünde bir rapor ortaya koyan SITA CEO'su Francesco Violante, "Dünya çapında kayıp bagaj sayısı yıldan yıla artıyor" tespitinde bulunuyor.

IATA CEO'su Bisignani: Çözmemiz gereken bir sorun

IATA CEO'su Gioavanni Bisignani de kayıp bagaj sayısının yüksekliğine işarete ederek durumu şu sözlerle değerlendiriyor: "Bagajların yüzde 98'ini sahiplerine ulaştırıyoruz. Ancak sistem içerisinde yer alan 2.2 milyar dolar bagaj sayısının yüzde 2'sinin kayıp olması çözmemiz gereken büyük bir problem."

Kaynak: Turizmdebusabah

Havayollarına kayıp bagaj eziyeti

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000