09 Temmuz 2011, Cumartesi 08:30:05

HAVAŞ MI İBB Mİ?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) düzenlediği havalimanından İstanbul’un belli noktalarını yolcu taşıma ihalesini kazanan Günaydın Turizm; Taksim, Kadıköy ve İDO İskelelerinden Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na 24 araç ile yolcu taşımaya başladı..
  • TÜRKİYE BU İŞİ SADECE HAVAŞ YAPIYOR VE HAVAŞ YAPMAYA DEVAM EDECEKTİR.TÜRKİYENİN EN KALİTELİ HAVAALANI TAŞIMACILIĞINI YAPAN .İLK TEK...HAVAALANLARI YER HİZMEETLERİ A.Ş HAVAŞ OTOBÜS İŞLETMELERİ.
  • Havas kozyatagi daha dogrusu yenisahraya kadikoy servisi geciyor.
  • sayın yorumcu,ihaleyi alan firmanın sahiplerindenim ve akp li değilim,ayrıca bu ihaleye türkiyenin en büyük firmaları katılmış ve açık artırma olmuş ayrıca Tav ın sahibi olduğu havaş bile ihaleye girmişdir,bilmeden atıp tutmak kolay...
  • AKP HER YERE DÜZENLİ EL ATIP ALIYOR!! AFFERİM BRAVO HAYELDİ GERÇEK OLDU!! BUNA EL ATMAMIŞTI BUNUDA BECERDİ VE BU HİZMETİDE KENDİ YAKININA VERDİ OLDU BİTTİ GİTTİ!!
  • Atatürk ten Havaş Kozyatağına geliyordu ama Günaydın Taksim ve sadece İDO iskelelerini, yazmış Anadolu yakasına Taksi tutmak zorundamı insanlar ?
  • Herkes olmalı rekabet güzelliktir. Ama taksiciler olmamalı.
  • eğer bunlar ibb baglı bir işletme ise başbabakanımıızn eniştesi olurmuş sayın günaydında umarım bize çalışanlara bir indirim uygularlar
  • BEN HAVALİMATANNI ÇALIŞANIYIM FAKAT FIRSATTAN İSTİFADE EDEN HAVAŞ KAFASINA GÖRE FİYAT UYGULARKEN HAVAŞ SEVDALILARI BUNLARI GÖRMÜYOR VATANDAŞ UÇAK FİYATINA ŞEHİR MERKEZİNE GİDİYOR .
  • havaşın yasal hattı olarak sadece atatürk havalimanı-taksim ve atatürk havalimanı bakırköy ido hattı var havaş sabiha gökçene özmalı gibi girip hangi mantıkla yolcu taşımacılığı yapıyor anlamış değilim şehir içi ulaşım elbette büyük şehirin elindedir hattı kendi araçlarıyla hizmete sokar ve o hattı ihalle usulüyle halka arz eder bileğine güvenen ihaleyi kazanır çalışmaya başlar havaş bu konuda pasif kalmıştır ve ihaleyi kaybetmiştir helal olsun günaydın turizm e başarılarının devemını dilerim saygılar....
  • simdi siz yillardir halka hizmet veren ve isini profesyonelce yapan havasa korsan diyosunuz, peki madem korsan neden devlet buna dur demiyo, bilmeden konusmayalim lutfen! Bu korsan sacmaligi AHL taksicilerinin cekememezliginden dolayi ortaya attiklari bir uyurmadir!! havalimanin onunde kendi taksilerinin disinda hicbir taksiciyi durdurmuyolar hatta gerekirse zorluk bile cikarip meslektaslarinin ekmegiyle oynuyolar malesef durustlukleri bu kadar... AHL nin onunde bi taksiye binmek isteyin hemen size daha arabaya binmeden nereye gideceginizi soruyolar, yakin mesafeye gidiyosaniz sizi bindirmiyolar yoldan gecen bi taksiye binin diyolar, peki simdi soruyorum bumudur meslek anlayisi !!! Neyseki HAVAS in kalitesi ortada tartismaya gerek yok...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) düzenlediği havalimanından İstanbul’un belli noktalarını yolcu taşıma ihalesini kazanan Günaydın Turizm; Taksim, Kadıköy ve İDO İskelelerinden Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na 24 araç ile yolcu taşımaya başladı. İBB adına Günaydın Turizm’in yaptığı seferlerin yanı sıra Havaş'ın da aynı güzergahta servisleri devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) düzenlediği havalimanından İstanbul’un belli noktalarını yolcu taşıma ihalesini 23 milyon TL’ye 10 yıllığına kazanan Günaydın Turizm, İBB adına İETT denetimindeki servis hizmetlerine başladı. Taksim, Kadıköy ve İDO İskelelerinden Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na toplam 24 yeni araç ile yolcu taşımaya başlayan Günaydın Turizm, Havaş gibi yarım saatte bir hizmet verecek.
 
Havaş servislerine devam ediyor
 
Bugüna kadar Taksim, Kadıköy gibi noktalardan Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na yolcu getirip götüren Havaş’ın da servislerine devam etmesi ise karışıklığa neden oluyor. Taksim ve Kadıköy’den yarım saatte bir her iki firmanın da havalimanlarına yolcu alması bir taraftan havalimanına gitmeye çalışan yolcuların kafasını karıştırırken, diğer taraftan serviste yer bulamayan yolcuların diğer araçta yer bulmasına vesile oluyor. 
 
Günaydın Turizm Emir Günaydın
 
İBB Havaş'a servislerini durdurmması için tebliğde bulunacak
 
Günaydın Turizm’den Emir Günaydın, ihaleyi geçen yıl kazandıklarını ve 1 Temmuz 2011 itibariyle de İstanbul’un Taksim, Kadıköy ve İDO İskelelerinden Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanına servis hizmetlerini başlattıklarını açıkladı. Bugüne kadar bu güzergahta servis yapan Havaş’ın ihaleyi kendilerinin kazanmasına rağmen servis yapmaya devam ettiğini ifade eden Günaydın, süreci şöyle anlattı:
 
“Biz Günaydın Turizm olarak geçen yıl ekim ayında ihaleyi aldık ve bu yıl 1 Temmuz’da çalışmalarımıza başladık. 24 lüks ve modern araçla hizmet vereceğiz. Bu bir özelleştirme ihalesiydi ve biz bu hizmeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına İETT kontrolünde vereceğiz. Sabiha Gökçen’den Taksim ve Kadıköy’e; Atatürk Havalimanı’ndan Taksim’e, İDO iskelelerinden Taksim ve Atatürk Havalimanı’na yarım saatte bir servis yapacağız. Havaş’ın bu güzergahta zaten başından beri bir taşıma yetkisi yoktu. 3-4 yıldır yasal olmayan bu durumun yazışmaları devam ediyordu. İstanbul’da bir yerden bir yere yolcu taşınacaksa bu İBB’nin kontrolünde olmalı. İBB’deki bürokratlar bu işin geç farkına vardılar. 'Neden bu hatlardan kira almıyoruz' diyerek geçen yıl ihaleye çıkıldı. İhaleye Havaş’ta katıldı ama 23 milyon TL’ye 10 yıllığına biz kazandık. 
Şimdi İBB’den Havaş’ın servisini durdurması için tebliğ yapılacak, ondan sonra Havaş çekilecek. Biz yoğunluk nedeniyle servislere biraz erken başladık. O nedenle şuan hem onlar hem de biz servislere devam ediyoruz. Havaş’ın yakında çekilmesi gerekiyor.
 
Emir Günaydın’ın verdiği bilgilere göre yarım saatte bir Taksim, Kadıköy ve İdo iskeleleri ile Atatürk ve Sabiha Gökçen  havalimanları arasında yapacağı servislerin yeni fiyat tarifesi ise şöyle: 
 
Sabiha Gökçen – Taksim              : 12 TL
Atatürk Havalimanı – Taksim         : 10 
Kadıköy- Sabiha Gökçen               : 8 TL
Atatürk Havalimanı - İdo İskeleleri  : 5 TL
İdo İskeleleri – Taksim                  : 5 TL

TurizmGazetesi
HAVAŞ MI İBB Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 13 yıl önce
TÜRKİYE BU İŞİ SADECE HAVAŞ YAPIYOR VE HAVAŞ YAPMAYA DEVAM EDECEKTİR.TÜRKİYENİN EN KALİTELİ HAVAALANI TAŞIMACILIĞINI YAPAN .İLK TEK...HAVAALANLARI YER HİZMEETLERİ A.Ş HAVAŞ OTOBÜS İŞLETMELERİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havas kozyatagi daha dogrusu yenisahraya kadikoy servisi geciyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayın yorumcu,ihaleyi alan firmanın sahiplerindenim ve akp li değilim,ayrıca bu ihaleye türkiyenin en büyük firmaları katılmış ve açık artırma olmuş ayrıca Tav ın sahibi olduğu havaş bile ihaleye girmişdir,bilmeden atıp tutmak kolay...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AKP HER YERE DÜZENLİ EL ATIP ALIYOR!! AFFERİM BRAVO HAYELDİ GERÇEK OLDU!! BUNA EL ATMAMIŞTI BUNUDA BECERDİ VE BU HİZMETİDE KENDİ YAKININA VERDİ OLDU BİTTİ GİTTİ!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Atatürk ten Havaş Kozyatağına geliyordu ama Günaydın Taksim ve sadece İDO iskelelerini, yazmış Anadolu yakasına Taksi tutmak zorundamı insanlar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herkes olmalı rekabet güzelliktir. Ama taksiciler olmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
eğer bunlar ibb baglı bir işletme ise başbabakanımıızn eniştesi olurmuş sayın günaydında umarım bize çalışanlara bir indirim uygularlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BEN HAVALİMATANNI ÇALIŞANIYIM FAKAT FIRSATTAN İSTİFADE EDEN HAVAŞ KAFASINA GÖRE FİYAT UYGULARKEN HAVAŞ SEVDALILARI BUNLARI GÖRMÜYOR VATANDAŞ UÇAK FİYATINA ŞEHİR MERKEZİNE GİDİYOR .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
havaşın yasal hattı olarak sadece atatürk havalimanı-taksim ve atatürk havalimanı bakırköy ido hattı var havaş sabiha gökçene özmalı gibi girip hangi mantıkla yolcu taşımacılığı yapıyor anlamış değilim şehir içi ulaşım elbette büyük şehirin elindedir hattı kendi araçlarıyla hizmete sokar ve o hattı ihalle usulüyle halka arz eder bileğine güvenen ihaleyi kazanır çalışmaya başlar havaş bu konuda pasif kalmıştır ve ihaleyi kaybetmiştir helal olsun günaydın turizm e başarılarının devemını dilerim saygılar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
simdi siz yillardir halka hizmet veren ve isini profesyonelce yapan havasa korsan diyosunuz, peki madem korsan neden devlet buna dur demiyo, bilmeden konusmayalim lutfen! Bu korsan sacmaligi AHL taksicilerinin cekememezliginden dolayi ortaya attiklari bir uyurmadir!! havalimanin onunde kendi taksilerinin disinda hicbir taksiciyi durdurmuyolar hatta gerekirse zorluk bile cikarip meslektaslarinin ekmegiyle oynuyolar malesef durustlukleri bu kadar... AHL nin onunde bi taksiye binmek isteyin hemen size daha arabaya binmeden nereye gideceginizi soruyolar, yakin mesafeye gidiyosaniz sizi bindirmiyolar yoldan gecen bi taksiye binin diyolar, peki simdi soruyorum bumudur meslek anlayisi !!! Neyseki HAVAS in kalitesi ortada tartismaya gerek yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000