04 Ekim 2012, Perşembe 09:12:15

KONYA HAVALİMANI'NDA SIKINTI MI VAR?

Yenileme çalışmalarının başlatıldığı Konya Havalimanı'nda terminal binasında havalandırmalar ile klimaların çalışmaması ve havalimanına ulaşımın yetersiz olması yolcuları çileden çıkartıyor.
  • Her ilde bir havala alanı var lakin Konya nın hava alanı askeriyenin.Sadece istanbula gidiyor.Erzincan çok ufak bir memleket lakin hava alanı var.Çıldırmamak elde değil arkadaş ! Konya ya hiç yakışmıyor.Her yere uçarak gitmek bizimde hakkımız.İlgililere duyurulur diyeceğim ama ilgilenmeyecekleri için söylemeye tenezül etmiyorum.
  • konyadan istanbul 50 tl havaşla havaalanına 10tl nebuiştir,insaf..
  • Karaman İli artık yeni bir havalimanı istiyor. Konya'dan Karamana Havaş servisleri bile çalışmıyor. Özellikle yazın hem avrupadan gelen yolcular hemde iç hatlardan gelenler sıkıntı yaşıyor. Umarım belki yeni Çukurova Havalimanı Servis hizmetleri verirken Karaman ilini de düşünürler.
  • Konyanin havaalani gittigim ve gördügüm en ters havaalani 1 yolcusunu sadece Konyadan alabiliyor, gelismesi icinse diger illerdende ilcekerdende yolcu kapmasi gerekirdi. Örnek Konyanin Güneyine Karaman tarafina yapilabilirdi gpneydeki karaman, Mersin ve ilceler. 2 Havas disinda hicbir ulasim yok. Havas sehre 8 km uzaga yolcusunu 10 tl ye götürüyor. Havastan iniyorum baska bir otonüsle ilceye gidiyorum 50 km inanin 5 tl. Hizmer sunmakla övünen belediye nerde otobüs servislerin yoksa Havastan sus payimi aliyorsun.
  • Hava limaninda 2 haziran 2013 paxar gunu yolcular klima calismadigi icin bunalim icinde nobetci amir odasinda degil. sikayet ettik calisanlarda bu durumdan hosnut degil.
  • başta belediye başkanı olmak üzere Konya'nın yöneticileri Konya'yı geliştirmek için bir adım atmak istiyorlarsa uzun zamandır çekilen Havalimanı'na ulaşım sıkıntısını gidermeleri gerekir. Uzun yıllar Konya'ya havalimanı açılsın diye konuşanlar ulaşımını sağlamaktan bile acizler, böyle hizmet olmaz.
  • KİMSENİN UMuRUNDA DEĞİL. GEÇEN YAZ BOYU HAVALİMANI TERMAMİNALINDE SICAKLARDAN PATLADIK O KADAR ŞİKAYET ETTİK AMA DHMİ DEN KİMSENİN UMURUNDA OLMADI ÇÜNKÜ DHMİ MÜDÜRÜNÜN ODASINDA KLİMASI PÜFÜR PÜFÜR ESİYORDU DIŞARIYA BİLE ÇIKMIYORDU. HAVA ALANINDA ÇALIŞANLARIN TEK DERDİ ALANA FAZLA UÇAK İNİP KALKMASIN BİZDE RAHAT RAHAT OTURALIM. GEÇEN SENE EN AZ 40 50 UÇAK İPTAL OLMUŞTUR KONYADA. RUSYADA KARSTA BU KADAR İPTAL OLMAMIŞTIR. SEBEP ÇOK BASİT UÇAK İNMESİN BİZİMDE RAHATIMIZ BOZULMASIN. ÇOK SEYAHAT EDEN BİR VATANDAŞ OLARAK DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN RİCAM KONYA DHMİ YÖNETİMİNİN ÇALIŞMALARINI DENETLEMESİDİR. BİZİM DERGİLERDEN TAKİP ETTİĞİMİZ BU KADAR ASLI NEKADAR VAHİM ALLAH BİLİR.
  • BU HAVAALANI KONYA YA YAKIŞMIYOR. KONYA OVASINDA ARAZİ Mİ BULAMIYORLAR DA HALA ASKERİ ALANA HAVALİMANINDA ISRAR EDİYORLAR. TÜRKİYE'NİN VE NATONUN EN BÜYÜK EĞİTİM ÜSLERİNDEN BİRİ BURASI. İLERDE YİNE SIKINTILAR YAŞANACAKTIR. ZAMANINDA TAMAMEN SİVİL BÜYÜK BİR HAVALİMANI YAPILSAYDI, KONYA'NIN UÇUŞ TRAFİĞİ BAMBAŞKA NOKTALARDA OLURDU. KONYA'NIN VE ÇEVRESİNDEKİ İLLERİN KAPASİTESİNİ YETKİLİLER HİÇ BİR ZAMAN KAVRAYAMADI. HALA DA KAVRAYAMIYAN YÖNETİCİLER VAR...

5 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olan Konya Havalimanı Terminal Binasının kapasitesi Ağustos ayında başlayan çalışmalarla 23 bin 640 metrekareye çıkarılması planlanıyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, havalimanlarına modern ve ihtiyaca uygun tesisler inşa ederek çehrelerini yeniliyor.
Yıllardır 5 bin 400 metrekare gibi dar bir alanda hizmet veren Konya Hava Limanı Terminal Binası Ağustos ayında başlayan çalışmalarla genişletilmeye başlandı. 700 gün içinde bitirilmesi planlanan çalışmayla hava limanın kapasitesi 23 bin 640 metrekareye çıkartılacak. Konya Havalimanı terminal binası 13 Ocak 2014'te hizmete girecek. Terminal binası 45 milyon lira harcanarak, 5 bin 400 metrekareden 23 bin 640 metrekareye çıkarılacak. Bu fiyata ise yeni bir terminal binası yapılabilinirdi. 2011 yılında ihalesi yapılan hava limanı terminal binasının ihaleye katılan firmanın mahkemeye gitmesi nedeniyle iptal edilmişti. Bu da terminal binasının bir yılının heba olmasına neden olmuştu. Bu yıl ihalenin tekrar yapılmasıyla birlikte terminal binasının da çalışmalarına başlandı.

HEDEF 500 GÜNDE BİTİRMEK

Devlet Hava Limanları İşletmesi'nin yeni hedefi ise ek terminal inşaatını 500 günde bitirmek. Havalimanıyla ilgili yıllardır devam eden sıkıntının çözülmesi için başlatılan çalışmaların ise 500 günde bitirip bitirilmeyeceği meselesi ise hala tartışma konusu. Yıllardır Konya'nın özlemini çektiğini sivil havalanı yerine hava limanın terminal binasının kapasitesinin artırılması yaşanan sorunları çözecek gibi görünmüyor. Kamuoyu yeni hava limanı terminalinin ihtiyacı karşılayıp karşılamayacağı konusunda bir açıklama beklerken, özellikle işadamları, sanayiciler ve turizmciler daha modern bir terminal binası yapılmasını istiyor.

TERMİNAL ÇİLEHANEYE DÖNDÜ

Öte yandan bütün bu çalışmalar devam ederken Hava Limanın mevcut terminal binası ise adeta çile çektiriyor. Havalandırma sisteminin yeterli derecede çalışmaması, klimaların çalışmaması yolcuları özellikle uçuş öncesi bunaltıyor.

Vatandaşlar ise yaşanan sorunların Konya gibi bir şehre yakışmadığı görüşünde. Türkiye'nin birçok şehrinde hava alanlarına belediye otobüsleri varken, Konya'da ise havalimanına varmak adeta bir işkence... Orta halli bir vatandaşın hava limanına gitmesi veya geri dönmesi sadece Havaş servislerine bağlı. Havaş servisleri de şehrin belli başlı yerlerinde yolcu alıp indiriyor. Konya Havalimanı'nı kullanan vatandaşlar, şartların güzelleştirilmesi için gerekli atılımların yapılmasını bekliyor.

KONYA HAVALİMANI'NDA SIKINTI MI VAR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Konyalı ~ 10 yıl önce
Her ilde bir havala alanı var lakin Konya nın hava alanı askeriyenin.Sadece istanbula gidiyor.Erzincan çok ufak bir memleket lakin hava alanı var.Çıldırmamak elde değil arkadaş ! Konya ya hiç yakışmıyor.Her yere uçarak gitmek bizimde hakkımız.İlgililere duyurulur diyeceğim ama ilgilenmeyecekleri için söylemeye tenezül etmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet şefik turhan ~ 10 yıl önce
konyadan istanbul 50 tl havaşla havaalanına 10tl nebuiştir,insaf..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fatih ~ 11 yıl önce
Karaman İli artık yeni bir havalimanı istiyor. Konya'dan Karamana Havaş servisleri bile çalışmıyor. Özellikle yazın hem avrupadan gelen yolcular hemde iç hatlardan gelenler sıkıntı yaşıyor. Umarım belki yeni Çukurova Havalimanı Servis hizmetleri verirken Karaman ilini de düşünürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turizmci-Gurbetci ~ 11 yıl önce
Konyanin havaalani gittigim ve gördügüm en ters havaalani 1 yolcusunu sadece Konyadan alabiliyor, gelismesi icinse diger illerdende ilcekerdende yolcu kapmasi gerekirdi. Örnek Konyanin Güneyine Karaman tarafina yapilabilirdi gpneydeki karaman, Mersin ve ilceler. 2 Havas disinda hicbir ulasim yok. Havas sehre 8 km uzaga yolcusunu 10 tl ye götürüyor. Havastan iniyorum baska bir otonüsle ilceye gidiyorum 50 km inanin 5 tl. Hizmer sunmakla övünen belediye nerde otobüs servislerin yoksa Havastan sus payimi aliyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nefes isteyen yolcu ~ 11 yıl önce
Hava limaninda 2 haziran 2013 paxar gunu yolcular klima calismadigi icin bunalim icinde nobetci amir odasinda degil. sikayet ettik calisanlarda bu durumdan hosnut degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
konyalı ~ 12 yıl önce
başta belediye başkanı olmak üzere Konya'nın yöneticileri Konya'yı geliştirmek için bir adım atmak istiyorlarsa uzun zamandır çekilen Havalimanı'na ulaşım sıkıntısını gidermeleri gerekir. Uzun yıllar Konya'ya havalimanı açılsın diye konuşanlar ulaşımını sağlamaktan bile acizler, böyle hizmet olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VATANDAS ~ 12 yıl önce
KİMSENİN UMuRUNDA DEĞİL. GEÇEN YAZ BOYU HAVALİMANI TERMAMİNALINDE SICAKLARDAN PATLADIK O KADAR ŞİKAYET ETTİK AMA DHMİ DEN KİMSENİN UMURUNDA OLMADI ÇÜNKÜ DHMİ MÜDÜRÜNÜN ODASINDA KLİMASI PÜFÜR PÜFÜR ESİYORDU DIŞARIYA BİLE ÇIKMIYORDU. HAVA ALANINDA ÇALIŞANLARIN TEK DERDİ ALANA FAZLA UÇAK İNİP KALKMASIN BİZDE RAHAT RAHAT OTURALIM. GEÇEN SENE EN AZ 40 50 UÇAK İPTAL OLMUŞTUR KONYADA. RUSYADA KARSTA BU KADAR İPTAL OLMAMIŞTIR. SEBEP ÇOK BASİT UÇAK İNMESİN BİZİMDE RAHATIMIZ BOZULMASIN. ÇOK SEYAHAT EDEN BİR VATANDAŞ OLARAK DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN RİCAM KONYA DHMİ YÖNETİMİNİN ÇALIŞMALARINI DENETLEMESİDİR. BİZİM DERGİLERDEN TAKİP ETTİĞİMİZ BU KADAR ASLI NEKADAR VAHİM ALLAH BİLİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acenteci ~ 12 yıl önce
BU HAVAALANI KONYA YA YAKIŞMIYOR. KONYA OVASINDA ARAZİ Mİ BULAMIYORLAR DA HALA ASKERİ ALANA HAVALİMANINDA ISRAR EDİYORLAR. TÜRKİYE'NİN VE NATONUN EN BÜYÜK EĞİTİM ÜSLERİNDEN BİRİ BURASI. İLERDE YİNE SIKINTILAR YAŞANACAKTIR. ZAMANINDA TAMAMEN SİVİL BÜYÜK BİR HAVALİMANI YAPILSAYDI, KONYA'NIN UÇUŞ TRAFİĞİ BAMBAŞKA NOKTALARDA OLURDU. KONYA'NIN VE ÇEVRESİNDEKİ İLLERİN KAPASİTESİNİ YETKİLİLER HİÇ BİR ZAMAN KAVRAYAMADI. HALA DA KAVRAYAMIYAN YÖNETİCİLER VAR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000