19 Mart 2010, Cuma 07:23:04

ZORUNLU YAKIT İKMALİNE FİNCAN TAKIMI HEDİYE

Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in özel uçağı, Trabzon'da yakıt ikmali yaptı.
  • Cok uzun sure once insanlar dunyanin yuvarlak oldugunu kesfetmislerdir. Kagit harita uzerinde Bahreyn'den Almanya'ya cizgi cekerseniz, ucagin Adana, Antalya vs hatta daha guneyinden gecmesi gerekir. Halbuki gercek sartlarda Trabzon uzerinden giden ucak, dunyanin yuvarlak olmasi nedeniyle mumkun olan en kisa rotayi izliyor. Benzer durum Amerika ucuslarinin Gronland uzerinden yapilmasidir. Bakin, great circle ya da rthumb'a girmeden, bu hic te supheli olmayan durum aciklanabiliyormus.
  • Great Circle yada rhumb line diyecem ama anlamiyacak cok insan cikacagaindan yorum yapmiyacagim:)) rotalar harita uzerinde cetvel ile cizilmiyor :)))
  • OZEL JETLER BU ROTAYI IZLIYOR GUNEYDEN KUZEYE AYRICA TURK KARGO UCAKLARIDA TURKIYE TEKNIK INISLERINDE TRABZONU KULLANIYOR
  • Bahreyn'den Almanya'ya ucan ucak Trabzon'a niye inmek ihtiyaci duyar, niye Adana veya Ankara havaalani degil. Belli ki rotasinda ucmuyordu, ya da yakit ikmali sadece kilif. Nereden bakarsaniz cok supheli durum
  • Pilota bak. Ne biçim yakıt hesabı bu?

Schröder'i taşıyan ve Bahreyn'den havalandığı öğrenilen özel uçak, yakıtının bitmesi üzerine, 10.30 sıralarında Trabzon Havalimanı'na indi.

Bu bilgiyi alan Trabzon Valisi Recep Kızılcık, uçağın yakıt ikmali sırasında VIP salonunda dinlenen Schröder ile basına kapalı olarak bir süre görüştü.

Görüşmede Kızılcık'ın, Schröder'e bir fincan takımı hediye ettiği öğrenildi.  Schröder, uçağının yakıt ikmalinin tamamlanmasını ardından, Almanya'ya hareket etti. 

(Zaman)

ZORUNLU YAKIT İKMALİNE FİNCAN TAKIMI HEDİYE

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Cok uzun sure once insanlar dunyanin yuvarlak oldugunu kesfetmislerdir. Kagit harita uzerinde Bahreyn'den Almanya'ya cizgi cekerseniz, ucagin Adana, Antalya vs hatta daha guneyinden gecmesi gerekir. Halbuki gercek sartlarda Trabzon uzerinden giden ucak, dunyanin yuvarlak olmasi nedeniyle mumkun olan en kisa rotayi izliyor. Benzer durum Amerika ucuslarinin Gronland uzerinden yapilmasidir. Bakin, great circle ya da rthumb'a girmeden, bu hic te supheli olmayan durum aciklanabiliyormus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Great Circle yada rhumb line diyecem ama anlamiyacak cok insan cikacagaindan yorum yapmiyacagim:)) rotalar harita uzerinde cetvel ile cizilmiyor :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
OZEL JETLER BU ROTAYI IZLIYOR GUNEYDEN KUZEYE AYRICA TURK KARGO UCAKLARIDA TURKIYE TEKNIK INISLERINDE TRABZONU KULLANIYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bahreyn'den Almanya'ya ucan ucak Trabzon'a niye inmek ihtiyaci duyar, niye Adana veya Ankara havaalani degil. Belli ki rotasinda ucmuyordu, ya da yakit ikmali sadece kilif. Nereden bakarsaniz cok supheli durum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pilota bak. Ne biçim yakıt hesabı bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000