20 Ekim 2012, Cumartesi 09:58:28

"HAVACILIK SEKTÖRÜNDE BİR DEVRİM YAŞANACAK"

Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) seyahat acentelerinin tüketicilere daha düşük ve daha fazla kişiselleşmiş tekliflerle uçak koltuğu sunabilmeleri için devrim niteliğinde teknolojik bir yenilenme sürecine giriyor.
  • gercekten anlayamadim .. hala eski teknolojileri kullanan IATA biraz paraya kiymis nisbeten upgrade olmus.. devrim yok IATA nin yetismeye calismasi var..

 

IATA Abu Dabi'de düzenlenen Dünya Yolcular Sempozyumu'nda 'Yeni Distribüsyon Sistemi' (NDC) adlı yeni sisteminin çerçevesini dünyaya duyurdu.
 
IATA Genel Direktörü ve Başkanı Tony Tyler sempozyumda yaptığı açıklamada 'Havayolları özel yemekler,  hızlandırılmış uçağa biniş, geniş koltuklar ve havalimanı 'lounge' alanlarından faydalanma gibi  yeni hizmet ve ürünler geliştiriyor. Bugün uçak biletlerinin  yüzde 40 havayollarının internet siteleri, geri kalanı ise Küresel Distribüsyon Sistemleri (GDS) aracılığıyla dağıtılıyor. İşin özü ise şu; her iki sistemde de havayolları müşterilerine göre özelleşmiş, özel teklifler sunamıyorlar."
 
ACENTELER MÜŞTERİYE  ÖZEL UÇAK BİLETİ TEKLİFLERİ SUNABİLECEKLER
 
"Acenteler ise kullanılan sistemlerde sadece F, J, Y ve türevleri gibi bilet fiyatlarını görebiliyorlar.  Bu yöntem de uygun seçenekleri tam anlamıyla tanımlamaktan aciz durumda. Müşteriler bizden çok daha fazlasını bekliyor. Bu sorunun çözümü ise XML standartları tarafından desteklenen yeni NDC sistemidir. Bu yeni sistem havayolu ürünleri dağıtımında bir devrimdir. Yeni sistemin getireceği önemli yeniliklerden biri de kişiye özel tekliflere olanak tanıyarak acenteler aracılığıyla havayolu şirketleri ile müşterileri arasındaki mesafeyi kısaltmak olacak. "
 
IATA BAŞKANI: "BU BİR DEVRİM"
 
IATA Başkanı Tyler, yeni altyapının aynı zamanda acenteler için etkin uygulamalar geliştirmek ve dağıtım maliyetlerini düşürmek amacıyla çalışacak bir kurum niteliğinde olacağını da belirtti. IATA NDC'nin tanıtımı ve kullanımının anlaşılması için bir yol haritası oluşturup bunu kamuoyuna sunacak. 2013 yılı içinde yeni sistemin hazırlığının tamamlanması bekleniyor. 
 
Tyler sözlerini şöyle tamamladı: "Şu anda kullandığımız distribüsyon sistemini icadından tam 40 yıl sonra yenileme fırsatını nihayet elimize geçirdik. Havacılık sektörüne bir devrim getiriceğiz. 2013 yılında havayolları 3 milyar yolcu taşıyacak ve bu rakam 2030 da 6 milyar olacak." 
"HAVACILIK SEKTÖRÜNDE BİR DEVRİM YAŞANACAK"

Yorumlar

ne devrimi? ~ 11 yıl önce
gercekten anlayamadim .. hala eski teknolojileri kullanan IATA biraz paraya kiymis nisbeten upgrade olmus.. devrim yok IATA nin yetismeye calismasi var..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000