21 Nisan 2012, Cumartesi 09:44:13

ZORUNLU OLUNCA...

Son yıllarda yurtdışına seyahatlerin artmasının da etkisiyle birçok konsolosluk zorunlu tutunca seyahat sağlık sigortasında patlama yaşandı.
  • Aynı şekilde bende her çıkışımda ödeme yapıyorum ,çok şükür her hangi bir sorunum olmadı , herhangi bir örnek var ise duymak isteriz ne kadar işe yarıyor. Eğer hiç bir halta yaramıyorsa haybeden para ödüyoruz ve sahte poliçe ile yurt dışına çıkıyoruz demektir.
  • Bu sigortaların formalite icabı yapıldığı, her hangi bir acil durumda vatandaşlara herhangi bir kolaylık sağlamadığı soyleniyor. pek çok kez yurtdışın çıktm, neyseki sigortaya hiç ihtiyacım olmadı. Airport Haber bununla ilgili de bir haber yaparsa hepimiz gerçeği öğrenmiş oluruz.
2010 yılında 375 bin olan seyahat sağlık sigortası poliçe sayısı 2011’de 756 bine fırladı. Sağlık sigortası poliçeleri içinde ‘seyahat’in payı ise yüzde 23’e ulaştı.

Birçok konsolosluğun vize başvurusunda Türk vatandaşlarına zorunlu tuttuğu seyahat sağlık sigortası artık sektörde önemli bir yer tutuyor.

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği istatistiklerini derleyen enuygun.com’a göre, seyahat sağlık sigortası olan kişi sayısı 2010 yılında 375 bin iken, bu sayı 2011 yılında 756 bine yükseldi.

2010 yılında toplam sağlık sigortalılarının yüzde 18’ini oluşturan seyahat sağlık sigortası müşterisi sayısı, artışla 2011’de toplam sağlık sigorta müşterilerinin yüzde 23’ünü temsil eder hale geldi.

TEMİNAT 30 BİN EURO

AB üyeleri vize işlemleri sırasında genelde 30 bin Euro teminatlı sağlık sigortası talep ediyor.

Halk arasında ‘vize sigortası’ olarak bilinen bu sigorta türü, firmalar arasında ufak farklılıklar olsa da makul düzeyde bulunuyor.

Avrupa’ya giderken yaptırılan bir haftalık seyahat sağlık sigortası ortalama 8 Euro, 2 haftalığı 10 Euro, bir aylığı ise 18 Euro’ya mal oluyor.

Yurtdışına çıkılırken alınan paket turlarda ise genelde seyahat sigortası ödenen tutarın içinde yer alıyor.

TEMİNAT HANGİ DURUMLAR İÇİN?

Yurtdışı seyahatlerinde karşılaşılan acil sağlık problemlerini teminat altına alan seyahat sağlık sigortası ile şu riskler teminat altına alınıyor:

Ayakta tedavi kapsamında yapılan acil muayene tanı ve tedavi amaçlı masraflar, ilgili doktorun yazdığı ilaçlar ve kullanılan tıbbi malzemeler, kaza veya ani hastalık sonucu hastane tedavisi masrafları, sigortalının tıbbi nedenlerle nakli veya seyahati, sigortalının vefatı halinde cenazenin tıbbi şartlara uygun olarak nakli veya bulunduğu ülkede defnedilme masrafları, terör saldırısı durumunda oluşacak masraflar.

Habertürk
ZORUNLU OLUNCA...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Aynı şekilde bende her çıkışımda ödeme yapıyorum ,çok şükür her hangi bir sorunum olmadı , herhangi bir örnek var ise duymak isteriz ne kadar işe yarıyor. Eğer hiç bir halta yaramıyorsa haybeden para ödüyoruz ve sahte poliçe ile yurt dışına çıkıyoruz demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu sigortaların formalite icabı yapıldığı, her hangi bir acil durumda vatandaşlara herhangi bir kolaylık sağlamadığı soyleniyor. pek çok kez yurtdışın çıktm, neyseki sigortaya hiç ihtiyacım olmadı. Airport Haber bununla ilgili de bir haber yaparsa hepimiz gerçeği öğrenmiş oluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000