03 Haziran 2008, Salı 08:17:01

"Havacılık 4 yılda tavan yaptı"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de son 4 yılda havacılığın yüzde 100’ün üzerinde bir büyüme gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu önemli bir gelişmedir. Bu gelişmenin aynı trendde devam edeceğini görüyoruz” dedi.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) 64. Yıllık Genel Toplantısı ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi’nin açılışında konuşan Yıldırım, dünya ticari hava taşımacılığı şirketlerinin yüzde 95’ini temsil eden IATA’nın genel kurul toplantısının medeniyetlerin buluştuğu İstanbul’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yıldırım, 2003 yılında iç hatlarda THY’nin payı yüzde 98 iken bugün itibariyle yüzde 50’lere gerilediğini, taşıdığı yolcu sayısının ise iki katına çıktığını aktardı.

Havada vergi indirimi

Öte yandan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, leasing (kiralama) yoluyla alınan uçaklarda vergi oranını yüzde 1’e çekmeyi düşündüklerini bildirdi. Unakıtan, “Hiç hayatında uçağa binmemiş kimseler uçağa binmeye başladı. Bu Türkiye için güzel bir gelişme, bunu daha artırmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi eskiden beri o uçakların tamamı leasing yapılır. Çünkü çok büyük rakamlara mal olan alımlardır bunlar. Bu nedenle de daha önce de olduğu gibi yüzde 1 olarak düşünüyoruz” diye konuştu.

 

"Havacılık 4 yılda tavan yaptı"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000