29 Aralık 2011, Perşembe 08:25:55

'ÇIPLAK' UYGULAMA YOLCULARI SİNİRLENDİRDİ...

Londra'daki Heathrow Havalimanı'nda kurulan ve çıplak gösteren X-Ray cihazı büyük tepkilere neden oldu...
  • Ooo fena billurları görecekler hep kameradan abdest gider valla.
  • tam bizim koyun millete göre..avrupalı hayır diyebiliyor,biz hayır dersek ,neler olacak göreceğiz...
  • yaydıgı radyasyon oranı nedir bunun.. havalimanında çalışan biri belki günde 20 kere geçiyor .. bilen biri yorum yapabilirmi günde 10-20 kere geçmenin sağlık açısından durumunu
  • Avrupada kullanılıyorsa fazla değil iki yıl sonra bizlerede dayatma yaparlar. Mecbur kullanmaya başlarız bu cihazları
  • avrupa birliği son çıkarttığı tüzük ile insan tarayıcılarının kullanımına müsaade etmiştir ancak x-ray tabanlı tarayıcıların kullanımını da yasaklamıştır. yani haberdeki x-ray kısmı yanlıştır. kullanılan cihazlar milimetre dalga kullanan cihazlardır. haberdeki görüntüler ise x-ray tabanlı cihazlara ait.
  • mahrem yeri göstermeyecek ! ya adam bomba ya da silahı oraya koyarsa ( kadında olabilir ! ). Emniyet için vucudumuzdan utanmayalım.
  • eee rusyada var millet sakir sakir geciyor anlamadim, bende mi bir daha ki sefere gecmem kardesim mi diyim
İngiltere'nin Londra şehrindeki Heathrow Havalimanı'ndaki 4. terminaline kurulan yeni geliştirilmiş ve çıplak gösteren X-Ray cihazına yolcular büyük tepki gösterdi. Vücut hatlarının ortaya çıkmasından ve siyah-beyaz görüntü içinde çırılçıplak görünmekten hoşlanmayan bazı yolcular ve güvenlik görevlileri arasında tartışmalar yaşandı.

Özel yaşama müdahale olduğu gerekçesiyle sözkonusu cihazların derhal kaldırılması gerektiği yolcular tarafından savunulurken, sivil havacılık yetkilileri de yolcuları haklı buldu.

Geçen aydan bu yana kullanımda olan X-Ray cihazında kontrolden geçen bir yolcu, kendi görüntüsüne bakınca vücut hatlarının belli olmasından dolayı çok utandığını söyledi. Başka bir yolcu da, böyle bir kontrolün 'korkunç' olduğunu dile getirdi. Uzun bir kabin görünümündeki X-Ray cihazı, ışınların vücuttan yansıması esasına dayandığı için gizli silahları ortaya çıkarıyor. Sıradan metal detektörlerinde fark edilmeyen plastik patlayıcılar net görülüyor. 
 
Bir kabin şeklinde olan ve yolcuların siyah beyaz fotoğraflarını çeken cihazın özelliği yalnızca metalleri değil tüm katı cisimlerin şeklini gösteriyor olması. Çekilen 'çıplak' fotoğraflar ise incelendikten sonra hemen yok ediliyor. Ancak yolcuların rahatsızlığı, cihazın habersiz kullanımının önüne geçiyor. Yetkililer, üretici firma görüntülerde vücudun mahrem bölgelerini kapatacak bir yöntem geliştirmeden cihazı yaygın olarak kullanmayacaklarını açıkladı.
'ÇIPLAK' UYGULAMA YOLCULARI SİNİRLENDİRDİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
Ooo fena billurları görecekler hep kameradan abdest gider valla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tam bizim koyun millete göre..avrupalı hayır diyebiliyor,biz hayır dersek ,neler olacak göreceğiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yaydıgı radyasyon oranı nedir bunun.. havalimanında çalışan biri belki günde 20 kere geçiyor .. bilen biri yorum yapabilirmi günde 10-20 kere geçmenin sağlık açısından durumunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Avrupada kullanılıyorsa fazla değil iki yıl sonra bizlerede dayatma yaparlar. Mecbur kullanmaya başlarız bu cihazları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
avrupa birliği son çıkarttığı tüzük ile insan tarayıcılarının kullanımına müsaade etmiştir ancak x-ray tabanlı tarayıcıların kullanımını da yasaklamıştır. yani haberdeki x-ray kısmı yanlıştır. kullanılan cihazlar milimetre dalga kullanan cihazlardır. haberdeki görüntüler ise x-ray tabanlı cihazlara ait.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
mahrem yeri göstermeyecek ! ya adam bomba ya da silahı oraya koyarsa ( kadında olabilir ! ). Emniyet için vucudumuzdan utanmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
eee rusyada var millet sakir sakir geciyor anlamadim, bende mi bir daha ki sefere gecmem kardesim mi diyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000