22 Ağustos 2009, Cumartesi 07:49:08

Zirai ilaçlama uçuşları başladı

Balıkesir’in Körfez Zeytin Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Birliği; Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Gömeç ve Havran ilçelerinde bulunan 9 milyon zeytin ağacını zeytin sineği zararlısına karşı havadan mücadele ile ilaçlamaya başladı.

Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Gömeç ve Havran ilçelerinde 650 bin dekar arazi üzerinde bulunan 9 milyon zeytin ağacı 3 aşamada zeytin sineği mücadelesi kapsamında ilaçlanmaya başladı. Ayvalık Sarımsaklı toprak pistli hava alanından kalkan uçaklar ilk olarak Ayvalık bölgesinde 4 sorti yaparak ilaçlama çalışmalarına başladı. Zeytin rekoltesinin ve kalitesinde büyük etkisi olan zeytin sineği ile mücadelede bu yıl 5 uçak ile havadan dekar başına 20 gram ilaçlama yapılarak toplamda 50 ton ilaç kullanılacak. Geçen yıl dekar başına ilaçlama başına 1.5 TL bedel alındığının altını çizen Birlik Müdürü Naci Öztürk, “Bu yıl 3 aplikasyon ile ilaçlama yapacağız. 9 milyon ağacımızda zeytin sineği ile bir mücadele başlatıldı. Yapılan ihale sonucu 5 uçak ile havadan 5 ilçemizde 50 ilaç kullanarak bu zararlı ile mücadele edeceğiz. Bu tip toplu mücadeleler ile hem zeytinin bölgedeki kalitesi artarken hem de birim başına düşen ilaçlama maliyetleri oldukça düşmekte. Geçen yıl dekar başına zeytincimizden bir buçuk lira aldık. Bu yıl 3 aplikasyon olacak” dedi.

1 buçuk milyon TL’ye mal olacak olan ilaçlama 25 günlük periyotlarda sinek sayımı ve hava şartlarına göre Eylül ayı sonuna kadar devam edecek.

Zirai ilaçlama uçuşları başladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000