11 Eylül 2010, Cumartesi 16:14:44

Havayolu şirketlerinden "helal gıda" açılımı

Havayolu şirketlerine yiyecek ve içecek sağlayan Gategroup'un, İslami usullere uygun gıda seçeneğine ağırlık vermesi sektördeki değişimi ortaya koyuyor.
  • Bu durumların başında prosesin tasarlanması gelmektedir. Örneğin zaralı hale gelmiş bir kızartma yağının kullanımıda helal olmayan bir ürün ortaya çıkmasına sebeb olabilir. Çünki bu yağ insan sağlığına zararlı hale gelmiştir. Bu oldukça geniş bir konu; genlede insanlar HELAL gıda deyince olayı sadece dinin gerekleri olarak algılamaktadırlar. Ancak başta; genel hijyen kurallarının uygulanmaması ürünün helal niteliğini kaybettirmektedir. Yine; bir kesim hayvanının helal olmayan yemle beslenmesi benzer durum ortaya çıkarabilmektedir. Tarım ilacından arındırılmamış bir sebzenin kullanımıda helal olmayan b,r gıda çıkmma seb olabilir. Çünki insan sağlığına zararlıdır.
  • Bir kesim in helal olması için başında imam durmasına gerek yok o dediğiniz sadece yahudi inanışında vardır. Kesim esnasında başında haham durur. İslamiyete göre helal kesimin şartı kanın akması, hayvanın kesim esnasında işkence görmemesi ve kesimin kitap ehli ( allaha inanan ) biri taremi islama uygun olmayan hallerde vardır. afından yapılmış olmasıdır. Bu şartlar islam ülkelerinin oluşturduğu HELAL komitesince belirlenmiştir. Kesimin daha caiz olmasını sağlayacak ilave unsurlarda vardır ama bu üç durum temeldir ve yeterlidir. Ayrıca helal gıda sadece et kesimi veya domuz eti ilede olmamaktadır. Üretimi cveya üretim yönt
  • BÖYLE BİR YORUMU HİÇYAKIŞTIRAMASIM SİZ HİÇ LSG CATERİNG GİTTİNİZ GÖRDÜNÜZ MÜ Kİ BÖYLE YAZIYORSUN TURK FİRMALARI HİZMET ALMAKTA VE HERKESTE ŞU ANDA MEMNUN HEREHALDE LAF OLSUN DİYE YAZDIIN YAKIŞTRAMADIM
  • Siz zannediyor musunuz ki, helal olunca hayvanın başında imam kuran okuyor ? Hepsi fabrikasyon kesim. Kafası kesilip kanı akıtılıyor işte. Yemeyin böyle arabik numaraları
  • Helal gıda sadece domuz eti vermemek değildir. THY de dış istasyonlardaki yüklemelerde helal kesim olmayan sığır eti kullanmaktadır. Artık bu soruna bir çözüm bulmalıdır. Öreneğin LSG SKY CHEF ten alınan ikram hizmetinde...helal kesim et yok.
  • Evet onun suçu. Türkiyeyi ne hale getirdi. Helal et bile olay oldu. Yıllardır yaşanmayan huzursuzluklar yaşanmaya başladı. THY terlik ve deve olarak anılmaya başlandı. THY Dünyanın gözdesi iken arap dünyasının gözdesi oldu. Bunlar kimin suçu ? Babam mı yaptı ?
  • Sanki daha önce neydi. Tüm dünyadaki ikram kuruluşları zaten domuz eti talep olmadıkça vermez. Ne helali ?
  • hep akpnin suçu bu dimi hayırcılar
  • Evet Türkiye'de olsaydı bu işi yapanlar hemen irticacı olarak nitelendirilirdi. şimdi akıllara şu soru gelmesi lazım gategroup ile akp arasında nasıl bir ilişki var acaba?
  • Son derece memnuniyt verici bir durum yediğimiz yiyeceklerin islami kurallara uygun olarak kesilip hazırlandığının certificalandırılması çok yerinde uygun olur.. Giderek yaygınlaşması da çok güzel bir şey.

Gategroup CEO'su Guy Dubois, "Amacım, yoğun iş yaptığımız merkezlerdeki tedarikimizi helal gıda standartlarıyla uyumlu hale getirmek" dedi.

Gate Gourment birimiyle Delta, British Airways ve Cathay Pacific gibi dünyanın önde gelen havayolu şirketlerine hizmet veren şirket, sadece helal gıda sağlayan ilk mutfağını, Londra'daki Heathrow Havalimanı'nda önümüzdeki günlerde faaliyete geçirecek.

Helal gıda standartlarına uygun ürünler domuz eti ve alkol içermediği gibi etin sağlandığı hayvanların kesiminin İslami usullere uygun olması gerekiyor.

Havayollarına yiyecek ve içecek tedariki sağlayan şirketler uzun zamandan beri mutfaklarının bir bölümünde helal gıda standartlarına uygun ürünle üretiyor.

Ancak Gategroup, büyük bir Müslüman toplumun bulunmadığı bir ülkede faaliyet gösteren şirket olarak, ana mutfaklarını İslami standartlara uygun kılma kararı alan ilk firma olacağına inanıyor.

Helal gıdaya olan talebin artmasında, Asya ve Ortadoğu'daki havacılık sektörünün son yıllarda gösterdiği hızlı büyümenin önemli etkisi olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Financial Times

Havayolu şirketlerinden "helal gıda" açılımı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu durumların başında prosesin tasarlanması gelmektedir. Örneğin zaralı hale gelmiş bir kızartma yağının kullanımıda helal olmayan bir ürün ortaya çıkmasına sebeb olabilir. Çünki bu yağ insan sağlığına zararlı hale gelmiştir. Bu oldukça geniş bir konu; genlede insanlar HELAL gıda deyince olayı sadece dinin gerekleri olarak algılamaktadırlar. Ancak başta; genel hijyen kurallarının uygulanmaması ürünün helal niteliğini kaybettirmektedir. Yine; bir kesim hayvanının helal olmayan yemle beslenmesi benzer durum ortaya çıkarabilmektedir. Tarım ilacından arındırılmamış bir sebzenin kullanımıda helal olmayan b,r gıda çıkmma seb olabilir. Çünki insan sağlığına zararlıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir kesim in helal olması için başında imam durmasına gerek yok o dediğiniz sadece yahudi inanışında vardır. Kesim esnasında başında haham durur. İslamiyete göre helal kesimin şartı kanın akması, hayvanın kesim esnasında işkence görmemesi ve kesimin kitap ehli ( allaha inanan ) biri taremi islama uygun olmayan hallerde vardır. afından yapılmış olmasıdır. Bu şartlar islam ülkelerinin oluşturduğu HELAL komitesince belirlenmiştir. Kesimin daha caiz olmasını sağlayacak ilave unsurlarda vardır ama bu üç durum temeldir ve yeterlidir. Ayrıca helal gıda sadece et kesimi veya domuz eti ilede olmamaktadır. Üretimi cveya üretim yönt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BÖYLE BİR YORUMU HİÇYAKIŞTIRAMASIM SİZ HİÇ LSG CATERİNG GİTTİNİZ GÖRDÜNÜZ MÜ Kİ BÖYLE YAZIYORSUN TURK FİRMALARI HİZMET ALMAKTA VE HERKESTE ŞU ANDA MEMNUN HEREHALDE LAF OLSUN DİYE YAZDIIN YAKIŞTRAMADIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Siz zannediyor musunuz ki, helal olunca hayvanın başında imam kuran okuyor ? Hepsi fabrikasyon kesim. Kafası kesilip kanı akıtılıyor işte. Yemeyin böyle arabik numaraları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Helal gıda sadece domuz eti vermemek değildir. THY de dış istasyonlardaki yüklemelerde helal kesim olmayan sığır eti kullanmaktadır. Artık bu soruna bir çözüm bulmalıdır. Öreneğin LSG SKY CHEF ten alınan ikram hizmetinde...helal kesim et yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet onun suçu. Türkiyeyi ne hale getirdi. Helal et bile olay oldu. Yıllardır yaşanmayan huzursuzluklar yaşanmaya başladı. THY terlik ve deve olarak anılmaya başlandı. THY Dünyanın gözdesi iken arap dünyasının gözdesi oldu. Bunlar kimin suçu ? Babam mı yaptı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sanki daha önce neydi. Tüm dünyadaki ikram kuruluşları zaten domuz eti talep olmadıkça vermez. Ne helali ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hep akpnin suçu bu dimi hayırcılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet Türkiye'de olsaydı bu işi yapanlar hemen irticacı olarak nitelendirilirdi. şimdi akıllara şu soru gelmesi lazım gategroup ile akp arasında nasıl bir ilişki var acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Son derece memnuniyt verici bir durum yediğimiz yiyeceklerin islami kurallara uygun olarak kesilip hazırlandığının certificalandırılması çok yerinde uygun olur.. Giderek yaygınlaşması da çok güzel bir şey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000