15 Mart 2012, Perşembe 09:21:59

HAVAŞ SEFERLERİ TEKRAR BAŞLIYOR

Antalya'da, bir süre önce 'korsan taşımacılık' iddiasıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulan Havalanları Yer Hizmetleri A.Ş.'nin (HAVAŞ) havalimanı seferleri, Pazartesi günü yeniden başlayacak
  • haberin üstünden 2 hafta geçmesine rağmen Havaşın seferleri hala başlamadı. Antalya büyükşehir belediyesi bizi taksicilere mahkum etmekte kararlı sanırım. çok yazık. hiç olmassa verdikleri sözleri tutsalar tükürdükleri yalamasalar bari.
  • İstanbul'da niyedir bilinmez kaldırılan HAVAŞ seferlerinin yeri doldurulamadı. Uçakla gidecek yolcuya İETT güzergâhında neden çile çektiriyorsunuz? Anadolu yakasından Atatürk'e gelmek, Atatürk'ten Kadıköy'e inmek için araç bulamıyoruz. Havalimanından şehre gidebilmek için büyük çile sarf ediyoruz. Kim sebep olduysa yazıklar olsun, ne hakkınız var buna?
  • Havas'in sehir ici otobus seferleri ilk defa Istanbul'da iptal edildi. Malumundur belki Istanbul belediyesi kimin elindedir.. Veya bosver, bunlari falan kafaya takma, ezbere devam, 3-4 kalip cumleyle dunyayi anlamaya ve anlamlandirmaya calismaya devam... fazla bilgi, papagan siariyla yetismisler icin, fazla temiz havanin oksijen zehirlenmesine yol acmasi gibi etki yaratabilir.
  • Ne oldu Havaş düşmanları nerelerdesiniz sesiniz soluğunuz kesildimi yoksa :)
  • bu ne tezatlıktırki 1 ay önce havaşın hiç bir belgesi olmadığı için, korsan taşımacılık yapıyordu diye durduran Antalya b.b. 1 ay sonra havaşın ulaştırma bakanlığından izni varmış diyerek tekrar hizmet vermeye devam edeceğini belirtiyor. bu da yetmezmiş gibi elinde kamu gücünü kullanarak güzergahını değiştiryor. ama daha yasal süreç devam ediyor Antalya b.belediyesine bir şokta yargıdan gelecek ozaman görülecek kim korsan iş yapıyor. Birde Havaş hakkında karalama kampanyası yapanlar vardı ne oldu ne den yazmıyorsunuz bişeyler. dutmu yeniz yoksa :)
  • sevgili havaşçılar, artık istanbul rüyasından uyanın, hala bir umudunuz var tabiki umut fakirin ekmeği demişler ama, ihale sonucuna da yolcu taşıma yetki belgesi diyorlar işte
  • bakırköy deniz otobüsünden iniyoruz AHLye gelmek için artık havaş yok..taksi dolmuş için depar atıyoruz ya da ne idüğü belirsiz adamlar dolmuş diye bağırıyor..maddi manevi kayıp..ya havaş dönsün ya havataş sefer başlatsın..yeter
  • bu meczubun bi küfür etmediği kalmış böyle bir yorumu nasıl onayladığını airporthabere sormak lazım
  • İnşallah Atatürk H.L. de Havaş ı görmek istiyoruz ötekiler Taksime gidip dursunlar.
  • HAVAŞ Servislerinin Istanbulda' da başlamasını istiyoruz. Havalimanının taksicileri rakipsiz olduklarını, meydanın kendilerine kaldığını zannetmesinler. Ama AKP'li Belediye Başkanının bunu yapabileceğini sanmıyorum. Önümüzdeki seçimlerde tek başına iktidarı alan CHP bu sorunu çözecektir.
İlk olarak AirportHaber tarafından duyurulan "Havaş'a bir şok da Antalya'dan" haberinin ardından 1 aylık bir süre geçti ve Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), 2 araçla 24 saat çalışan HAVAŞ’a, havalimanı- otogar arasında güzergah izni verdi.

Daha önce kent merkezine giren HAVAŞ servisleri, şimdi sadece çevre yolundan gidip gelecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Emin Pehlivan, Antalya Havalimanı ile şehiriçi arasındaki ulaşımı sağlayan HAVAŞ seferlerinin UKOME Genel Kurulu tarafından ’belgesiz yolcu taşıdığı’ iddiasıyla 16 Şubat günü durdurulan seferlerinin Pazartesi günü yeniden başlayabileceğini söyledi. Daire Başkanı Pehlivan, firmanın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan aldığı yolcu taşıma iznine bağlı olarak gerçekleştirdiği yazılı güzergah talebinin geçen Pazartesi günü toplanan UKOME Genel Kurulu’nda görüşüldüğünü belirterek, "Kendilerine bir güzergah belirlerdik" dedi.

Daire Başkanı Pehlivan, söz konusu kararın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın’ın onayının ardından HAVAŞ’a en geç pazartesi günü iletilip, seferlere başlanabileceğini bildirdi. Emin Pehlivan, HAVAŞ seferlerinin ücretleri konusunda bir karar almadıklarını, ücretin Karayolu Taşıma Kanunu uyarınca düzenleneceğini kaydetti.

18 kamu kurumunun katılımıyla oluşturulan UKOME Genel Kurulu’nun, 2 araçla 24 saat yapılan HAVAŞ seferleri için belirlediği yeni güzergah sadece çevre yollarından geçiyor. HAVAŞ otobüsleri, kent merkezine uğramadan Antalya’yı doğu- batı istikametinde kat eden Gazi Bulvarı ve Sakarya Bulvarı’ndan geçerek şehirlerarası otobüs terminaline ulaşacak. HAVAŞ’ın yolcu taşımasına izin verilen hattın uzunluğu 15 kilometre oldu. Kent merkezine gitmek isteyen havalimanı yolcuları ise 1.75 TL’ye çalışan Büyükşehir Belediyesi’nin otobüslerini tercih edecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin ’belgesiz’ olduğu gereçkesiyle durdurduğu HAVAŞ’ın iptal edilen hattı ise yaklaşık 30 kilometre uzunluğundaydı.

Havalimanından Aspendos Bulvarı’nı takip ederek Mevlena ve Meydan kavşaklarından kent merkezine ulaşan HAVAŞ, Antalyaspor Kavşağı’ndan Akdeniz Üniversitesi Kampüsü gibi Antalya’nın önemli toplanma alanlarını geçerek otobüs terminaline ulaşıyordu. HAVAŞ, otogardan havalimanına yaptığı seferlerde ise kentin batı ilçelerinin Konyaaltı’ndan bulunan otobüs durağından başlayıp Konyaaltı’ndan Antalya Valilik binasının önünden geçen güzergahı kullanıyordu. HAVAŞ bu güzergahlar için kent merkezinde biri Migros Alışveriş Merkezi’nin otoparkı bir diğeri kentin tam merkezindeki Yavuz Özcan Parkı’nda oluşturulan cepte toplanma alanları oluşturmuştu.

(Posta)
HAVAŞ SEFERLERİ TEKRAR BAŞLIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 12 yıl önce
haberin üstünden 2 hafta geçmesine rağmen Havaşın seferleri hala başlamadı. Antalya büyükşehir belediyesi bizi taksicilere mahkum etmekte kararlı sanırım. çok yazık. hiç olmassa verdikleri sözleri tutsalar tükürdükleri yalamasalar bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İstanbul'da niyedir bilinmez kaldırılan HAVAŞ seferlerinin yeri doldurulamadı. Uçakla gidecek yolcuya İETT güzergâhında neden çile çektiriyorsunuz? Anadolu yakasından Atatürk'e gelmek, Atatürk'ten Kadıköy'e inmek için araç bulamıyoruz. Havalimanından şehre gidebilmek için büyük çile sarf ediyoruz. Kim sebep olduysa yazıklar olsun, ne hakkınız var buna?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Havas'in sehir ici otobus seferleri ilk defa Istanbul'da iptal edildi. Malumundur belki Istanbul belediyesi kimin elindedir.. Veya bosver, bunlari falan kafaya takma, ezbere devam, 3-4 kalip cumleyle dunyayi anlamaya ve anlamlandirmaya calismaya devam... fazla bilgi, papagan siariyla yetismisler icin, fazla temiz havanin oksijen zehirlenmesine yol acmasi gibi etki yaratabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ne oldu Havaş düşmanları nerelerdesiniz sesiniz soluğunuz kesildimi yoksa :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu ne tezatlıktırki 1 ay önce havaşın hiç bir belgesi olmadığı için, korsan taşımacılık yapıyordu diye durduran Antalya b.b. 1 ay sonra havaşın ulaştırma bakanlığından izni varmış diyerek tekrar hizmet vermeye devam edeceğini belirtiyor. bu da yetmezmiş gibi elinde kamu gücünü kullanarak güzergahını değiştiryor. ama daha yasal süreç devam ediyor Antalya b.belediyesine bir şokta yargıdan gelecek ozaman görülecek kim korsan iş yapıyor. Birde Havaş hakkında karalama kampanyası yapanlar vardı ne oldu ne den yazmıyorsunuz bişeyler. dutmu yeniz yoksa :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sevgili havaşçılar, artık istanbul rüyasından uyanın, hala bir umudunuz var tabiki umut fakirin ekmeği demişler ama, ihale sonucuna da yolcu taşıma yetki belgesi diyorlar işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bakırköy deniz otobüsünden iniyoruz AHLye gelmek için artık havaş yok..taksi dolmuş için depar atıyoruz ya da ne idüğü belirsiz adamlar dolmuş diye bağırıyor..maddi manevi kayıp..ya havaş dönsün ya havataş sefer başlatsın..yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu meczubun bi küfür etmediği kalmış böyle bir yorumu nasıl onayladığını airporthabere sormak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İnşallah Atatürk H.L. de Havaş ı görmek istiyoruz ötekiler Taksime gidip dursunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HAVAŞ Servislerinin Istanbulda' da başlamasını istiyoruz. Havalimanının taksicileri rakipsiz olduklarını, meydanın kendilerine kaldığını zannetmesinler. Ama AKP'li Belediye Başkanının bunu yapabileceğini sanmıyorum. Önümüzdeki seçimlerde tek başına iktidarı alan CHP bu sorunu çözecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000