04 Mayıs 2013, Cumartesi 09:17:08

HAVACILIKTA ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Uluslararası Havayolu Taşımacıları Birliği (IATA), mart ayına ilişkin verileri açıkladı. Mart ayında hava trafiği 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 6 oranında arttı.
  • pazartesi günün için ya da önümüzdeki hafta için istanbul-ankara thy fiyatlarına lütfen bir bakın,gidiş dönüş 538 TL,parkur kalkış ve inişten oluşuyor,,en kısa hat,talep var diye bu kadar insafsızlık yapılmaz ki yahu,200 euroya avrupanın her yerine uçuluyor!

Uluslararası Havayolu Taşımacıları Birliği (IATA), tarafından açıklanan veriler hava taşımacılığındaki yükselişin sürdüğünü ortaya koydu.

HAVA TRAFİĞİ YÜZDE 5.9 ARTTI

Açıklanan verilere göre mart ayında uluslararası hava trafiği 2012 yılı mart dönemine göre yüzde 6, iç hat uçuşları ise yüzde 5.7 oranında arttı.

Mart ayında hava trafiğinde yaşanan artış ortalaması ise yüzde 5.9 oldu. IATA, mart ayında yaşanan artışta Paskalya döneminin etkisi olduğunu açıklarken sektördeki büyümenin de bundan bağımsız olarak sürdüğüne dikkat çekildi.

DOLULUKLAR YÜZDE 80.3'E ULAŞTI

Havayoluna olan talepteki artışla birlikte kapasitelerde de artış yaşanıyor. Havayolu şirketleri kapasitelerini geçtiğimiz yıla göre yüzde 3.5 oranında artırırken doluluklar da yüzde 1.8'lik bir yükselişle yüzde 80.3'e çıktı.

TYLER: PETROL FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞE RAĞMEN HAVAYOLLARI KAPASİTE ARTIRIMINDA İHTİYATLI

IATA CEO'su Tony Tyler, son verilere ilişkin değerlendirmesinde iş dünyasında yaşanan hareketin havayoluna olan talebi artırdığına dikkat çekti. Havacılık sektörünün ana pazarlarında kısıtlı yükseliş yaşandığını kaydeden Tyler, yükselmekte olan pazarlardan gelen ciddi talep artışının yükselişi körüklediğini dile getirdi.

Son haftalarda yaşanan düşüşe karşın petrol fiyatlarının tarihi ortalamanın üzerinde seyrettiğine dikkat çeken Tyler, havayolu şirketlerinin bu durum nedeniyle kapasite artırmak konusunda temkinli davrandıklarını söyledi.

HAVACILIKTA ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Yorumlar

... ~ 11 yıl önce
pazartesi günün için ya da önümüzdeki hafta için istanbul-ankara thy fiyatlarına lütfen bir bakın,gidiş dönüş 538 TL,parkur kalkış ve inişten oluşuyor,,en kısa hat,talep var diye bu kadar insafsızlık yapılmaz ki yahu,200 euroya avrupanın her yerine uçuluyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000