22 Ağustos 2008, Cuma 08:11:12

Havadaki zarar 6.1 milyar dolar!

Dünyayı etkisi altına alan ve finans sektörüne tarihinin en ağır darbesini vuran ekonomik kriz havayolu sektörünü de beklentilerin üzerinde etkiledi.

Dünyayı etkisi altına alan ve finans sektörüne tarihinin en ağır darbesini vurn ekonomik kriz havayolu sektörünü de beklentilerin üzerinde etkiledi. Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA), petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen havacılık endüstrisinin 2008 yılı sonunda 6.1 milyar dolar zarar etmesinin beklendiğini açıkladı. Rusya ve Orta Doğu’da yaşanan gerginliğin petrol fiyatlarını her an yeniden tırmandırabileceğini belirten IATA Başkanı Giovanni Bisignani, havayollarının büyük kriz içinde olduğunu, yıl başından bu yana 25 hava yolunun iflas ettiğin söyledi.

VERİMLİLİK ARTTI

Sektörün 11 Eylül 2001 krizinden bile daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Bisignani, hava yollarının satış ve pazarlama giderlerinde yüzde 25 azalma, yakıt verimliği konusunda yüzde 19 artış elde etmelerine rağmen bu yıl kar etmelerinin çok zor olduğuna dikkat çekti. Hükümetlere çağrıda bulunan Bisignani, vergi ve ücretlerde indirimin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Havadaki zarar 6.1 milyar dolar!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000