10 Ağustos 2012, Cuma 16:58:27

ZONGULDAK'TA YURT DIŞI SEFERLERİ TAVAN YAPTI

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde bulunan Zonguldak Havalimanında yurt dışı seferlerinde artış yaşandığı kaydedildi.
  • Seneye artik Köln de insallah dahil olur!!!
  • Zonguldak ve cevresinde saygdiginiz sehirlere Karadeeniz aregliyi de ekleyin beyler ...
  • Yillardir isviçreden istanbula oradanda Bursa'ya geciyorum.. Haftada 1 mesala isviçre bursa ucus olsa? BURSA 3 milyonluk sehir binlerce gurbetçi var ... Neden gunda bin ucak istanbula insin ??? Diğer sehirlere ucus olmasın?
  • AHL deki yogunlugu azaltmak adina THY su anki Avruapa ucuslarinin bir frekansini haftada bir sefer olarak anadoludaki farkli sehirlerden baslatmayi denemelidir. Sonucta AHL den ucan yolcunun en az %50 si anadoludan istanbula gelmek zorunda kalmaz hemde AHL biraz nefes alir. Gerisi THY planlamanin eline bakar. Saygilar

Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesinde bulunan Zonguldak Havalimanında yurt dışı seferlerinde artış olduğu kaydedildi. Batı Karadeniz Bölgesi’ne hizmet eden Zonguldak Havalimanı’ndan Almanya’nın Dusseldorf şehrine haftada üç uçak seferi gerçekleştiği belirtildi. Uzun süre bölge halkının açılması için çaba sarf ettiği havaalanı, gurbetçilerin yoğun talebi ile hareketliliğini sürdürüyor. Aynı ilgi iç hatlarda yaşanmadığından 2011 yılında yolcu kapasitesinin az olması nedeniyle iç hat seferleri iptal edimişti.

Zonguldak Havalimanı Genel Müdürü Hasan Özşahin, dış hat seferlerine talebin yoğun olmasından memnunluk duyduklarını kaydetti. İç hat seferlerinin de yeniden başlamasını istediklerini ifade eden Özşahin, Yerel Yönetimleri ve Sivil Toplum Örgütlerini bu konuda çalışma yapmaya davet etti. Dış hat seferlerine yoğun talep olduğu için haftada 1 seferden 3 sefere çıkarttıklarını ifade eden Zonguldak Havalimanı Genel Müdürü Hasan Özşahin, “Zonguldak Havalimanı, Batı Karadeniz Bölgesinde bölgesellik özellik taşıyan bir havalimanı konumundadır. Zonguldak, Bartın, Karabük illeri ile birlikte çevredeki özellikle Kastamonu, Bolu’ya kadar uzanan sınırlar içerisinde istifade edilmektedir. Geçmiş yıllardan beri bu bölgedeki havaalanının aktif hale gelmesi için bir istek ve yoğun bir gayret vardı. Bu gayretler sonucu 2009 yılında haftada bir seferle Düseldorf’tan başlattığımız yurtdışı seferleri bize büyük bir ümit verdi. Talebin olduğunu gördük. Bunun üzerine 2010 yılından itibaren sefer sayısını haftada üçe çıkartarak bu bölgeye olan taleplerin karşılanması, kolaylıkların sağlanması adına mesafe aldığımız kanaatindeyim”dedi.

İç hatlarda ise yolcu kapasitesinin az olduğu için bir yıl önce iç hat seferlerinin iptal edildiğini hatırlatan Özşahin, “2010 yılından itibaren iç hatlarla ilgili talepleri karşılayabilmek için Bora jet Havayollarıyla temaslar kurarak haftada üç sefer olmak üzere İstanbul ve Trabzon bağlantılı seferler başlattık. Ne yazık ki 2010 yılında gerçekleşen iç hatlardaki doluluk oranı yüzde 17’yi geçmedi. Tabi ticari bir şirket bunun pekiyi gitmediğini görerek 2011 yılında biraz askıya aldı. 2011 yılı Temmuz ve Haziran ayından itibaren tekrar Anadolu jet bağlantılı İstanbul aktarmalı yine iç hatlar başlattık. İzmir, Antalya, Bodrum, Adana ve İstanbul üzerinden diğer vilayetlerle bağlantısını sağlayacak ama yine İzmir’den, Antalya’dan doluluk oranı 3 kişiyi geçmedi. Yeterli yolcu potansiyeli olmadığı için iç hat seferleri iptal edildi. Tabi değişik yorumlar yapıldı ama iç hat seferleri başlatılacaktır. Burada Yerel Yönetimlere, Sivil Toplum Örgütlerine büyük sorumluluk düşüyor. Hep beraber bu çalışmayı yapıp ileriki yıllarda iç hat seferlerini de başlatmalıyız” dedi.

Bu yıl dış hat seferlerinde yüzde 20’ye varan artış yaşandığını söyleyen Özşahin, “Bugün geldiğimiz noktada özellikle Dusseldorf, Dortmund bölgesinde bölgemizin Karabük, Bartın, Zonguldak illerinin ortalama 300 bin yaşayan nüfusu var. Bu nüfusun her yıl memleketine değişik amaçlarla ziyarete ya da tatile geldiğini biliyoruz. Büyük bir ilginin olduğunu görüyoruz. Bundan dolayı sefer sayısını haftada beşe çıkardığımız günler var. Bu talepler doğrultusunda ileriki yıllarda mutlaka sefer sayıları artacak. Geçmiş yıllarda yaptığımız uçak seferleri ve yolcu istatistiklerine baktığımız zaman her yıl bir artışın olduğunu görüyoruz. Bu sene de ortalama yüzde 15 ile 20’ye yakın bir yolcu artışının olduğunu görüyoruz. Bizim amacımız güvenli, huzurlu ve kaliteli bir hizmet sunabilmektir. Bu konuda bir mesafe aldık, inşallah bundan sonra da yapılacak çalışmalarla havalimanında ki iyileşmeleri hep beraber yerine getireceğiz. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Geleceğe yönelik geliştirmelerle ilgili her türlü plan ve projeler yapıldı. İlgili kurul ve kuruluşlarla bu koordine ediliyor. Büyümesi ve büyütülmesi için de bu projeler ileriki yıllarda mutlaka devreye girecek. Batı Karadeniz bölgesine bu havalimanı en iyi şekilde hizmet edecektir. Mutlaka ulaşımın en kolay ayağı havacılıktır. Yurt dışında yaşayan hemşerilerimize önerim şu; burayı kendi evleri gibi görsünler. Biz onları karşılamaktan büyük keyif alıyoruz ve her zaman buraya bekliyoruz. Güvenli, hızlı ve emniyetli bir hizmet verebilmek için buradayız. Kendi memleketlerine sahip çıkmaları, buraya ilgi göstermeleri en büyük arzumuz. Bu konuda büyük bir mesafe aldık. Bundan sonra ilginin daha fazla artacağına inanıyorum” dedi. Almanya’nın Düseldorf şehrinden uçakla gelen yolcular ise Havaalanında verilen hizmetten memnun olduklarını dile getirerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

ZONGULDAK'TA YURT DIŞI SEFERLERİ TAVAN YAPTI

Yorumlar

SONTGM ~ 12 yıl önce
Seneye artik Köln de insallah dahil olur!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
Zonguldak ve cevresinde saygdiginiz sehirlere Karadeeniz aregliyi de ekleyin beyler ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesela ~ 12 yıl önce
Yillardir isviçreden istanbula oradanda Bursa'ya geciyorum.. Haftada 1 mesala isviçre bursa ucus olsa? BURSA 3 milyonluk sehir binlerce gurbetçi var ... Neden gunda bin ucak istanbula insin ??? Diğer sehirlere ucus olmasın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cozum ~ 12 yıl önce
AHL deki yogunlugu azaltmak adina THY su anki Avruapa ucuslarinin bir frekansini haftada bir sefer olarak anadoludaki farkli sehirlerden baslatmayi denemelidir. Sonucta AHL den ucan yolcunun en az %50 si anadoludan istanbula gelmek zorunda kalmaz hemde AHL biraz nefes alir. Gerisi THY planlamanin eline bakar. Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000