22 Eylül 2009, Salı 16:03:32

ÇEVRECİ UÇAKLAR GELİYOR

Havayolu şirketleri karbondioksit emisyonunu düşürmek için harekete geçti.

Birleşmiş Milletler’in iklim değişikliklerini gündeme alması havayolu şirketlerini harekete geçirdi.

Küresel ısınmanın önüne geçmek isteyen havacılık endüstrisi, uçakların karbon emisyonu değerlerini 2050 yılına kadar yüzde 50 oranında düşürmeyi hedefliyor.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan British Airways Yönetim Kurulu Başkanı Willie Walsh; havayolları, havalimanları ve uçak üretim şirketleri arasında yapılması planlanan anlaşma sayesinde 2050 yılına kadar uçakların karbon emisyonu değerlerini yarı yarıya düşüreceklerini söyledi.

Walsh ayrıca, yaklaşık 4 bin havayolu şirketinin AB tarafından ‘emisyonlar ticari anlaşması’na tek taraflı yapılan sözleşmeler ile mecbur bırakıldığını ifade ederek, “ bu antlaşmanın endüstri giderlerine 3,3 milyar dolarlık artısı olacak, bu da bilet fiyatlarına olumsuz yansıyacak” diye konuştu. 

Öte yandan Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA ve pek çok ünlü havayolu şirketi de karbon emisyonunu 2020’ye kadar her sene düzenli olarak %1,5 oranında düşürmeyi planlıyor.

Havacılık endüstrisi tarafından, Birleşmiş Milletler’e sunulan ‘emisyon tasarısı’ kabul edilirse, Aralık ayında Kopenhag’da yapılacak olan görüşmelerde bu konu ele alınacak.

ÇEVRECİ UÇAKLAR GELİYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000