14 Eylül 2011, Çarşamba 09:28:41

"BİZ MUHAFAZAKAR KESİME HİTAP EDİYORUZ"

Havaş'a benzerliği ile dikkat çeken Havataş firması hedef kitlesiyle de ilgi çekmeye çalışıyor.
  • havas burda ınsanlara karsı davranıslarını bıze ooo havası kullanan yolcularımız söylüyorlar isnanlar artık bıkmıs 18 16 lira alıp kolidordorlar da yolcu tasımak cünkü rakıbı yok nederse o ama insalar bu dur dedı artık ve havataş şı tercih eden müsterilerimiz bizi tercih ediyor cokta memnunlar güler yüzlü karsılan maya alıstılar heryerde bizi tercih ediyorlar selman serdan
  • bu yazılanlar hepsi havas tarafından tululan bazı kesım insanlardır biz havatas firması olarak günayın ve cimen turizim ortaklıgında alınan bir ihale ve hakkıyla alınan bir ihaledir adi üstünde ihale leyle alınmıs ve bu firma herkesim insana hizmet etmekte dir kesimden insanlar gelip özelikle araclarımızı kullanıyor cünkü havasın devamlı fiyat degiştirmesinden rahatsız olmuslar
  • Takkesiz binmek yasakmış ona göre hazırlıklı olun.
  • Yarında havataş tarafından haremlik selamlık otobüsler servise konacakmış. Bilginiz olsun.
  • Havataş mı? Kullanmadım. Böyle birşeyden sonra kullanırsam da...... Taksi'ye binerim bu şirketi kullanacağıma.
  • Bir ulaşım firması muhafazar kesime hitap ediyoruz diye sadece onlar gelsin der gibi bir insan ayrımı yapabilirmi ya!
  • Belediyenin ihaleyi verdiği kuruluşların nasıl seçildiği sanırım daha iyi anlaşılıyor. Amaç havalimanını da iranlaştırmak.
  • HAVAŞ yıllarca istediği gibi fiyatları belirliyordu. Tekelcilikten çıkıp artık mafya olmaya başlamıştı. İyi-kötü bir rakip çıkması iyi oldu. Burnu sürtülsün biraz, akılları başlarına gelir. -Volvo-
  • laiklere bırbır konuşma şansı verdiği için bu şirketi kınıyorum...
  • verilen demec cok sacma ama HAVAS in okadar yil yaptiklarida unutulmaz!!misal:havas soförleri toplardi milleti otobüs kalkacak diye ama gelen otobüs bambaska bir sirketti ve toplanan ücret paylasildi!!!
Birgün gazetesinde Elçin Yıldıral imzası ile yayınlalan haberde HAVATAŞ yetkilisinden ilginç açıklama: “Biz muhafazakâr kesime hitap ediyoruz.”

İşte Birgün gazetesinde Elçin Yıldıral imzası ile yayınlanan o haber ve HAVATAŞ yetkilisinin ilginç açıklamaları;
Atatürk Havaalanı’ndan şehir içine taşımacılık yapan iki firma var artık. Biri yaklaşık seksen yıldır bu alanda hizmet veren HAVAŞ, diğeri ise 1 Temmuz itibarıyla taşımacılığa başlayan ve arkasına hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)’ni, hem İETT’yi hem de Başbakan Erdoğan’ın damadının sahibi olduğu Albayraklar Şirketi’ni alan HAVATAŞ.

Şu günlerde bu iki firma arasında sıkı bir rekabet yaşanıyor. İETT’nin açtığı ihaleyi Günay Tur-Çimentur ortaklığının kazanmasıyla başlayan bu rekabet, ihaleyi kazanan firmanın HAVAŞ’ı çağrıştıran HAVATAŞ isminde bir şirket kurmasıyla daha da kızıştı. Üstelik aralarındaki benzerlik bu kadarla da sınırlı değil. HAVATAŞ, HAVAŞ ile benzer bir logo ve beyaz otobüslerin yanı sıra, aynı durak ve güzergâhları kullanıyor. Hal böyle olunca da sadece yöneticiler arasında değil, şoförlere kadar sirayet eden bir kavga çıkıyor ortaya. Olan elbette yolculara oluyor!

DURAKLARDA KAOS YAŞANIYOR
Duraklarda benzer otobüsler nedeniyle kafası karışan, HAVAŞ diye HAVATAŞ otobüsüne binen, HAVATAŞ’tan bihaber olan yolcular tam bir kaos yaşarken, bu kaosu kazanca çevirmeye çalışan görevliler de her an yolcu kapma yarışındalar. Ablukaya alınan yolcu, ne olduğunu bile anlamadan kendini bir otobüste buluveriyor. HAVAŞ, şimdilik eski ve bilindik bir firma olmanın avantajını yaşıyor ancak, bu durumun ne kadar süreceği belirsiz. HAVATAŞ ise arkasının sağlam olmasının verdiği güvenle bu alanda tekel olmaya aday. Otobüsler Albayraklar’dan, reklam yine Albayraklar’dan; daha doğrusu şirkete ait Yenişafak gazetesinden. Yolculuk sırasında da sık sık yapılan “İETT VE İBB güvencesiyle” anonsu da cabası. Yani HAVATAŞ, yeni bir firma olmanın dezavantajını yaşamayacak gibi görünüyor. Zaten yetkililerine göre HAVATAŞ başka bir ihtiyaca cevap veriyor. Bir HAVATAŞ yetkilisi bu “ihtiyacı” şu sözlerle açıklıyor: “Onların müşterilerini ellerinden aldığımız falan yok. Biz zaten muhafazakâr bir kesime hitap ediyoruz.”

HAVAŞ: MÜŞTERİLERE ZOR KULLANIYORLAR
Görüştüğümüz iki firmanın da Taksim’den sorumlu yetkilileri yaşanan bu kaos nedeniyle birbirlerini suçluyor. HAVAŞ yetkilisi, diğer firmanın yedi yaşındaki çocuklardan bile ücret istediğini, ücret ödeme muafiyeti bulunan kamu çalışanlarından para aldığını iddia ediyor. Yetkili şu açıklamalarda bulunuyor:
“HAVATAŞ, Başbakan Erdoğan’ın damadının şirketine ait zaten. Arkası güçlü. Bizi tekel olmak ile suçluyorlar ama kendileri ne peki? Müşterileri zorla kendi otobüslerine bindiriyorlar. Şoförler arasında sürtüşmeler yaşanıyor bazen. Otobüsleri birbirlerinin üzerine kırıyorlar. HAVAŞ eski bir firma. Müşteriler bizi biliyor, tanıyor. Biz hizmet vermeye devam edeceğiz. Geri çekilmeyi düşünmüyoruz.”

"MUHAFAZAKÂRLARA HİTAP EDİYORUZ"
HAVATAŞ’ın yetkilisi ise ihaleyi kendi firmalarının aldığının altını çiziyor. Kendilerinin HAVAŞ’ın çekilmesi şartıyla ihaleye girdiğini aktaran HAVATAŞ yetkilisi, şunları kaydediyor:
“Yasal olan firma biziz. HAVAŞ geri çekilmediği için zarar ediyoruz. İlk zamanlar aramızda ufak tefek atışmalar oluyordu ama artık böyle şeyler olmuyor. Müşterileri ellerinden aldığımız falan da yok. Zaten biz muhafazakâr bir kesime hitap ediyoruz.” Son cümlesini biraz daha açmasını istediğimizde, HAVATAŞ yetkilisinin geri adım attığına tanık oluyoruz.

ŞARTNAMEDE TEKEL HÜKMÜ YOK
HAVAŞ’tan ise iddialara yanıt gecikmiyor. A Grubu İşletme Ruhsatı’na sahip olduklarını belirten HAVAŞ Yönetim Kurulu, kazanılmış bir hakları olduklarının altını çiziyor. 2920 sayılı Sivil Havacılık Kanunu’nun uygulanması için çıkarılan SHY-22 Yönetmeliği, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü’nün onayı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın olurunu aldıklarını açıklayan HAVAŞ, yasal ve hak edilmiş bir ulaşım hizmeti sağladıklarına vurgu yapıyor. Ayrıca, Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü’nden izinli, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve İBB’den ruhsatlı olduklarını da hatırlatıyor. İETT Genel Müdürlüğü’nce hava, deniz ile karayolları arasında yolcu taşımacılığı entegrasyonu için düzenlenen ihaleye, Yenikapı-İstanbul Atatürk Havaalanı, Yenikapı-Taksim ve Sabiha Gökçen Havaalanı- Kadıköy hatlarında hizmet verebilme amacıyla katıldıklarını açıklayan HAVAŞ, ihale şartnamesinde kazana firmanın bu hatlarda tekel olacağına dair bir hüküm içermediğine dikkat çekerek ve HAVATAŞ ismini kullanmaktan kaçınarak, söz konusu firma yöneticisinin beyanlarından tekel olarak hizmet vereceklerini düşünerek teklif vermiş.
"BİZ MUHAFAZAKAR KESİME HİTAP EDİYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Misafir ~ 13 yıl önce
havas burda ınsanlara karsı davranıslarını bıze ooo havası kullanan yolcularımız söylüyorlar isnanlar artık bıkmıs 18 16 lira alıp kolidordorlar da yolcu tasımak cünkü rakıbı yok nederse o ama insalar bu dur dedı artık ve havataş şı tercih eden müsterilerimiz bizi tercih ediyor cokta memnunlar güler yüzlü karsılan maya alıstılar heryerde bizi tercih ediyorlar selman serdan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu yazılanlar hepsi havas tarafından tululan bazı kesım insanlardır biz havatas firması olarak günayın ve cimen turizim ortaklıgında alınan bir ihale ve hakkıyla alınan bir ihaledir adi üstünde ihale leyle alınmıs ve bu firma herkesim insana hizmet etmekte dir kesimden insanlar gelip özelikle araclarımızı kullanıyor cünkü havasın devamlı fiyat degiştirmesinden rahatsız olmuslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Takkesiz binmek yasakmış ona göre hazırlıklı olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yarında havataş tarafından haremlik selamlık otobüsler servise konacakmış. Bilginiz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havataş mı? Kullanmadım. Böyle birşeyden sonra kullanırsam da...... Taksi'ye binerim bu şirketi kullanacağıma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir ulaşım firması muhafazar kesime hitap ediyoruz diye sadece onlar gelsin der gibi bir insan ayrımı yapabilirmi ya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Belediyenin ihaleyi verdiği kuruluşların nasıl seçildiği sanırım daha iyi anlaşılıyor. Amaç havalimanını da iranlaştırmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HAVAŞ yıllarca istediği gibi fiyatları belirliyordu. Tekelcilikten çıkıp artık mafya olmaya başlamıştı. İyi-kötü bir rakip çıkması iyi oldu. Burnu sürtülsün biraz, akılları başlarına gelir. -Volvo-

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
laiklere bırbır konuşma şansı verdiği için bu şirketi kınıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
verilen demec cok sacma ama HAVAS in okadar yil yaptiklarida unutulmaz!!misal:havas soförleri toplardi milleti otobüs kalkacak diye ama gelen otobüs bambaska bir sirketti ve toplanan ücret paylasildi!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000