10 Aralık 2008, Çarşamba 07:40:26

Havacılık sektörünün büyük zararı

Dünyada havayolu sektörünün petrol fiyatlarındaki büyük düşüşe karşın gelecek yıl, 2.5 milyar dolarlık zarar edeceği tahmin ediliyor.
  • Hata insanın doğasında olan birşey Hatasız pilot diye bir şey olsaydı EGPWS, Checklist vs diye birşeye gerek olmazdı değil mi? Bu sistemler bir pilotun hayatında belki bir defa uyarı verirler onda da çalışmıyorsa yapacak birşey yoktur. EGPWSi çalışmayan uçak NO GO dur. Raporda son 85 uçuşunu böyle yaptığı yazıyor.Uçağın hiç kalkmaması gerekiyordu. Sorumluların ki onların kim oldukları belli, en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekir.
  • Bu kazada worldfocus un ekisk yönleri belli ve raporda da yer alıyor zaten..peki Atlasjet de o dönemde yöneticilik yapan ve uçuş operasyonnda sorumlu kişilerin bir sorumluluğu yok mu sizce? Makam sahibi olup hava atarken iyi de zaman sorumluluk zamanı olduğunda neden ortada yoklar? Kovuldular tabi ondan ama kanun unutmaz ve elbet herkse gereken heeasbı verecek.er yada geç ..bu 57 kişinin kanının canının hesabı sorulacak
  • Kaptan pilot main panelde pfd (primary flihgt display ) aydınlatma tuşu tamamen kapalı yukardaki beyaz altimetre altındaki tuş kaptan tarafı KAPALI GÖZÜKÜYOR!!!!!
  • Herkes hayatta defalarca hata yapabilir ama pilotların havacılıkta sadece bir defa hata yapma şansları vardır,ikincisi zaten olamaz.kartal rumuzlu arkadaşımız özgüvenine saygı duymakla beraber yine de kendisine nacizane tavsiyem kendine fazla güvenmeden check-list lerini eksik uygulasın.Unutmasın ki şu anda hayatta olmayan arkadaşlarımız da en az onun kadar iyi birer pilottular.allah kaza bela vermesin.
  • sevgili kartal pilotlar kolay kolay hata yapmaz bende hatasız pilot oldum diyorsun uçak kazalarının büyük bir çoğunlu pilot hatasından kaynaklanıyor, bu kazaları yapanlar kamyon şoförlerimi.. tabiki pilotlara ve yaptıkları ağır mesleğe saygımız sonsuz, ama sizin düşünceniz çok büyük bir kazanın başlangıç sebebi.. ne kadar kendinizden emin konuşuyorsunuz.. herkesin iyi bildiği pan am, klm kazasını yapan pilotlarda sanıyorum ki sizin gibi düşünüyordu..
  • CRM=Crew Resource Management ,Cabin değil;)
  • ben planör pilotuyum hocalarım beni öyle bir eğittiki neredeyse hatasız bir pilot oldum şimdi simulatörde istediğim uçağı rahatça uçuruyorum.bu kazayı yapan pilotta o kadar saat uçuş yaptığına göre hata yapması neredeyse imkansızdır.artık o uçakla bütünleşmiştir uçaktaki en ufak değişikliği hisseder
  • Neden yorumlarım yayınlamıyorsun
  • Yorumunuz Kazanın asıl nedeni pilot olsa bile ,biraz geriye giderek sn.Çizmeci'nin hangi şartlarda şirkete ortak olduğu,ve de neden ilave para yatırımı yapmadığı,ozaöankignl.md.ün koltuğunu sağlama almak için yavuz beyi yanlış bilgilendirdiği,teknik ve kalite birim md.lerinin teknisyenlere nasıl baskı yaptığının kise farkındamı,yavuz bey bunları bilmez ama gnl md bunları çok iyi biliyordu.çünkitüm ipler kendi elindeydi.takii ki Çizmeci beyle ters düşem ne kadar.inşaallah herkes layık olduğu yeri bulur.bekleyelim ve de görelim. hoşcakalın
  • Kazanın en büyük sorumlusu World Focus isimli firmadan bu haldeki uçağı kiralayan ve o kötü haliyle uçuran Atlas Jet'tir. Sonuçta World Focus havayollarının uçağı olabilir ama insanlar o uçağa atlas jet adıyla bindiler kimse kimseyi kandırmasın yukarda atlas reklamı olduğu için mi bazı yorumlar yayınlanmıyor acaba?

Bu düşüşe dünyadaki büyük birkaç ekonomideki havayolu ulaşımına talebin azalmasının neden olacağı belirtiliyor. Uluslararası Havayolu Birliği (IATA) Direktörü Giovanni Bisignani, "Görünüş iyi değil. Kronik sektör krizi, 2009’da da devam edecek. Sektör olarak 50 yıl içindek en kötü gelir ortamında bulunuyoruz" dedi.

IATA, ABD hariç bütün bölgelerde 2009’da, bu yıldan daha büyük kayıplar olacağını söyledi. IATA, sivil havacılık sektöründe gelirlerin gelecek yıl 53 milyar dolarlık düşüşle 501 milyar dolara ineceğini tahmin ediyor.

Havacılık sektörünün büyük zararı

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Pilot ~ 15 yıl önce
Hata insanın doğasında olan birşey Hatasız pilot diye bir şey olsaydı EGPWS, Checklist vs diye birşeye gerek olmazdı değil mi? Bu sistemler bir pilotun hayatında belki bir defa uyarı verirler onda da çalışmıyorsa yapacak birşey yoktur. EGPWSi çalışmayan uçak NO GO dur. Raporda son 85 uçuşunu böyle yaptığı yazıyor.Uçağın hiç kalkmaması gerekiyordu. Sorumluların ki onların kim oldukları belli, en ağır şekilde cezalandırılmaları gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
creww ~ 15 yıl önce
Bu kazada worldfocus un ekisk yönleri belli ve raporda da yer alıyor zaten..peki Atlasjet de o dönemde yöneticilik yapan ve uçuş operasyonnda sorumlu kişilerin bir sorumluluğu yok mu sizce? Makam sahibi olup hava atarken iyi de zaman sorumluluk zamanı olduğunda neden ortada yoklar? Kovuldular tabi ondan ama kanun unutmaz ve elbet herkse gereken heeasbı verecek.er yada geç ..bu 57 kişinin kanının canının hesabı sorulacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
real ~ 15 yıl önce
Kaptan pilot main panelde pfd (primary flihgt display ) aydınlatma tuşu tamamen kapalı yukardaki beyaz altimetre altındaki tuş kaptan tarafı KAPALI GÖZÜKÜYOR!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BLRD ~ 15 yıl önce
Herkes hayatta defalarca hata yapabilir ama pilotların havacılıkta sadece bir defa hata yapma şansları vardır,ikincisi zaten olamaz.kartal rumuzlu arkadaşımız özgüvenine saygı duymakla beraber yine de kendisine nacizane tavsiyem kendine fazla güvenmeden check-list lerini eksik uygulasın.Unutmasın ki şu anda hayatta olmayan arkadaşlarımız da en az onun kadar iyi birer pilottular.allah kaza bela vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EMR ~ 15 yıl önce
sevgili kartal pilotlar kolay kolay hata yapmaz bende hatasız pilot oldum diyorsun uçak kazalarının büyük bir çoğunlu pilot hatasından kaynaklanıyor, bu kazaları yapanlar kamyon şoförlerimi.. tabiki pilotlara ve yaptıkları ağır mesleğe saygımız sonsuz, ama sizin düşünceniz çok büyük bir kazanın başlangıç sebebi.. ne kadar kendinizden emin konuşuyorsunuz.. herkesin iyi bildiği pan am, klm kazasını yapan pilotlarda sanıyorum ki sizin gibi düşünüyordu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PPL ~ 15 yıl önce
CRM=Crew Resource Management ,Cabin değil;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kartal ~ 15 yıl önce
ben planör pilotuyum hocalarım beni öyle bir eğittiki neredeyse hatasız bir pilot oldum şimdi simulatörde istediğim uçağı rahatça uçuruyorum.bu kazayı yapan pilotta o kadar saat uçuş yaptığına göre hata yapması neredeyse imkansızdır.artık o uçakla bütünleşmiştir uçaktaki en ufak değişikliği hisseder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt ~ 15 yıl önce
Neden yorumlarım yayınlamıyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Yorumunuz Kazanın asıl nedeni pilot olsa bile ,biraz geriye giderek sn.Çizmeci'nin hangi şartlarda şirkete ortak olduğu,ve de neden ilave para yatırımı yapmadığı,ozaöankignl.md.ün koltuğunu sağlama almak için yavuz beyi yanlış bilgilendirdiği,teknik ve kalite birim md.lerinin teknisyenlere nasıl baskı yaptığının kise farkındamı,yavuz bey bunları bilmez ama gnl md bunları çok iyi biliyordu.çünkitüm ipler kendi elindeydi.takii ki Çizmeci beyle ters düşem ne kadar.inşaallah herkes layık olduğu yeri bulur.bekleyelim ve de görelim. hoşcakalın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Kazanın en büyük sorumlusu World Focus isimli firmadan bu haldeki uçağı kiralayan ve o kötü haliyle uçuran Atlas Jet'tir. Sonuçta World Focus havayollarının uçağı olabilir ama insanlar o uçağa atlas jet adıyla bindiler kimse kimseyi kandırmasın yukarda atlas reklamı olduğu için mi bazı yorumlar yayınlanmıyor acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000