24 Ağustos 2011, Çarşamba 08:26:20

HAVAŞ KİMİ NEDEN MAHKEMEYE VERDİ?

Havaş, havalimanı taşıma ihalesinden sonra hatlardan çekilmediği iddiasıyla kendisini 'korsan' ilan eden Günaydın Turizm'e ve haberi yapan Yeni Şafak gazetesine dava açtı.
  • Bademler isimde bulamamış havataş koymuş. Pes valla. Bu kafayla otobüsleri nasıl işletecekler acaba
  • İsmi bile hoş değil bari başka bir isim bulsaydınız ...
  • İyi olmuş Havaş yıllar sonra tekelcilik olmasın demiş. Kendisi yıllardır tekelci olmasına rağmen. Atatürk havalimanı geliş salonunda kendisi ve kiracısı rent a car şirketleri dışında herşeyin illegal olduğunu söyleyen bilgi panoları koyarken. Havalimanı içindeki servisler için SHGM'den ve DHMİ'den lisans alınması zorunluluğu doğrudur. İyi de bu servis havalimanında mı? Taksilerin söz konusu lisansları var mı? Ya da rent a car şirketlerininin. Ulaştırma Bakanlığı Havaş'ın arkasına saklandığı genelgede terminal işletmecisi bu işi yapan şirkete yer vermelisin diyor. Havaş'ın sahibi şirket işlettiği alanlarda transfer hizmetini yasal yapan şirketlere yolcu indirme, bindirme için alan veriyor mu?
  • Havatas varos bir tarzi var sanki anadoluya ucuz yolcu tasiyan adi sani duyulmamis sirketler gibi.Ozhavas koysalarmis adini bari
  • Sn Havaş yetkilileri bir kıyakta halka yapın ve şu taksici mafyasını mahkemeye verin. Valla herkes duacınız olur. Kurtarın bizi bunlardan.
  • haberi yapan gazete ile havataş firması yada günaydın turizm yada platform firmaları aynı gurubun şirketleri zaten. kendi gazetelerinde kendi firmalarının çıkarlarını savunuyorlar.
  • Havataş minibüsçüler gibi çalışıyor. Umarım olmaz ama yakında kaza haberleri çıkar. Bu şirketi kim kurdu bilemem ama çok uucuz işçilikle ucuz iş yapma peşinde. Havaşa rakip olması düşünülemez. Olsa olsa taksici mafyasına rakip olur.
  • TABİKİ REKABET ÇOK İYİDİR.HAVATAŞ GELİNCE BAZI YERLER HAVAŞ TARAFINDAN HEMEN 12 TL İNDİ HAVAŞIN ŞÖFÖRLERİ ÇALIŞMA SAATİ BAKIMINDAN BİRAZ RAHATLADI ÇÜNKİ SEFERLER AZALDI.REKABETİN KALİTELİ Sİ ÖNEMLİDİR.BİRKERE HAVATAŞ'IN ŞÖFÖRLERİ EN AZ HAVAŞIN Kİ GİBİ DİSİPLİNLİ VEDE SAYGILI OLMALIDIR
  • Yandaşları besleme metodu bu herhalde. Birileri zengin olsun diye havataş kurulmuş. Bari adını havataş koymasaydınız ayıp ya... Zaten yolda otobüs kullanmalarından belli ne mal oldukları. Havataş sol şeridi kimselere bırakmıyor sahil yolunda.
  • Havaalanı yapıp yolcusunu sehire götürecek metro (ve ya benzeri) sistemi yapmayan şehir planlamacılarına (ya da sorumlusu kimse) buradan yazıklar olsun diyorum. Bu ülke vizyon sahibi insanlar tarafından yönetilmedikçe bizler yolcu olarak bu şekilde rezil olmaya, firmalarda pastadan pay kapacağım diye kavga etmeye devam ederler. Biz ülke olarak ne zaman adam oluruz acaba?
Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, gerçeklerin çarpıtılarak kamuoyunda Havaş'ın yasadışı bir uygulamaya yapıyormuş gibi bir algı yaratılmaya çalışıldığını belirterek açıklamaları yapan Günaydın Turizm ve Yeni Şafak gazetesi aleyhine dava açtıklarını söyledi.

"İHALE GENELGEYE AYKIRI"
Sözkonusu ihaleyi Günaydın Turizm'in İETT'in mevcut hatlarında İETT adına yolcu taşıması için gerçekleştirildiğini ve şartnamede ihaleyi alan şirketin bu hatlarda tekel olacağına yönelik bir hüküm olmadığını kaydeden Yücel,Ulaştırma Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu 23 numaralı genelgede "Havalimanı-şehir-havalimanı arasında yolcu taşımacılığı belediyenin öz mal araçları ile yapılır" ibaresinin yeraldığını ve bu nedenle taşımacılık hizmetinin bu şirkete ihale edilemesinin genelgeye aykırı olduğunu vurguladı.

"İZİN VE RUHSAT ALMASI GEREKİYOR"
"Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü’nün yayınlamış olduğu 23 numaralı genelgeye göre havalimanı-şehir-havalimanı arasında yolcu taşımacılığı işlemini gerçekleştirebilmesi için her ne kadar Belediye ihale etmiş bile olsa Ulaştırma Bakanlığı’ndan izin almak zorundadır. 23 numaralı genelgeye göre Belediye’nin bu hatları ihale etmesi genelgeye aykırılık teşkil etmektedir" diyen Yücel, 2920 sayılı sivil havacılık kanunu ve bu kanunun yürütülmesi amacı ile çıkarılan SHY 22 Yönetmeliği 11-12 ve 13. maddelerine göre de havalimanlarındaki tüm hizmetler için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve DHMİ Genel Müdürlüğü’nden ruhsat alınmasının zorunluolduğuna dikkat çekti.

İhale şartanamesinde de kazanan firmanın İstanbul'da İETT adına yolcu taşımacılığı yapacağının açık ve net bir şekilde belirtildiği değerlendirmesinde bulunan Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, Havaş'ın toplu yolcutaşımacılığı faaliyetinde bulunmadığını 28 yıldır Ulaştırma Bakanlığı, DHMİ, Sivil Havacılık ve son üç yıldır da yeni çıkan mevzuat gereği UKOME’lerden de izin alarak havalimanlarından şehir merkezlerine yolcu transferiyapan bir şirket olduğunu ifade etti.

"REKABETE KARŞI DEĞİLİZ"
Havaş olarak yolcuya alternatif sunan hiçbir oluşuma ve rekabete karşı olmadıklarınında altını çizen Yücel, Havaş ile toplu taşıma hizmeti veren Havataş arasında bir benzerliğin bulunmadığını da dikkat çekti.

REKABET DURAKLARA YANSIDI
Geçen yıl açılan ihaleyi 10 yıllığına 23 milyon vererek kazanan Günaydın Turizm, ihaleyi kazanmasına rağmen Havaş'în mevcut hatlarda taşımacılık yapmaya devam ettiğini yaşadığı haksız rekabet nedeniyle zarara uğradığını iddia etmişti.

Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yıllardır yolcu taşıyan Havaş’ın karşısına ihaleyi kazandıktan sonra İETT olarak servise çıkan Günaydın Turizm, yolcuların bunu anlamaması üzerine Havaş'ı andıran Havataş ismini buldu. İki şirket arasındaki rekabet Havaş ve Havataş otobüslerinin kalktığı duraklara da yansıdı.

"MİLYONLARCA YOLCU TAŞINIYOR"
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanını kullanana yolcu sayısı 2011 yılının ilk 7 ayını yüzde 26 artışla 7 milyon 889 bin 829 oldu. Atatürk Havalimanı ise rekor rekor üstüne rekor kırıyor. Havalimanına 14 Temmuz günü iniş ve kalkış yapan uçak sayısı 1026 ile tarihi bir rekor kırdı.
HAVAŞ KİMİ NEDEN MAHKEMEYE VERDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bademler isimde bulamamış havataş koymuş. Pes valla. Bu kafayla otobüsleri nasıl işletecekler acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İsmi bile hoş değil bari başka bir isim bulsaydınız ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İyi olmuş Havaş yıllar sonra tekelcilik olmasın demiş. Kendisi yıllardır tekelci olmasına rağmen. Atatürk havalimanı geliş salonunda kendisi ve kiracısı rent a car şirketleri dışında herşeyin illegal olduğunu söyleyen bilgi panoları koyarken. Havalimanı içindeki servisler için SHGM'den ve DHMİ'den lisans alınması zorunluluğu doğrudur. İyi de bu servis havalimanında mı? Taksilerin söz konusu lisansları var mı? Ya da rent a car şirketlerininin. Ulaştırma Bakanlığı Havaş'ın arkasına saklandığı genelgede terminal işletmecisi bu işi yapan şirkete yer vermelisin diyor. Havaş'ın sahibi şirket işlettiği alanlarda transfer hizmetini yasal yapan şirketlere yolcu indirme, bindirme için alan veriyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havatas varos bir tarzi var sanki anadoluya ucuz yolcu tasiyan adi sani duyulmamis sirketler gibi.Ozhavas koysalarmis adini bari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sn Havaş yetkilileri bir kıyakta halka yapın ve şu taksici mafyasını mahkemeye verin. Valla herkes duacınız olur. Kurtarın bizi bunlardan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
haberi yapan gazete ile havataş firması yada günaydın turizm yada platform firmaları aynı gurubun şirketleri zaten. kendi gazetelerinde kendi firmalarının çıkarlarını savunuyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havataş minibüsçüler gibi çalışıyor. Umarım olmaz ama yakında kaza haberleri çıkar. Bu şirketi kim kurdu bilemem ama çok uucuz işçilikle ucuz iş yapma peşinde. Havaşa rakip olması düşünülemez. Olsa olsa taksici mafyasına rakip olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TABİKİ REKABET ÇOK İYİDİR.HAVATAŞ GELİNCE BAZI YERLER HAVAŞ TARAFINDAN HEMEN 12 TL İNDİ HAVAŞIN ŞÖFÖRLERİ ÇALIŞMA SAATİ BAKIMINDAN BİRAZ RAHATLADI ÇÜNKİ SEFERLER AZALDI.REKABETİN KALİTELİ Sİ ÖNEMLİDİR.BİRKERE HAVATAŞ'IN ŞÖFÖRLERİ EN AZ HAVAŞIN Kİ GİBİ DİSİPLİNLİ VEDE SAYGILI OLMALIDIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yandaşları besleme metodu bu herhalde. Birileri zengin olsun diye havataş kurulmuş. Bari adını havataş koymasaydınız ayıp ya... Zaten yolda otobüs kullanmalarından belli ne mal oldukları. Havataş sol şeridi kimselere bırakmıyor sahil yolunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havaalanı yapıp yolcusunu sehire götürecek metro (ve ya benzeri) sistemi yapmayan şehir planlamacılarına (ya da sorumlusu kimse) buradan yazıklar olsun diyorum. Bu ülke vizyon sahibi insanlar tarafından yönetilmedikçe bizler yolcu olarak bu şekilde rezil olmaya, firmalarda pastadan pay kapacağım diye kavga etmeye devam ederler. Biz ülke olarak ne zaman adam oluruz acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000