03 Aralık 2012, Pazartesi 16:06:56

DELTA'NIN GÖZÜ İNGİLTERE'DE!

Singapur Havayolları İngiliz şirketi Virgin'deki yüzde 49'luk hisselerini ABD'nin ikinci büyük havayolu şirketi olan Delta Havayolları'na satmak için görüşmeler yürütüyor...

Singapur'un ulusal havayolu şirketi, İngiltere merkezli Virgin Atlantic'deki yüzde 49'luk hissesini satmaya hazırlanıyor.

Reuters ve Bloomberg, ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdıkları haberde, Delta Airlines'ın hisselere talip olduğunu duyurdu.

Virgin grubunun havayolu şirketinin hisse senetlerinin yüzde 51'ini milyarder Richard Branson elinde tutuyor.

Amerikan şirketi Delta'nın Virgin ile ortak olması, ABD ile Londra arasındaki işlek hava trafiğinden büyük kâr elde etmesini sağlayacağı tahmin ediliyor.

Singapore Air, Virgin'in yüzde 49'luk hisse senetleri için 2000 yılında yaklaşık 551 milyon sterlin ödemişti. Daha sonraki sermaye artırımlarıyla birlikte Singapur şirketinin Virgin'e yaptığı toplam yatırım 600 milyon sterlini geçiyor.

Hisselerini elden çıkarmak için ilgili taraflarla müzakerede bulunduklarını açıklayan Singapore Air, taliplerin kimler olduğunu ise gizli tutuyor.

Açıklamada, bu görüşmelerin satışla sonuçlanmasının henüz kesin olmadığı da belirtildi.

ABD'nin ikinci büyük havayolu şirketi olan Delta, Londra'daki Heathrow Havalimanı trafiğinde daha fazla pay sahibi olmak için 2 yıldan beri Virgin ile ilgileniyor.

Virgin Atlantic ise Londra'daki Heathrow'da ikinci büyük havayolu şirketi konumunda. (Hürriyet)

DELTA'NIN GÖZÜ İNGİLTERE'DE!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000