08 Ocak 2013, Salı 08:51:22

RİZE'DE GÜNDEM "HAVALİMANI"

Rize Kent Konseyi tarafından, bir süredir üzerinde çalışma yürüttükleri Rize Havalimanı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
  • ulan ne memleketmis rize beeee..biri memleketi yonetir!!! biri thy ni!!! biri havalimani ister!!! eskaza rizeliler yonetimden dusunce ne olacak acaba hic dusunen var mi???
  • Ben Rize'ye hava alanının yapılmasını isterim. İyi de nerde yapılacak bu hava alanı? Ordu-Giresun çözümü diyorlar sanmıyorum. Doldurulmuş kıyı yollarının fırtınalarda uğradığı yıkımları bilmeyen var mı?
  • Bu ne saldırganlıktır yahu, saldırganlıkla Rize - Trabzon arasını yarım saat yaptınız ya, yakında da Rize'yi Trabzon'un ilçesi bile sayabilirsiniz. Önce bir etüt yapılsın, gerçek değerler ortaya çıksın ondan sonra saldırganlaşın. Ayıptır yahu, ayıp... Batum üzerinden gidiyor bir kısmı da ki bunun zahmeti de cabası. Önce bir fizibilite yapılır ve bu fizibileteden sonra değerlendirirsiniz. Ben de bu siyasi ve memleketçi yaklaşımdan rahatsızım ama ortada da bir gerçek var bunu da değerlendirmek gerek.
  • rızede hv lımanı yapılacak arazi varmı da, her fırsatta ısrarlı şekılde hv lımanı taleplerını yınelıyrlar.. neden denız ucagı projesıne sıcak bakmıyrlar. artvınden ıtıbaren rıze trabzon arasında gunde 3 4 sefer karsılıklı rıng seferı yapan bı denız ucagı hem yore ınsanına cazıp gelecektır hemde bolge vılayetlerı ıcn ekonomık olacaktır.19 kışılık denız ucagı rıze nınde artvınınde ıhtıyacını karşılayabılecek nıtelıktedır. en azından başlangıc olarak ılk adım bu şekılde atılabılır hemde yolcu potansıyeli gercekcı şekılde belırlenmış olur. talep fazla ıse de elde tutarlı verıler olmuş olur..
  • be laz kafalılar her ile havaalanımı olur.. trabzon -rize arası nekadar.1 saat bile yok. güldürmeyin..
  • Ordu-Giresun hava limanı yapılmaya başlandı bir taraflar çekemezlik yaptılar. Hemen bizde isteriz mızıkçılık yapan çocuklar gibi dillendirmeye başladılar Rize'ye hava limanı projesini . Başbakanınız yapar size hava limanını merak etmeyin.
  • Geç bile kaldılar...
  • güney doğu anadolu'da 14 havaalanı varken bütün karadeniz bölgesinde sadece 5 havaalanı var. güneydoğuda neredeyse her ilde bir havaalanı varken ve hala inşa ediliyorken rizelilerin havalimanı istemeye fazlasıyla hakları vardır.

Rize Kent Konseyi Başkanı İbrahim Hakkı Zırh ve Rize Kent Konseyi Havalimanı Çalışma Gurubu Başkanı Metin Topçu tarafından Rize Basın Merkezi’nde düzenlenen toplantıda 15 Kasım tarihinden bu yana sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verildi. Zırh, yaptığı açıklamada ”Sizlerin de bildiği gibi Kent Konseyleri kentteki olumsuzlukları olumluya çevirmek ,kenti yaşanabilir kentler sıralamasında üst sıralara çıkarmak için uğraşır. Bizler Rize’yi temsil eden tüm temsilcilerimizle birlikte bunun olması için çalışıyoruz. Kentimizin gelişmesi için çağdaş ulaşım dediğimiz; havayolu-demiryolu-denizyolu. Tüm araçların kentimizde olmasını istiyoruz. Kentin gelişmesi yalnızca insanların bilinçlenmesiyle olmuyor. Kentin temel yapılarının sağlanması gerekiyor. Ulaşımda bunlardan biri. Biz ulaşım araçların kentimize gelmesini sağladığımızda kentimizin gelişmesinin hızı artacaktır” dedi.

Rize Kent Konseyi Havalimanı Çalışma Gurubu Başkanı Metin Topçu ise yaptığı açıklamada Rize’de hava limanının önemli bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak “Yaptığımız çalışmalar neticesinde gördük ki; uçakla seyahat için Rize Trabzon arası mesafe yarım saat değil 1.5 saattir. Bu resmi rakamdır. Çünkü Havaş’ın servis saatleri baz alınmıştır. Rize Merkeze Havaş 1.5 saatte ulaşabilmektedir. Havaş’ın Fındıklı ilçemize, Arhavi’ye ve Hopa’ya gitmediğini gördük. Kamuoyunda yerleşik düşünce Rize’ye Havalimanı yapılırsa iki günde bir uçak kalkacağı için rantabl olmayacağı görüşü hakimdi. Çalışmalarımızda gördük ki 11 ayda Trabzon havalimanı kullanan uçak sayısı 18 bini geçmiş , bunun tahmini 6 bin 300 adedi Rize’ye gelen yolculara aitti. Bu da günde 18-20 uçak ediyordu. 11 ayda Trabzon havalimanına gelen ve giden yolcu sayısı 2 milyon 273 bin. Rize ve Artvin’in payı 750 binden fazla yolcudur. Bu miktar uçak ve yolcu 2 adet Konya havalimanı 2 adet Malatya havalimanı 30 adet Tokat havalimanı ediyordu. Yani Rize havalimanı yapıldığı takdirde Türkiye’de mevcut 48 havaalanları içinde 14. sıraya yerleşiyordu. Bunları bu çalışmamızla ortaya çıkardık. Bir dosya haline getirdik. Gördük ki, nüfus yoğun bölgelerimize, sanayi yoğun bölgelerimize çok uzağız. Ulaşılmaz bir noktadayız. Hatta şunu diyebiliriz ki Hakkari’den hiçbir farkımız yok. Hakkari’nin havalimanı var. Turizmde gelişmek istiyorsak havalimanı şarttır. Gelişen ülkemizden sanayisinden pay almamız mümkün değildir. O zaman gelişen turizmini hedef almalıyız. Onun içinde Rize’ye havalimanı şarttır. Başka türlü turizmde gelişmemiz mümkün değildir” diye konuştu.

RİZE'DE GÜNDEM "HAVALİMANI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

neymis beeee ~ 11 yıl önce
ulan ne memleketmis rize beeee..biri memleketi yonetir!!! biri thy ni!!! biri havalimani ister!!! eskaza rizeliler yonetimden dusunce ne olacak acaba hic dusunen var mi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXXXX ~ 11 yıl önce
Ben Rize'ye hava alanının yapılmasını isterim. İyi de nerde yapılacak bu hava alanı? Ordu-Giresun çözümü diyorlar sanmıyorum. Doldurulmuş kıyı yollarının fırtınalarda uğradığı yıkımları bilmeyen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ovonk ~ 11 yıl önce
Bu ne saldırganlıktır yahu, saldırganlıkla Rize - Trabzon arasını yarım saat yaptınız ya, yakında da Rize'yi Trabzon'un ilçesi bile sayabilirsiniz. Önce bir etüt yapılsın, gerçek değerler ortaya çıksın ondan sonra saldırganlaşın. Ayıptır yahu, ayıp... Batum üzerinden gidiyor bir kısmı da ki bunun zahmeti de cabası. Önce bir fizibilite yapılır ve bu fizibileteden sonra değerlendirirsiniz. Ben de bu siyasi ve memleketçi yaklaşımdan rahatsızım ama ortada da bir gerçek var bunu da değerlendirmek gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erdınc durmazer ~ 11 yıl önce
rızede hv lımanı yapılacak arazi varmı da, her fırsatta ısrarlı şekılde hv lımanı taleplerını yınelıyrlar.. neden denız ucagı projesıne sıcak bakmıyrlar. artvınden ıtıbaren rıze trabzon arasında gunde 3 4 sefer karsılıklı rıng seferı yapan bı denız ucagı hem yore ınsanına cazıp gelecektır hemde bolge vılayetlerı ıcn ekonomık olacaktır.19 kışılık denız ucagı rıze nınde artvınınde ıhtıyacını karşılayabılecek nıtelıktedır. en azından başlangıc olarak ılk adım bu şekılde atılabılır hemde yolcu potansıyeli gercekcı şekılde belırlenmış olur. talep fazla ıse de elde tutarlı verıler olmuş olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abbas ~ 11 yıl önce
be laz kafalılar her ile havaalanımı olur.. trabzon -rize arası nekadar.1 saat bile yok. güldürmeyin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kerasus ~ 11 yıl önce
Ordu-Giresun hava limanı yapılmaya başlandı bir taraflar çekemezlik yaptılar. Hemen bizde isteriz mızıkçılık yapan çocuklar gibi dillendirmeye başladılar Rize'ye hava limanı projesini . Başbakanınız yapar size hava limanını merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:))) ~ 11 yıl önce
Geç bile kaldılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fly ~ 11 yıl önce
güney doğu anadolu'da 14 havaalanı varken bütün karadeniz bölgesinde sadece 5 havaalanı var. güneydoğuda neredeyse her ilde bir havaalanı varken ve hala inşa ediliyorken rizelilerin havalimanı istemeye fazlasıyla hakları vardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000