22 Eylül 2008, Pazartesi 17:41:59

SHGM eğitim vermeye devam ediyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk sivil havacılığındaki gelişmelere paralel olarak sektörün ihtiyaç duyduğu konularda eğitim vermeye devam ediyor.

Bu yıl içinde belediyelere yönelik “Havaalanları Çevresinde Maniaların Kontrolü, hava taksi işletmelerine yönelik de “Yer Hizmetleri” ile ilgili eğitim düzenleyen SHGM, Eylül ayı içinde temsil ile gözetim ve yönetim kuruluşlarına yönelik yer hizmeti eğitimi düzenledi.

Ülkemize sefer düzenleyen yabancı hava yolları sayısının son yıllarda hızla artması
ve bu seferlerin Atatürk ve Antalya Havaalanlarının yanı sıra diğer havaalanlarımıza da gerçekleştirilmesi yer hizmetleri sektörünü hareketlendirdi.  Sivil havacılık tarihinde 2002 yılına kadar temsil ile gözetim ve yönetim kuruluşlarına verilen çalışma ruhsatı sayısı 46 iken,  sözkonusu talep artışına bağlı olarak sadece son 1,5 yılda 40 adet çalışma ruhsatı verildi. 2002 yılında 46 olan gözetim ve yönetim çalışma ruhsatı sayısı  Eylül 2008 itibariyle 107’ye ulaştı.

Temsil ile gözetim ve yönetim kuruluşlarına, yabancı hava yolları adına  ülkemizde üçüncü şahıslar arasında koordine kurma, işlemlerini yürütme,  havayolu kuruluşlarına verilen yer hizmetleri faaliyetlerini gözetleme ve  koordine etme gibi çok önemli görevler düşüyor.

Bu kapsamda, ülkemize sefer düzenleyen yabancı hava yollarının havaalanlarında en güzel şekilde  yer hizmetini alması, diğer havacılık işlemlerinin doğru ve etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla SHGM tarafından Havaş ve Çelebi’nin de  katkılarıyla 11 -12 ve 18-19 Eylül 2008 tarihlerinde Genel Müdürlük binasında  ikişer günlük  yer hizmetleri eğitimi düzenlendi.

İki bölümden oluşan eğitimde öncelikle havacılık otoritelerinin tanıtılması, yer hizmeti türleri, temsil ile gözetim hizmeti kuruluşların yetkileri anlatılarak yer hizmetleri denetimleri sonuçları hakkında bilgi verildi. İkinci  bölümde ise   ramp hizmeti ve emniyeti, hizmet ekipmanları, uçak ve ekipman kazaları, havacılıkta insan faktörü, yük kontrol ve haberleşme denge hesabı, tehlikeli maddeler, marshalling ve de/anti iceing prosedürleri ile  yolcu hizmetleri konuları ele alındı.

Temsil ile gözetim ve yönetim kuruluşlarına yönelik bu eğitimlere  yaklaşık 40 kişi katıldı. Böylece SHGM’nin daha önce düzenlediği eğitimlerle birlikte eğitim alan kişi sayısı 100’e ulaştı.

SHGM eğitim vermeye devam ediyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000