25 Şubat 2010, Perşembe 08:47:51

Bilet satışları yüzde 22.4 düştü!

IATA verileri üzerinden yapılan incelemede, 2008 yılında yüzde 20 büyüyen uçak bileti pazarının 2009’da yaşadığı kayıplar nedeniyle 2008’in de gerisine düştüğü belirlendi. Buna göre uçak bileti satan 459 seyahat acentesinden 200’ü pazarın yüzde 91'ini ellerinde tutuyor.
  • Diger yorumcu arkadaslara katiliyorum. Paylasilan veriler sadece acente satislari ise, haayolu gelirini temsil etmez - ya da tam tersi. Havayollari direkt satis yapip acente komisyonu vermeyip gelirlerini artirmaya calisiyorlar. THY, dunya kadar transit yolcu tasiyor - StarAlliance uzerinden. Merak ediyorum onlara daha uygun bilet fiyati sunup, kaybinin acisini bizden mi cikariyor. Sahsen THY bilet fiyatlarini cazip bulmuyorum.
  • thy da aynen hükümet gibi kendisini başarılı göstermeye çalışıyor fakat sistem iflas etmek üzere....çogunluk yer aziz nesinin dedigi gibi fakat bazıları yemezzz bu ucuz satış numaralarını...
  • Tüm biletleri acentalar satmıyor. Bu haber acentaların satışlarını düştüğünü gösteriyor fakat firmaların satışlarının düştüğünü değil internet satışları acentaları yawaş yawaş bitiriyor bu bunu gösteriyor bişeyler yapılması gerekiyor birileri rant sağlayacak diye koca bi sektör çöküşe girdi
  • Türkiyede satılan dışhat biletleri gecen yıla göre %22 düşmüşse,pazarın %60 'ını elinde bulunduran Thy'nında satışları düşmüş demektir.%22 çok ciddi bir orandır.Eğer buna rağmen THY yönetimi halen artişdayız da ısrar ediyorlarsa bedava-mil biletlerinde artışdadırlar yada ucuzcu transit yolcular ile artşdadırlar.Ama Türkiye pazarlama ve satış politikaları kesinlikle iflas etmiştir .Başarısızdırlar.Bu düşüşde en iyi göstergedir.

Turizmdeki hareketliliğin ölçülmesinde ölçü olarak kullanılan uçak bilet satışları, 2009 yılında yaşananları bütün çıplaklığı ile ortaya koyuyor.

2009 yılında uçak bileti satışları Avro bazında yüzde 22.4 düştü. 2008 yılında  Türkiye genelinde 847.760.763 Avro değerinde bilet satışyı yapılmışken bu rakam 2009’da  yüzde 22.49 düşüşle 657.111.274 avroya geriledi.

Pazar 2008’in gerisine düştü

turizmgazetesi.com olarak IATA verileri üzerinden yaptığımız incelemede, 2008 yılında yüzde 20 büyüyen uçak bileti pazarının 2009’da yaşadığı kayıplar nedeniyle 2008’in de gerisine düştüğü belirlendi.

11 acente kapandı 46 yeni acente açıldı

IATA verilerinden derlediğimiz bilgilere göre uçak bileti satan 459 seyahat acentesinden 11’inin IATA üyeliği düştü. Bu arada 2009 yılında uçak bileti satan acentelere 2009’da  46 acentenin daha eklendiği belirlendi.

Pazarın 3’te biri 10 acentenin elinde

IATA verilerine göre uçak bileti pazarında faaliyet gösteren 450’i aşkın seyahat acentesinden ilk 10’u pazarın yüzde 33’ünü elinde tutuyor.

Trek krize rağmen pazarın lideri

Uçak bileti satışlarının acente bazında dağılımı incelendiğinde ise uzun süreden beri pazarın lideri konusunda olan Trek’in kriz ortamında da liderliğini koruduğu dikkat çekti.

Uçak bileti pazarının yüzde 10.7’sini elinde bulunduran Trek Turizmin Türkiye'nin  çeşitli il ve ilçelerinde faaliyet gösteren toplam  71 şubesi bulunuyor.

Acentelerin yarısı zor durumda

En çok uçak bileti satan seyahat acenteleri listesinde Sabancı Grubu’nun acentesi olarak bilinen Vista da yüzde 6.4 Pazar payı ile 2. sırada yer alıyor.

Uçak bileti pazarında faaliyet gösteren 450’i aşkın firmanın yarısından daha az bölümü olan 200 acente toplam satışların yüzde 91’ine sahip iken 259 acentenin pazar payı yüzde 9 cıvarında kalıyor. 259 acentenin yıllık toplam satışları ortalama 205 bin avro, acente başına da aylık 17 bin Avro düzeyinde. Bu rakamlar da uçak bileti satan seyahat acentelerinin yarısından fazlasının ayakta kalamayacak durumda olduğunu gösteriyor.

(Turizmgazetesi)

Bilet satışları yüzde 22.4 düştü!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Diger yorumcu arkadaslara katiliyorum. Paylasilan veriler sadece acente satislari ise, haayolu gelirini temsil etmez - ya da tam tersi. Havayollari direkt satis yapip acente komisyonu vermeyip gelirlerini artirmaya calisiyorlar. THY, dunya kadar transit yolcu tasiyor - StarAlliance uzerinden. Merak ediyorum onlara daha uygun bilet fiyati sunup, kaybinin acisini bizden mi cikariyor. Sahsen THY bilet fiyatlarini cazip bulmuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy da aynen hükümet gibi kendisini başarılı göstermeye çalışıyor fakat sistem iflas etmek üzere....çogunluk yer aziz nesinin dedigi gibi fakat bazıları yemezzz bu ucuz satış numaralarını...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tüm biletleri acentalar satmıyor. Bu haber acentaların satışlarını düştüğünü gösteriyor fakat firmaların satışlarının düştüğünü değil internet satışları acentaları yawaş yawaş bitiriyor bu bunu gösteriyor bişeyler yapılması gerekiyor birileri rant sağlayacak diye koca bi sektör çöküşe girdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiyede satılan dışhat biletleri gecen yıla göre %22 düşmüşse,pazarın %60 'ını elinde bulunduran Thy'nında satışları düşmüş demektir.%22 çok ciddi bir orandır.Eğer buna rağmen THY yönetimi halen artişdayız da ısrar ediyorlarsa bedava-mil biletlerinde artışdadırlar yada ucuzcu transit yolcular ile artşdadırlar.Ama Türkiye pazarlama ve satış politikaları kesinlikle iflas etmiştir .Başarısızdırlar.Bu düşüşde en iyi göstergedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000