13 Ağustos 2010, Cuma 08:03:47

Uçak 59 lira, taksi 160 lira!

Çeşme'de havaalanı ile merkez arasındaki ulaşımın sadece ticari taksiler ile yapılıyor olması otelcileri isyan ettirdi.
  • Bu taksilerden gına geldi bu fahiş rakamlar bir an önce aşağıya çekilmeli
  • Bİ BAKALIM TOPLU ALŞIM YOK, TAKSİ ÇOK PAHALI VE 50 - 60 TANE . EE AÇIK BİR ŞEKİLDE YA TAKSİCİ BİRİLERİ TAŞ KOYUYOR YADA ARABA KİRALAMA ŞİRKETLERİ...
  • Bu düzen birilerine yarıyordur mutlaka, ne biçim iştir bu? Neden Havaş vs. çalıştırıl mıyor, 160TL'ye transfer mi olur?
  • tek suçlu ülkemizin dört bir yanındaki bu ve buna benzer olayları bildiği halde araştırmayan,soruşturmayan,çözüm bulmayan,umursamayan,aman bana ne diyen devlet ve görevlileridir...bir ülkenin her kurumu,her yeri,her işi sorunlu,kokuşmuş,çürümüş olabilir mi??? maalesef oluyor ve o ülkede bizim ülkemiz...ne acı...
  • sevgili çeşmeli turizimciler sizin böyle bir TRAFİK KOMİŞYONUNUZ olduktan sonra HİÇ DÜŞMANA İHTİYACINIZ YOK.onlar sizi baltalamaya yeter de artar bile.o sebeple siz düşmanı aranızda - içinizde arayın,
  • kodaman takılıp taksiye binersen daha çok yolunursun arkadaş.. belediye otobusu var. f.altayda iniyorsun indiğin yerde çeşme otobüsleri kalkıyor.. 5 lira belediye, 10 lira otobüs tamamdır 15liraya çeşme sana... haa ben bilmiyorum yabancısıyım diyorsan önce araştırcaksın sonra bir bilene ama taksiye değil, herhangi bir görevliye soracaksın o sana yardımcı olur!!
  • alışırısınız.. zamanla oda olur önce tek olan belediye otobüsü 3 hatta ayrıldı.. nihayet metro denemeside yapıldı önümüzdeki bi 10yılada o çalışır, 20 sene içindede ya çeşmeye havaalanı kurulur yada bi şekilde direk ulaşım sağlanır...
  • arkadaşın dediği gibi koskoca antalyada da yok. sadece 2 saatte bir çalışan ve sadece şehrin belli yerlerinden geçen bir adet otobüs hattıyla içine bindiğinizde dakikalarca beklediğiniz ve sabır taşına dönüştüren havaş otobüsleri var. koskoca antalya belediyesinin buraya koyacak belediye otobüsü yok. veya taksilere ödediğimiz paranın bir miktarı gerekli yerlere gidiyor ve otobüs koyulmuyor. üstelik taksi fiyatları da türkiye nin birçok ilinden yüksek bu da durumu anlatmaya yetiyor sanırım.
  • arkadaş doğru söylüyor. biz bu çilenin on katını trabzon giresun arasında yaşıyoruz. ORGİ NİN YAPILMASINI İSTİYORUZ , HEMDE ACİLEN......
  • Çeşme otelleri, gecelik fiyatları ve kalitelereine bir göz atsınlar. Hem taksici hem otelciler vatandası orada fazlasıyla yoluyor.
Çeşme'de havaalanı ile merkez arasındaki ulaşımın sadece ticari taksiler ile yapılıyor olması otelcileri isyan ettirdi. Yıllardır devam eden bu uygulamaya karşı isyan bayrağını açan Çeşme Turistik Otelciler Birliği, önce Valiliğe götürdüğü konuyu şimdi de İçişleri Bakanlığı'na götürecek. Taksiciler ise kendilerinin de toplu taşıma yapmak için başvurduklarını ancak Kara Ulaştırma Bölge Müdürlüğü'nün izin vermediğini belirtiyor.

Çeşme’deki Trafik Komisyonu'nun havaalanı-Çeşme arasında Havaş veya havayollarının ücretsiz servislerinin çalışmasına izin vermediğini belirten Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇETOB) Başkan Yardımcısı Yakup Demir, bu durumun turizme büyük darbe vurduğunu söyledi.

Özellikle son iki yıldır sorunun çözümü için çok uğraş verdiklerini ve Valiliğe gittiklerini anlatan Demir, şimdi ise konuyu İçişleri Bakanlığı'na götüreceklerini açıkladı. Turizmin ancak uygun ulaşım olanakları ile gelişebileceğini söyleyen Demir şöyle devam etti:

"İnsanlar İzmir'e uçakla 59 liraya geliyor, ama oradan taksi ile Çeşme'ye 160 liraya gidiyor. Böyle birşey olabilir mi? Biz diyoruz ki, 'Çeşme'nin çok şık bir otobanı var, havaalanından shuttle koyun gidip gelsin. Ya da Havaş otobüsleri çalışsın ve insanları en uygun yoldan Çeşme'ye ulaştıralım.' Ama onlar 'esnafı mağdur etmiyoruz. İzmir'den Üçkuyular'a kadar taksi ile gelsin oradan otobüslere binip Çeşme'ye gelsin' diyorlar. Kim elinde valizleri ile önce taksiye sonra otobüse binip onun kalkmasını bekleyecek?"

TAKSİCİLER OTELLERİ PROTESTO ETTİ

Son dönemde taksicilerle yaşadıkları gerginlik yüzünden taksilerin otelleri protesto ettiklerini de belirten Demir, "Taksiler otellere girmiyordu. Neyse ki kaymakam aracı oldu, sorun şimdilik çözüldü ama hafta sonu yine problem olacak. Çeşme'ye gelecek tatilciler 50-60 taksinin insiyatifine bırakılamaz, ulaşımın bir an önce çeşitlendirilmesi gerekiyor" dedi.

Taksi ücretinin yüksek olmasının insanların tercihlerini de etkilediğini iddia eden Demir, şöyle devam etti:

ÇEŞME KAYBEDİYOR

"Çeşme'ye gelen turistlerin sadece yüzde 43'ü uçakla geliyor. Halbuki bu oran Bodrum'da yüzde 70. Bizim tahminlerimize göre yüksek ulaşım ücretleri nedeniyle Çeşme'nin yüzde 20 kâr kaybı var. Bir beldenin ulaşımı ne kadar kolaysa geliri o kadar artar. Bu iki kere iki dörttür."

Demir otelciler birliği olarak kendilerinin de şirket kurup taşımacılık yapabileceklerini belirterek, "Ama biz acenta değiliz, otobüsçü veya taksici değiliz. Herkes kendi işini yapsın diyoruz" ifadesini kullandı.

Demir, bundan sonraki süreçte olayın takipçisi olacaklarını ve mevcut uygulamayı değiştirene kadar çaba sarfedeceklerini de sözlerine ekledi.

VENEDİK'TEN DENİZ TAKSİ GELİYOR

Taksi sayısının yaz aylarında çok yetersiz kaldığını altını çizen Demir, bunun özellikle hafta sonları Çeşme içindeki ulaşımda büyük sıkıntı yarattığını belirtti. Bu sorunu çözmek için deniz taksi projeini uygulamaya koyduklarını ve önümüzdeki sene Ilıca'daki koyları birbirine bağlayacak deniz taksileri hizmete sokmak istediklerini anlatan Demir, şöyle devam etti:

"Ilıca'daki bütün koyları deniz taksi ile birbirine bağlayalım istiyoruz. Bu şekilde yoğun dönemde araba ile bazen 1 saate uzayan yolculuk 5 dakikada bitecek. Şu anda Venedik'ten test amacı ile 3 kişilik bir prototip geliyor. Eğer beğenirsek sipariş vereceğiz. Fiyatı da 7-8 bin euro civarında."

BİZE DE İZİN VERMEDİLER

Çeşme Otomobilci ve Şöförler Odası Başkanı Hakkı Kocakara ise Havaalanı ile Çeşme arasındaki taşımacılığı kendilerinin yaptığını belirterek, "Bu işten ekmek yiyen taksici esnafı var. Ayrıca biz de Havaalanı-Çeşme arasında toplu taşım ulaşımı yapmak istedik ama Kara Ulaştırma Bölge Müdürlüğü izin vermedi" dedi.

Havaş'ın zaten havaalanından İzmir'in içine servis yaptığını ayrıca Çeşme'ye yapmasına gerek olmadığını savunan Kocakara, isteyen yolcuların Üçkuyular'dan otobüsle de Çeşme'ye gelebileceğini ifade etti. Kocakara şöyle devam etti:

"Bizim Üçkuyular'dan Çeşme'ye 20 dakikada bir kalkan otobüslerimiz var. Yani Havaalanına gelen illa ki taksiyle Çeşme'ye gidecek diye bir durum yok. Üçkuyular'a gelip oradan otobüse binebilir."

OTELLER KORSANLARLA ÇALIŞIYOR

Bazı otellerin rent a car adı altında hizmet veren korsan taksilerle anlaşıp kendi müşterilerini resmi tarifelerden daha ucuza havalanına götürüp getirdiğini de iddia eden Kocakara, "Devamlı rent a car'lala paslaşıyolar ve büyük işleri onlara veriyor. 3-5 liralık işler de bize kalıyor. Geçenlerde yaptığımız protestonun nedeni buydu. Biz de bu işe bir an önce çare bulunmasını istiyoruz" dedi.

BÜTÜN TAKSİLER YATIYOR

Otelcilerin 'Çeşme'deki taksi sayısı az' eleştirilerine de yanıt veren Kocakara, bunun için İçişleri Bakanlığı'nın ihale açması gerektiğini anlattı. Yoğun günlerde bazı sıkıntılar ve gecikmeler olduğunu kabul eden Kocakara, "Özellikle hafta sonları Aya Yorgi tarafında trafik çok sıkışıyor ve bazı gecikmeler oluyor. Ama şimdi gelin bakın bütün taksiler duraklarda yatıyor, hiç bir hareket yok" diye konuştu.
Uçak 59 lira, taksi 160 lira!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu taksilerden gına geldi bu fahiş rakamlar bir an önce aşağıya çekilmeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bİ BAKALIM TOPLU ALŞIM YOK, TAKSİ ÇOK PAHALI VE 50 - 60 TANE . EE AÇIK BİR ŞEKİLDE YA TAKSİCİ BİRİLERİ TAŞ KOYUYOR YADA ARABA KİRALAMA ŞİRKETLERİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu düzen birilerine yarıyordur mutlaka, ne biçim iştir bu? Neden Havaş vs. çalıştırıl mıyor, 160TL'ye transfer mi olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tek suçlu ülkemizin dört bir yanındaki bu ve buna benzer olayları bildiği halde araştırmayan,soruşturmayan,çözüm bulmayan,umursamayan,aman bana ne diyen devlet ve görevlileridir...bir ülkenin her kurumu,her yeri,her işi sorunlu,kokuşmuş,çürümüş olabilir mi??? maalesef oluyor ve o ülkede bizim ülkemiz...ne acı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sevgili çeşmeli turizimciler sizin böyle bir TRAFİK KOMİŞYONUNUZ olduktan sonra HİÇ DÜŞMANA İHTİYACINIZ YOK.onlar sizi baltalamaya yeter de artar bile.o sebeple siz düşmanı aranızda - içinizde arayın,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kodaman takılıp taksiye binersen daha çok yolunursun arkadaş.. belediye otobusu var. f.altayda iniyorsun indiğin yerde çeşme otobüsleri kalkıyor.. 5 lira belediye, 10 lira otobüs tamamdır 15liraya çeşme sana... haa ben bilmiyorum yabancısıyım diyorsan önce araştırcaksın sonra bir bilene ama taksiye değil, herhangi bir görevliye soracaksın o sana yardımcı olur!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
alışırısınız.. zamanla oda olur önce tek olan belediye otobüsü 3 hatta ayrıldı.. nihayet metro denemeside yapıldı önümüzdeki bi 10yılada o çalışır, 20 sene içindede ya çeşmeye havaalanı kurulur yada bi şekilde direk ulaşım sağlanır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşın dediği gibi koskoca antalyada da yok. sadece 2 saatte bir çalışan ve sadece şehrin belli yerlerinden geçen bir adet otobüs hattıyla içine bindiğinizde dakikalarca beklediğiniz ve sabır taşına dönüştüren havaş otobüsleri var. koskoca antalya belediyesinin buraya koyacak belediye otobüsü yok. veya taksilere ödediğimiz paranın bir miktarı gerekli yerlere gidiyor ve otobüs koyulmuyor. üstelik taksi fiyatları da türkiye nin birçok ilinden yüksek bu da durumu anlatmaya yetiyor sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaş doğru söylüyor. biz bu çilenin on katını trabzon giresun arasında yaşıyoruz. ORGİ NİN YAPILMASINI İSTİYORUZ , HEMDE ACİLEN......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çeşme otelleri, gecelik fiyatları ve kalitelereine bir göz atsınlar. Hem taksici hem otelciler vatandası orada fazlasıyla yoluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000