02 Haziran 2008, Pazartesi 12:28:00

BU OLAĞANÜSTÜ BİR KRİZ!

IATA Genel Direktörü Giovanni Bisignani petrol fiyatındaki her 1 dolarlık artışın sektördeki maliyetleri 1,6 milyar dolar artırdığına dikkat çekerek, "Bu olağanüstü bir kriz” dedi.

Havacılık sektörünün 2008 yılı toplam yakıt faturasının, petrolün varil fiyatı 106,5 dolar alındığı takdirde 176 milyar dolar olmasının beklendiğini kaydeden IATA Genel Direktörü ve Üst Yöneticisi (CEO) Giovanni Bisignani, bunun da işletme maliyetlerinin yüzde 34'üne karşılık geldiğini söyledi.

Yakıt fiyatlarının roket hızıyla 130 doları geçtiğini ifade eden Bisignani, petrol varil fiyatlarının şirketleri tanımadığı bir bölgeye getirdiğini belirterek şöyle konuştu:

"Buna zayıflayan küresel ekonomiyi de eklerseniz yine mükemmel bir fırtına ile karşı karşıyayız. Petrol her şeyi değiştiriyor. Bunun kolay bir cevabı yok. Son 6 yılda hava yolu şirketleri yakıt verimliliğini yüzde 59 artırdı ve yakıt kaynaklı olmayan maliyetleri yüzde 18 düşürdü. Kısacak başka bir şey kalmadı. Bu krizde ayakta kalmak için daha kitlesel değişikliklerin hızla gerçekleştirilmesi gerekiyor.”

Bisignani: Olağanüstü bir kriz!

Hava taşımacılığının 3,5 trilyon dolar büyüklüğünde bir iş ve 32 milyon kişiye istihdam sağlayan sektör olduğunu hatırlatan Bisignani, “Bu, sektörü yeniden biçimlendirme potansiyeli olan ve küresel ekonomiyi etkileyecek olağanüstü bir kriz. Hükümetler, sektör ortakları ve çalışanlar değişime ayak uydurmalı" diye konuştu.

 

BU OLAĞANÜSTÜ BİR KRİZ!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000