13 Nisan 2008, Pazar 08:44:40

Zonguldak havaalanı beklediği desteği görmedi

Zonguldak Havaalanı çevresinde bulunan 235 metrelik tepenin iş makineleriyle tıraşlanmasında ihtiyaç olan mali kaynağı sağlamak için açılan kampanya, halktan ilgi görmedi.

Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 2006'da 25 yıllığına kiralanan Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki havaalanında, çevresinde bulunan Bostancılar Dağı nedeniyle uçak seferleri yapılamıyor. Zonguldak Valiliği, havaalanına uçakların güvenle iniş-kalkış yapabilmesi için 235 metre yüksekliğindeki tepenin tıraşlanmasına karar verdi. Tıraşlama için ihtiyaç duyulan 1 milyon YTL'nin karşılanması için il genelinde yardım kampanyası başlatıldı.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, dağın tıraşlanması için 2 milyon metreküp civarında hafriyat alınması gerektiğini belirtti. 1948'de askerî amaçla yapılan alanın hava trafiğine açık olduğunu söyleyen Erkmen, dağ tıraşlandığı takdirde tarifeli uçak seferlerinin de yapılabileceğini ifade etti. Havaalanının bin 800 metrelik pistinin uçakların iniş kalkışına uygun olduğuna dikkati çeken Erkmen, şunları kaydetti: "Pistin 2-3 kilometre ilerisindeki Bostancılar Dağı'nın yükseltisi nedeniyle büyük gövdeli uçaklar havaalanına inemiyor.

Bölgedeki işadamlarından dağın tıraşlanması için gerekli araçlar ücretsiz temin edildi, bunların yakıt giderlerine yönelik de yaklaşık 1 ay önce kampanya başlattık." Tıraşlama işinde ihtiyaç duyulan 1 milyon YTL için başlatılan kampanyada şu ana kadar 213 bin 477 YTL toplanabildiğini aktaran Vali Erkmen, "Beklediğimiz destek ne yazık ki sağlanamadı. Yardım kampanyasına katkı oranında proje yürütülecek. Paramızın bittiği noktaya kadar çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Erkmen, kampanyada toplanan paranın bölgeden temin edilemeyen bazı araçların kiralanmasında ve iş makinelerinin yakıt giderlerinde kullanılacağını anlatarak, şu bilgileri verdi: "Şu anda tarifeli uçaklar konusunda bağlantılar yapıldı. Ama önemlisi bunların kalıcılığı ve sürekliliğin sağlanmasıdır. Buraya sadece küçük uçaklar inip kalktığı sürece sınırlı faaliyet gösterilmiş olur. Gelecek açısından da risk taşır." diye konuştu.

Zonguldak havaalanı beklediği desteği görmedi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000