06 Şubat 2009, Cuma 08:39:51

HAVAŞ TAKSİCİLERİ ÜZDÜ!

Birçok ilde havalimanı ile şehir merkezi arasında yolcu taşıyan Havaş, hizmet ağına Konya'yı da ekledi. Dün başlayan uygulama yolcuları sevindirirken, havaalanında çalışan taksicileri üzdü.
  • Misafir rumuzlu arkadasa sonuna kadar katiliyorum.HAVAS,in eski hatlari; Ataturk Hava limani-Akmerkez ve Kozyatagi seferleri ne yeniden izin verilmelidir. Halkini dusunen bir yonetim bunu yapar. Halkini gozgere soydurmaz.
  • Bilhassa Havaalani taksicileri,onlarin orada ne kadar bekledigi hizmet alani asla ilgilendirmez,müsteri dagece gidecegi yeri söyler,taksicininde görevi baslamistir.Öncelikle cok bekliyorlarsa,demekki sayilari cok.Bunu azaltmaninin yöntemini kendileri bulacak.Taksi plakasi ticaretine son verilmelidir.Dogal olarak bir hak vardir.Buda ruhsat sistemi ile cözülür.Sistemide Meslek gruplari ile Belediye ve ilgili Bakanliklar tarafindan yapilabilir.Her isde bir ticari kayip oldugu gibi Taksicilikte neden olamaz?OY KAYBI KAYGISINI BIRAKALIM.Halka hizmet yapalim.
  • Konya da okuyan bir üniversite öğrencisiyim aynı zamanda öğrenci pilot um. Ama 75 tl ye ist-konya arası uçup 30 ytl taksiye binip evime ulaşmaya sinir oluyordum hatta bu yüzden uçak yerine otobüs ü tercih eder olmuştum. Neyseki artık havaş sayesinde sürekli uçakla gidip gelebileceğim. İyi ki otobüsleri koydun Havaş! Oh olsun o taksicilerede! Tekel i eline geçirdikleri gibi herkese 30-50 tl arası fiyat çekiyorlardı.Oh olsun..
  • ATATÜRK HAVA LİMANINDAKİ TAKSİLERİ ASLA KULLANMIYORUM İSTER KISA İSTER UZUN MESAFE BİNECEK OLAYIM SELAM BİLE VERMİYORUM YOLCU BIRAKAN TAKSİLERİ TERCİH EDİYORUM O AN YOKSA BİLE ISRARLA BEKLİYORUM NE ZAMAN KISA MESAFE YOLCU ALMAĞA BAŞLARLARSA ONLARINDA EKMEK PARASI DİYE ONLARA DÖNERİM DERNEĞE ŞİKAYET EDİN DİYORLAR KİMİ KİME ŞİKAYETE EDİCEN KENDİ İÇLERİNDE OTO KONTROL SİSTYEMİNİ KURMAK ZOR DEĞİL
  • Taksiciler artik kimseyi kaziklayamayacaklar. HAVAS cok iyi is basarmis. Umarim artik Istanbul'da oy kaygisinda olup ta havalimanlarini taksicilere hediye edenler de artik uyanip gercegi gorurler. Belki de bu sorunu Istanbul'un yeni belediye baskani Sn.Kilicdaroglu cozecektir. Onemli olan sorunun cozulerek halkin rahat etmesi ve HAVAS servislerinin tekrar Istanbul'un her yerine ulastirilmasi. Oyle degil mi baylar?
  • Evim Güneşli semtinde havalimanına 10 dakika mesafem var,taksiye binemiyorum,en sonunda yalan söyleyip,Kadıköy'e 2. köprüden diyip, oradan hemen bir de Güneşliye girelim diyorum,oradan da arkadaşı alacağız,tak kapıma geliyorum atıyorum 10tl iniyorum adam deliriyor bir sürü laf söylüyor arkamdan dövecek beni.yani ne yapayım inanın 1 Adana seyahati dönüşümde 4 taksiden indirildim,abi sıradan şurası için çıkartma diyorlar.En sonunda yalancı oldum.
  • hiçççç üzülemedim.Senelerdir istanbulda ve dahi diğer meydanlarda taxilere bağlı kaldık iliğimizi kemiğimiz sömürdüler,yanlız başımıza kadın olmamıza bile aldırmadan gece vakti yakın bir yere götürüyorlarda homur homur oldular.Ben hala İstanbul'da turuncu taksiye onlarla kavga pahasına binmem yoldan geçen sarı taxi beklerim . En son 4-5 ay önce iç hatlardan gelip üst kat gidişten sarı taxiye binerken turuncu taxinin utnamazı bindirmezsen ne olur dedi? Ben de dene de hep birlikte görelim dedim. Taxi mafyasına son verilmesine dolayısıyla çok sevindim.

Havaş'ın verdiği hizmet kaşılığı yolcu başı 8 TL aldığı öğrenilirken, firmanın bu adımı sürekli uçak yolculuğu yapanlarda büyük bir memnuniyet yarattı.

Kent merkezi ile havaalanı arasındaki yaklaşık 25 kilometrelik yolu taksiyle veya özel otomobilleriyle kat eden yolcular, Havaş'ın uygulamasını sevinçle karşıladı. Taksi'ye 25-30 TL ödeyen uçak yolcuları, bundan böyle 8 TL ödeyecek.

Havaalanına taksiyle gittiğini ifade eden yolcular, bundan böyle yaklaşık olarak üçte bir fiyat ödeyecek olmanın sevincini yaşıyor. Yolcular, Havaş'ın Konya'da taşımacılığa başlamasının önemli bir adım olduğunu ifade ettiler.

Öte yandan Havaş'ın Konya'da hizmet vermeye başlaması, Havaalanı-kent merkezi arasında yolcu taşıyan taksicileri üzdü. Daha önce sabah seferlerinde 20 taksici yolcu alırken, dün sabah 3 taksici yolcu alabildi. Havaalanı taksicileri, otobüs seferlerinin başlamasının işlerini azalttığını belirtti. Sabah ve akşam saatlerinde uçak seferleri yapıldığı dile getiren taksiciler, "Durağımızdaki taksicilerin işi yüzde 85 oranında azaldı" dedi.

 

HAVAŞ TAKSİCİLERİ ÜZDÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Misafir rumuzlu arkadasa sonuna kadar katiliyorum.HAVAS,in eski hatlari; Ataturk Hava limani-Akmerkez ve Kozyatagi seferleri ne yeniden izin verilmelidir. Halkini dusunen bir yonetim bunu yapar. Halkini gozgere soydurmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bilhassa Havaalani taksicileri,onlarin orada ne kadar bekledigi hizmet alani asla ilgilendirmez,müsteri dagece gidecegi yeri söyler,taksicininde görevi baslamistir.Öncelikle cok bekliyorlarsa,demekki sayilari cok.Bunu azaltmaninin yöntemini kendileri bulacak.Taksi plakasi ticaretine son verilmelidir.Dogal olarak bir hak vardir.Buda ruhsat sistemi ile cözülür.Sistemide Meslek gruplari ile Belediye ve ilgili Bakanliklar tarafindan yapilabilir.Her isde bir ticari kayip oldugu gibi Taksicilikte neden olamaz?OY KAYBI KAYGISINI BIRAKALIM.Halka hizmet yapalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Konya da okuyan bir üniversite öğrencisiyim aynı zamanda öğrenci pilot um. Ama 75 tl ye ist-konya arası uçup 30 ytl taksiye binip evime ulaşmaya sinir oluyordum hatta bu yüzden uçak yerine otobüs ü tercih eder olmuştum. Neyseki artık havaş sayesinde sürekli uçakla gidip gelebileceğim. İyi ki otobüsleri koydun Havaş! Oh olsun o taksicilerede! Tekel i eline geçirdikleri gibi herkese 30-50 tl arası fiyat çekiyorlardı.Oh olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ATATÜRK HAVA LİMANINDAKİ TAKSİLERİ ASLA KULLANMIYORUM İSTER KISA İSTER UZUN MESAFE BİNECEK OLAYIM SELAM BİLE VERMİYORUM YOLCU BIRAKAN TAKSİLERİ TERCİH EDİYORUM O AN YOKSA BİLE ISRARLA BEKLİYORUM NE ZAMAN KISA MESAFE YOLCU ALMAĞA BAŞLARLARSA ONLARINDA EKMEK PARASI DİYE ONLARA DÖNERİM DERNEĞE ŞİKAYET EDİN DİYORLAR KİMİ KİME ŞİKAYETE EDİCEN KENDİ İÇLERİNDE OTO KONTROL SİSTYEMİNİ KURMAK ZOR DEĞİL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Taksiciler artik kimseyi kaziklayamayacaklar. HAVAS cok iyi is basarmis. Umarim artik Istanbul'da oy kaygisinda olup ta havalimanlarini taksicilere hediye edenler de artik uyanip gercegi gorurler. Belki de bu sorunu Istanbul'un yeni belediye baskani Sn.Kilicdaroglu cozecektir. Onemli olan sorunun cozulerek halkin rahat etmesi ve HAVAS servislerinin tekrar Istanbul'un her yerine ulastirilmasi. Oyle degil mi baylar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evim Güneşli semtinde havalimanına 10 dakika mesafem var,taksiye binemiyorum,en sonunda yalan söyleyip,Kadıköy'e 2. köprüden diyip, oradan hemen bir de Güneşliye girelim diyorum,oradan da arkadaşı alacağız,tak kapıma geliyorum atıyorum 10tl iniyorum adam deliriyor bir sürü laf söylüyor arkamdan dövecek beni.yani ne yapayım inanın 1 Adana seyahati dönüşümde 4 taksiden indirildim,abi sıradan şurası için çıkartma diyorlar.En sonunda yalancı oldum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
hiçççç üzülemedim.Senelerdir istanbulda ve dahi diğer meydanlarda taxilere bağlı kaldık iliğimizi kemiğimiz sömürdüler,yanlız başımıza kadın olmamıza bile aldırmadan gece vakti yakın bir yere götürüyorlarda homur homur oldular.Ben hala İstanbul'da turuncu taksiye onlarla kavga pahasına binmem yoldan geçen sarı taxi beklerim . En son 4-5 ay önce iç hatlardan gelip üst kat gidişten sarı taxiye binerken turuncu taxinin utnamazı bindirmezsen ne olur dedi? Ben de dene de hep birlikte görelim dedim. Taxi mafyasına son verilmesine dolayısıyla çok sevindim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000