10 Temmuz 2008, Perşembe 11:08:30

Havaş'tan EGO açıklaması

Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü'nün Esenboğa Havalimanıyla şehir merkezi arasındaki, belediye otobüs seferlerini durdurmasının, EGO'nun kendi kararı olduğunu bildirdi.
  • Pes be artık!!! Hiç sıkılmadan onlardan başka kimsenin aynı hizmeti veremiyeceğini söylüyor HAVAŞ. Koskoca Ankara kentinin ulaşımının altından çıkan EGO, hava alanından yolcu taşımacılığının da üstünden gelir. Yeter ki HAVAŞ tarafından engellenip baltalanmasın. Kazığı yolcular yer sonunda. Insan sıkılır HAVAŞ ın söyledigi sözlerden.
  • Bu adamlar hala yüzleri kızarmadan ekonomik hizmetten söz edebiliyor, pes doğrusu! Toplam 28 kilometrelik yolu en fazla 45 dakikalık yolcluk sonunda alıyorsunuz ve bunun kişi başına maliyeti 9-10 YTL Havaş'ta. Bu yolculuk esnasında sunuan hizmet sadece taşıma hizmetidir ve bu fiyat bu mesafe için fahiştir. Ne diyelim, Ankara'ya medeni bir havalimanının yapılması uzun yıllar aldı, kim bilir belki çocuklarımız havalimanından şehre tren ya da metroyla ulaşacakları günleri görür tıpkı dünyanın diğer modern kentlerinde olduğu gibi. Büyükşehir Belediyesinin havalimanına yolcu taşıyabilmesi için farklı stratejiler izlemesi gerekir. Bir defa şehir içinde kullanılan otobüslerle olmaz bu iş, uygun otobüsler kullanmak gerek tıpkı İzmir'deki gibi. Ondan sonra da bu hizmetin halka tanıtılması gerekir doğru bir biçimde. Düşünün elinizde dört tane kocaman valiziniz var ve bunları belediye otobüsünün ortasında bulunan, normalde yolcuların ayakta gittiği boşluğa koymanız gerekiyor. Valizlerin orada sabit durmasını sağlayacak herhangi bir düzenek yok. Ayrıca otobüsün görece kalabalık olması halinde siz farkında olmadan birisi bir valizinizi alıp gayet rahat inebilir. Uzun ve aktarmalı bir uçuşun ardından otobüste valizlerinizi kontrol edemeyebilirsiniz. Belki birçok yolcu bu nedenle Havaş tercih ediyor. Umarım daha iyi şartlarda rekabet sağlanır ve halka gereken hizmet en uygun fiyatla verilir. Adil ve eşit şartlarda rekabetin olması halinde acaba saygıdeğer Havaş yetkilileri hala fiyatlarının ekonomik olduğunu savunacaklar mı çok merak ediyorum doğrusu.
  • tamamen halkı kandırmaya yonelik calısmalar bunlar.İ Melihin oyunları kim bilir nasıl anlasmalar yaptı havasla.daha dun ego dan seferleri kaldırmıyoruz diye acıklama gelmisti.
  • Bence izmir belediyesi çok iyi bir şekilde bu işi yürütüyor.Hem insanların tekel işletme mantığına asılı kalmasını engelliyor,hemde iyi bir hizmet veriyor.

Yücel yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü'nün yolcu yetersizliği ve lojistik nedenlerle kent merkeziyle Esenboğa Havalimanı arasındaki belediye otobüsü seferlerini durdurma kararı aldığına ilişkin haberleri anımsatarak, seferlerin durdurulmasının, EGO Müdürlüğü'nün kendi kararı olduğu söyledi.

Yücel, "Halkımızın kent merkezi ile havalimanı arasındaki ulaşımda alternatiflere sahip olmasına rağmen, eskiden olduğu gibi sağlıklı, güvenli ve ekonomik ulaşım hizmeti sunan Havaş Otobüslerini tercih etmesi, yolcularımızın teveccühünün devam ettiğini göstermektedir" dedi.

 Yücel, diğer alternatif kurumların ulaşım hizmetlerinin, Havaş otobüslerinin hizmet kalitesine alternatif olamayacağını savundu.

Havaş'tan EGO açıklaması

Yorumlar

Çağdaş ~ 16 yıl önce
Pes be artık!!! Hiç sıkılmadan onlardan başka kimsenin aynı hizmeti veremiyeceğini söylüyor HAVAŞ. Koskoca Ankara kentinin ulaşımının altından çıkan EGO, hava alanından yolcu taşımacılığının da üstünden gelir. Yeter ki HAVAŞ tarafından engellenip baltalanmasın. Kazığı yolcular yer sonunda. Insan sıkılır HAVAŞ ın söyledigi sözlerden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erhan K. ~ 16 yıl önce
Bu adamlar hala yüzleri kızarmadan ekonomik hizmetten söz edebiliyor, pes doğrusu! Toplam 28 kilometrelik yolu en fazla 45 dakikalık yolcluk sonunda alıyorsunuz ve bunun kişi başına maliyeti 9-10 YTL Havaş'ta. Bu yolculuk esnasında sunuan hizmet sadece taşıma hizmetidir ve bu fiyat bu mesafe için fahiştir. Ne diyelim, Ankara'ya medeni bir havalimanının yapılması uzun yıllar aldı, kim bilir belki çocuklarımız havalimanından şehre tren ya da metroyla ulaşacakları günleri görür tıpkı dünyanın diğer modern kentlerinde olduğu gibi. Büyükşehir Belediyesinin havalimanına yolcu taşıyabilmesi için farklı stratejiler izlemesi gerekir. Bir defa şehir içinde kullanılan otobüslerle olmaz bu iş, uygun otobüsler kullanmak gerek tıpkı İzmir'deki gibi. Ondan sonra da bu hizmetin halka tanıtılması gerekir doğru bir biçimde. Düşünün elinizde dört tane kocaman valiziniz var ve bunları belediye otobüsünün ortasında bulunan, normalde yolcuların ayakta gittiği boşluğa koymanız gerekiyor. Valizlerin orada sabit durmasını sağlayacak herhangi bir düzenek yok. Ayrıca otobüsün görece kalabalık olması halinde siz farkında olmadan birisi bir valizinizi alıp gayet rahat inebilir. Uzun ve aktarmalı bir uçuşun ardından otobüste valizlerinizi kontrol edemeyebilirsiniz. Belki birçok yolcu bu nedenle Havaş tercih ediyor. Umarım daha iyi şartlarda rekabet sağlanır ve halka gereken hizmet en uygun fiyatla verilir. Adil ve eşit şartlarda rekabetin olması halinde acaba saygıdeğer Havaş yetkilileri hala fiyatlarının ekonomik olduğunu savunacaklar mı çok merak ediyorum doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DEX ~ 16 yıl önce
tamamen halkı kandırmaya yonelik calısmalar bunlar.İ Melihin oyunları kim bilir nasıl anlasmalar yaptı havasla.daha dun ego dan seferleri kaldırmıyoruz diye acıklama gelmisti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İZULAŞ ~ 16 yıl önce
Bence izmir belediyesi çok iyi bir şekilde bu işi yürütüyor.Hem insanların tekel işletme mantığına asılı kalmasını engelliyor,hemde iyi bir hizmet veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000