06 Mart 2009, Cuma 08:26:29

Bilet satışları yüzde 15 düştü!

IATA bileti satan acentelerden aldığı veriler üzerinden yaptığı hesaplamaya göre, kriz nedeniyle ocak ayında bilet satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 düştü.
  • Hamdolsun THY de surekli artiyor

Dünya ekonomik krizinin turizme etkileri diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de peş peşe kendini göstermeye başladı.

Krizin turizme yansımalarının ilk işaretlerinden biri olarak aylık RESORT Dergisi’nde geniş bir biçimde yayınlanan haber dosyalarında ortaya konan kışın açık otel sayısındaki azalma ve kamp çalışması için gelen spor kulübü sayısındaki düşüşten sonra, kriz nedeniyle uçak bileti satışlarının da yüzde 15 düştüğü belirlendi.

Satışlar 2007'nin düzeyine geriledi

Bilet satan acentelerden derlenen verilerle yapılan hesaplamaya göre, bu yılın ocak ayında satılan bilet miktarında geçen yılın aynı dönemine göre TL bazında yüzde 15 civarında bir düşüş olduğu belirlendi.

IATA bileti satan acentelerden aldığımız bilgilere göre, kriz nedeniyle bilet satışlarındaki gerileme yüzde 15’i geçiyor. Biletçi acenteler bu oranda bir düşüşten sonra satışların 2007 yılı düzeyine gerilediğini belirtiyorlar.

40 milyondan 33 milyona

Bilet satan acentelerden derlenen verilere göre, bu yılın ocak ayında gerçekleşen bilet satışı 33  milyon avro civarında oldu. Bu rakam geçen yılın ocak ayında 40 milyon avro civarındaydı.

Ocak ayları itibariyle satılan biletlerin TL olarak değerinin ise 2008’de 80, 2009’da ise 70 milyon TL düzeyinde olduğu hesaplanıyor. Biletçi acenteler, 2007 yılının ocak ayında satılan bilet miktarının bile 70 milyon TL'nin üzerinde olduğunu belirtiyorlar.

(turizmgazetesi)

Bilet satışları yüzde 15 düştü!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Hamdolsun THY de surekli artiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000