26 Eylül 2014, Cuma 12:47:29

ZORLU AIR ORTADOĞU PAZARINI HEDEFLİYOR

Ahmet Nazif Zorlu’nun sahibi olduğu hava taksi hizmeti veren Zorlu Air, Istanbul AirShow’da ziyaretçilerini ağırlıyor. Şirketin Genel Müdürü Ufuk Işıköndeş, Zorlu Air’ın hedeflerini AirportHaber’e anlattı.
  • borsa göçer usd artar:(
  • usd olmuş 2.26 faizler artmaya devam siz fuar diyorsunuz!!! ev alanları düşünen yok

1992 yılında şirket içi hava taşımacılığı hizmet vermek amacıyla kurulan ve bugün hava taksi hizmeti veren Zorlu Air, Istanbul Airshow’da boy gösteriyor. Zorlu Air’ın Genel Müdürü Ufuk Işıköndeş, şirketin dünden bugüne geldiği noktayı ve bundan sonraki hedeflerini AirportHaber’e anlattı.

20 yılı aşkın bir süredir havacılık sektöründe faaliyet gösterdiklerini ifade eden Işıköndeş, “Şirket ilk kurulduğu yıllarda, daha çok holding yönetiminin uçuş ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyordu. 1992 yılında ilk helikopteri aldıktan sonra, 1996 yılında ikinci helikopter de filoya dahil edilmiş ve bu yıldan itibaren işletme ruhsatını hava taksi ruhsatı olarak değiştirerek bu hizmeti sunmaya başlamış. 1998 yılında da ilk almış olduğu Bell 206 tek motorlu helikopteri satarak ikinci Bell 230 helikopteri almış. Bu helikopterle Zorlu Holding’in Avcılar’da bulunan heliportunda uçuş faaliyetlerini  sürdürmüş. Bu faaliyetler daha çok grup içerisindeki yöneticilerin taşınmasını hedefliyordu. 2004-2005 yıllarında Bell 230 helikopterleri Bell 430 model 2 adet VIP helikopteriyle değiştirilmiş. Şirketimizin filosunda şuanda ayrıca 1 adet de en üst segment iş jetlerinden biri olan Gulfstream G450 Large Cabin bulunuyor” dedi.

Hava taksi faaliyetlerini daha çok iş jeti üzerinden yürüttüklerinden bahseden Zorlu Air Genel Müdürü Ufuk Işıköndeş,”14 yolcu kapasiteli iş jetimizle tüm müşterilerimize kusursuz bir hava taksi hizmeti sunuyoruz. Yılda 400 ila 600 saat arasında uçuş gerçekleştiriyoruz. Helkopterlerimizle ise 300-500 saat arası uçuş yaparak konforlu bir uçuş hizmeti veriyoruz” şeklinde konuştu.

Şuan için filoya yeni bir helikopter ya da uçak katmayı planlamadıklarını belirten Işıköndeş,  mevcut filoyla müşterilerine hizmet vermeye odaklandıklarını söyledi. Özellikle Ortadoğu pazarına hizmet verdiklerini ifade eden Zorlu Air Genel Müdürü Ufuk Işıköndeş, Türkiye’deki hava taksi şirketlerinin yıllık cirosunun ortalama iş hacminin 200 milyon dolar civarında olduğunu belirtti.

Entegre hava taşımacılığı yaptıklarını söyleyen Işıköndeş, Atatürk Havalimanı’na iş jetiyle taşınan yolcuların gerek Zorlu Holding’e gerekse İstanbul içersinde ulaşmak istedikleri noktalara helikopterle taşınabildiğini ifade etti.

©AirportHaber.com

ZORLU AIR ORTADOĞU PAZARINI HEDEFLİYOR

Yorumlar

borsa ~ 10 yıl önce
borsa göçer usd artar:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
finasçı ~ 10 yıl önce
usd olmuş 2.26 faizler artmaya devam siz fuar diyorsunuz!!! ev alanları düşünen yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000