16 Şubat 2012, Perşembe 18:38:28

HAVAŞ'TAN BASIN AÇIKLAMASI

Antalya Belediyesi tarafından seferleri durdurulan HAVAŞ, basın açıklaması yaptı.
  • haberi bir daha oku istersen; havaş başkası girmesin diye birşey söylemiyor öyle bir garanti de tabi ki yok.. başkası da girsin belediye de girsin ama havaş devam etsin bakalım yolcular kimi tercih ediyor. İstanbulda 2 ay boyunca boş Havataş otobüslerini hepimiz gördük, bu iş otogarda otobüs servis işletmeye benzemez havalimanı yolcusu farklıdır... hayatında check-in kelimesini duymamış şöföre yolcu ne anlatacak bırakın bu işleri, gidin inşaat yapın dönerci kebapçı açın...
  • Bu işi yapan Havaş'çı arkadaşlar, biz pes ettik sizde boşuna uğraşmayın artık. Bakın bu işleri takip edin bundan sonra (badem bıyıklılar) kimler yapacak.
  • Antalya Belediyesinden bahsediliyor, o da mı muhafazakar oldu! Üstelık TAV yönetimi ile Hükümetin çok da çatıştığını görmedik..
  • ortda büyük bir rantın olduğu kesin bence havaş havataş beraber calışsın rekabetten halk yararlansınnnnn
  • Havaş özelleştirilirken Havaş'a ömür boyu başkası bu işe giremez diye garantimi verildi? Özelleştirme işinde galiba sadece 2 yıllık imtiyaz verilmişti o da çoktan bitti, olayları biz parasını verdik aldık artık kimse bize birşey diyemez gibi saçma bir anlatım diliyle basitleştirmek Havaş'a yakışmıyor.
  • Yandaşlar para kazanacaksa Havaşın hakkı ve hukuku önemli değil. Önemli olan muhafazakar taşımacılık şirketi kurmak.
  • Ve ne tesaduftir ki senecelerce tek kaldiniz. Kimse bu ise girmek istemedi degil mi? Kulahima anlat.
2920 sayılı Sivil Havacılık kanunu ve bu kanunun uygulanması amacı ile çıkarılan SHY-22 Yönetmeliği uyarınca “A Grubu ulaşım ruhsatı” na sahip olan şirketimiz, havalimanları ile şehir merkezleri arasında yolcu taşıma hizmeti sunmaktadır. “A Grubu ulaşım ruhsatı” DHMİ ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilmektedir.

Havalimanları ile şehir merkezleri arasında yolcu taşıma hizmetlerimizden, havalimanına gelen ve giden yerli ve yabancı havayolu yolcuları yararlanmaktadır.

Tüm belediyelerin UKOME (Ulaştırma Koordinasyon Merkezi)’lerinin toplu taşıma hizmetlerini düzenleme yetkisi vardır ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından verilen ruhsatları iptal etme ve çalışmayı durdurma yetkisi yoktur.

Havaş 1995 yılında özelleştirilmiştir. Özelleştirmenin gerçekleştiği anda özelleştirme bünyesinde bulunan hizmet türlerinden biri olan ulaşım hizmetinin iptal edilmemesi gerekmektedir.

Ulaştırma hizmetinin, Havaş içinde önemli bir ekonomik büyüklüğü olmamakla birlikte yolcu memnuniyeti, hizmet kalitesi ve hizmet bütünlüğü açısından önemi büyüktür. Havalimanı taşımacılığı yer hizmetlerinin önemli bir parçasıdır.

Antalya Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkan Vekili Pehlivan’ın demecinde, verdiğimiz hizmetlerin hiç bir belgesinin olmadığı bilgisi gerçekleri yansıtmamaktadır.

Yukarıda belirttiğimiz kanun ve yönetmelik kapsamında havalimanlarından şehir merkezlerine yolcu taşımacılığı yapmaktayız. “A Grubu ulaşım ruhsatımız” ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan alınmış izinlerimiz mevcuttur. 1933 yılında Devlet tarafından kurulan ve 1995 yılında özelleştirilmiş olan Havaş, Özelleştirme Mevzuatından kaynaklanan kazanılmış hakkı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan almış olduğu halen geçerli ruhsatlara uygun olarak faaliyet göstermektedir.

HAVAŞ'TAN BASIN AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 12 yıl önce
haberi bir daha oku istersen; havaş başkası girmesin diye birşey söylemiyor öyle bir garanti de tabi ki yok.. başkası da girsin belediye de girsin ama havaş devam etsin bakalım yolcular kimi tercih ediyor. İstanbulda 2 ay boyunca boş Havataş otobüslerini hepimiz gördük, bu iş otogarda otobüs servis işletmeye benzemez havalimanı yolcusu farklıdır... hayatında check-in kelimesini duymamış şöföre yolcu ne anlatacak bırakın bu işleri, gidin inşaat yapın dönerci kebapçı açın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu işi yapan Havaş'çı arkadaşlar, biz pes ettik sizde boşuna uğraşmayın artık. Bakın bu işleri takip edin bundan sonra (badem bıyıklılar) kimler yapacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Antalya Belediyesinden bahsediliyor, o da mı muhafazakar oldu! Üstelık TAV yönetimi ile Hükümetin çok da çatıştığını görmedik..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ortda büyük bir rantın olduğu kesin bence havaş havataş beraber calışsın rekabetten halk yararlansınnnnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Havaş özelleştirilirken Havaş'a ömür boyu başkası bu işe giremez diye garantimi verildi? Özelleştirme işinde galiba sadece 2 yıllık imtiyaz verilmişti o da çoktan bitti, olayları biz parasını verdik aldık artık kimse bize birşey diyemez gibi saçma bir anlatım diliyle basitleştirmek Havaş'a yakışmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yandaşlar para kazanacaksa Havaşın hakkı ve hukuku önemli değil. Önemli olan muhafazakar taşımacılık şirketi kurmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ve ne tesaduftir ki senecelerce tek kaldiniz. Kimse bu ise girmek istemedi degil mi? Kulahima anlat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000