02 Şubat 2010, Salı 08:07:18

DEV HAVAYOLUNUN BAŞINA RAHİP GETİRİLDİ!

Budist rahip 78 yaşındaki Kazuo Inamori, iflas koruma kapsamına alınan Japon Havayolları'na Yönetim Kurulu Başkanı olarak getirildi.
  • Sayın Laleli Lions'un yazdıklarına katılıyorum. National Geographic'in 1973 veya 1974 yıllarında yayınlanan bir sayısında, Japon mucizesini anlamak için Zen'i ve Samurai Ruhunu öğrenmek ve anlamak gerekir diyordu. Yine aynı yazıda, Japon işçilerin her sabah işyerinde işe başlamadan önce topluca yapılan sabah sporu, topluca söylenen şirket marşı ve çalışanların her yıl en az 2 hafta zen yapmaları için dağlardaki Budist tapınaklarına gönderildikleri anlatılıyordu. Kısacası, Japon ve diğer uzak doğu kültürlerini bilmeden bu konudaki yorumların eksik ve yanlış olacağı düşüncesindeyim.Bizdeki "imam" olarak nitelendirilen başarılı iş adamlarımızın sayısı hiç de küçümsenecek sayıda değil. Türkiye'nin ihracat ve üretim şampiyonlarına bir bak
  • Bizde de imam var ne olmuş ? Ama bizimki kurtarıcı değil, batırıcı...
  • Onlarin basindakiler,hocami idiler yoksa takiyyecimi?Netice ne oldu?Bekleyelim Budist rahip ne yapacak,onuda görecegiz.
  • laleli abi yorumun cok aciklayici ve bilgilendirici kulturlu oldugun belli belki yazdiklarina inanmayanlar cikarsa buyursun gelsinler japonyaya misafirim olsunlar.dediklerin harfiyen dogru.
  • bizdede thy,nin basina diyanet isleri baskanini gecsin.
  • AMCAM RUHEN UCMUS ZATEN YAPTIGI ISLE ILGILI BENCE ISABET OLMUS
  • Bizde de bu tipten epey mevcut. Japonya nın en zenginlerinden biri ol sonra da rahipliği seç. 16.000 kişiyi işten çıkarırsa, vebali ona yeter. Çok kitap yazmış ya! ŞİRKET, ÇALIŞANLAR dan daha önemli. Neyse, Temel'in dediği gibi, " bu bize ders olsun". Birgün gelir THY'nin de başına böyle gariban bir İMAM geçirirlerse şaşmam.
  • Laleli Lions simdide budizm uzmani oldu!!!
  • Baska bir ise yarasa, zamaninda Sn. Sabanci Pegasusa alirdi zaten... Almadi cin ali oldu.... Lalelide duayen oldu, hemde her konuda... Budist olmalarina ragmenmis... Budistler dindar olmazyaa aslinda muuhaaaa Japon Budistler olmus nasil olmussaa
  • laleli yine bağlamış 3. moda :) olayı neredeeen nereyeee getirmiş helal olsun laleli aslan gibisin :) sabah akşam iş güç yok full yorum basıyorsun. Sabahın 08:41 inde patlatmışın bombayı :D

HaberTürk'te yer alan habere göre; Hava taşımacılığı sektöründe yeni olduğunu belirten Inamori “Taşımacılık sektörü için bir amatörüm” derken, şirketin geleceği için elinden geleni yapacağını ifade etti. Inamori, 15 bin 600 kişinin işine son verilmesi dahil şirketin yeniden yapılandırılmasından sorumlu olacak. Inamori, JAL’ı ‘Japonya’nın dünyadaki sembolü’ olarak nitelerken, yeniden yapılandırma çalışmalarının başarılı olacağına inandığını söyledi.

Budist rahip oldu

Japonya’nın en çok saygı duyulan işadamı ve yönetim gurusu olan Inamori, Japonya’nın en büyük ikinci telekom şirketi Kyocera’nın kurucusu olarak biliniyor. Inamori, emekli olduktan sonra 1997’de Budist rahip olmuştu. Çok sayıda kitabı bulunan Inamori, yöneticilik felsefesinin, karşılaştığı engeller üzerine şekillendiğini belirtiyor.

Serveti 920 milyon dolar

Forbes’un listesine göre 920 milyon dolarlık serveti bulunan Inamori, Japonya’nın en zengin 28’inci kişisi. 20 Ocak’ta iflasını açıklayan JAL, 26 milyar dolarlık borcu ile Japonya tarihinin en büyük iflaslarından birini yaşadı. Her yıl 50 milyondan fazla yolcu taşıyan JAL yeniden yapılandırma planı ile iş gücünü yüzde 30 azaltacak ve 3 yılda10 milyar dolarlık acil yardım paketinden yararlanacak.

Asya-Pasifik’te uçak yolcusu ABD’yi geçti

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) Asya-Pasifik bölgesinin 647 milyon yolcu ile 2009 yılında Kuzey Amerika’yı geride bıraktığını açıkladı.

DEV HAVAYOLUNUN BAŞINA RAHİP GETİRİLDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Laleli Lions'un yazdıklarına katılıyorum. National Geographic'in 1973 veya 1974 yıllarında yayınlanan bir sayısında, Japon mucizesini anlamak için Zen'i ve Samurai Ruhunu öğrenmek ve anlamak gerekir diyordu. Yine aynı yazıda, Japon işçilerin her sabah işyerinde işe başlamadan önce topluca yapılan sabah sporu, topluca söylenen şirket marşı ve çalışanların her yıl en az 2 hafta zen yapmaları için dağlardaki Budist tapınaklarına gönderildikleri anlatılıyordu. Kısacası, Japon ve diğer uzak doğu kültürlerini bilmeden bu konudaki yorumların eksik ve yanlış olacağı düşüncesindeyim.Bizdeki "imam" olarak nitelendirilen başarılı iş adamlarımızın sayısı hiç de küçümsenecek sayıda değil. Türkiye'nin ihracat ve üretim şampiyonlarına bir bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizde de imam var ne olmuş ? Ama bizimki kurtarıcı değil, batırıcı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Onlarin basindakiler,hocami idiler yoksa takiyyecimi?Netice ne oldu?Bekleyelim Budist rahip ne yapacak,onuda görecegiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
laleli abi yorumun cok aciklayici ve bilgilendirici kulturlu oldugun belli belki yazdiklarina inanmayanlar cikarsa buyursun gelsinler japonyaya misafirim olsunlar.dediklerin harfiyen dogru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bizdede thy,nin basina diyanet isleri baskanini gecsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AMCAM RUHEN UCMUS ZATEN YAPTIGI ISLE ILGILI BENCE ISABET OLMUS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bizde de bu tipten epey mevcut. Japonya nın en zenginlerinden biri ol sonra da rahipliği seç. 16.000 kişiyi işten çıkarırsa, vebali ona yeter. Çok kitap yazmış ya! ŞİRKET, ÇALIŞANLAR dan daha önemli. Neyse, Temel'in dediği gibi, " bu bize ders olsun". Birgün gelir THY'nin de başına böyle gariban bir İMAM geçirirlerse şaşmam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Laleli Lions simdide budizm uzmani oldu!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Baska bir ise yarasa, zamaninda Sn. Sabanci Pegasusa alirdi zaten... Almadi cin ali oldu.... Lalelide duayen oldu, hemde her konuda... Budist olmalarina ragmenmis... Budistler dindar olmazyaa aslinda muuhaaaa Japon Budistler olmus nasil olmussaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
laleli yine bağlamış 3. moda :) olayı neredeeen nereyeee getirmiş helal olsun laleli aslan gibisin :) sabah akşam iş güç yok full yorum basıyorsun. Sabahın 08:41 inde patlatmışın bombayı :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000