19 Ocak 2018, Cuma 10:40:04

Zeytindalı Hareketi usulsüz bağış mı topluyor?

Hava İş genel kurulunda mevcut yönetime kaybeden Zeytindalı Hareketi, yeni bir sendika kurmak için çalışmalarına başlarken, şirket içinde ve internetten usulsüz bir şekilde para toplamaya başladı. Avukat Muhammet Öztürk, parayı kendi adına toplayan THY pilotu Feridun Evrensel hakkında suç duyurusunda bulundu.
  • Yeni sendikaya nasıl geçicez
  • Hep destek tam destek Yürüyün yürekli insanlar haklısınız Kamyoncu aprona giremez
  • Memleketimin Anadolu'daki köyde tartışan emmileri de aynı, dünya markası THY'de çalışan uçucuları da aynı. Nedir yani bu kadar zor olan? İsteyen kişi bağış yapar isteyen hava iş'te kalır isteyen hava-sen'e geçer. Yorumlarda trolluk yapanlar o kadar belli ki. Yahu hava-sen'e gönül vermiş kaptanın etrafına yeni oluşumu anlatması kadar doğal bir şey olabilir mi? Bundan neden rahatsız oluyorsun güzel kabin ekibi arkadaşım. Sana zorla para ver mı diyor. Bana kimse demedi bugüne kadar çok kişiyle uçtum. Bana anlattıkları zaman bizim akademiden mütevellit gelen sorunları soruyorum bunlarla ilgili çalışma olacak mı diye. 2 alternatif olunca hangisi benim işime gelecek kazanımları yapar ona bakar ona göre birisinden çıkar birisine üye olurum. Hava iş bize kazanım diye yedirdiği son tadil protokolünde ozellikle b737 filosunu nasıl salak yerine koyduğunu bildiğim için olaya çok basit bakıyorum. Hava-sen'de bir usulsüzlük hissedersem bu sefer hava-sen'den çıkarım. Taraftarlığı bırakın aklınızla seçim yapın lütfen. Airporthaber yorumlarını okudukça iyiliğe olan inancım yok oluyor. Allah hepimizi ıslah etsin.
  • Feridun evrensele kurban olun
  • Feridun hoca adamdır art niyet yoktur, asıl göründüğünden farklı olanlardan korkacaksin, kafasına göre aidatı arttırıp ha bire boluya götürün başka bi şey yok...
  • Neşet Ertaş geldi aklıma Günah benim kime ne
  • bence bu haber sonrası bağış artacaktır. ters reklam olmuş
  • Bu hareket bizi kapandan kurtaracak
  • Ucuslara ajan gönderiyorlar birbirinizin kuyusunu kazmayın yarin ayni duruma sizde dusersiniz...
  • Hiçbir menfaatım yok yeterki eski sendikadan kurtulalım o sendikanın milltın parasıyla ev yapmaya bedava tatıle gondermeye benım paramla yurt dışında toplantı yapmaya alına makam arabaları almaya hakları varmı

Hava İş genel kurulunda mevcut yönetime kaybeden Zeytindalı Hareketi, yeni bir sendika kurmak için çalışmalarına başlarken, şirket içinde ve internetten usulsüz bir şekilde para toplamaya başladı. Avukat Muhammet Öztürk, parayı kendi adına toplayan THY pilotu Feridun Evrensel hakkında suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında yapılan Hava İş genel kurulunda mevcut yönetime kaybeden Zeytindalı Hareketi, yeni bir sendika kurmak için yola çıktı. Bir süre önce yeni sendika kurulması için İstanbul Valiliği’ne başvuran Zeytindalı Hareketi temsilcileri, yeni sendika için bir taraftan da kaynak arayışına girdi.

Üye yapmak istedikleri kişilerden bağış adı altında 1000’er TL para toplayan Zeytindalı Hareketi, beklenen üye ve bağış miktarına ulaşamayınca bu kez internet üzerinden bağış toplamaya başladı.

THY pilotu Feridun Evrensel adına açılan IBAN hesabına bağış yapılmasını isteyen Zeytindalı Hareketi’nin bağış kampanyası için izin alıp almadığı merak konusu oldu. Avukat Muhammet Öztürk, tüzel bir kimliği olmayan hareketin şahıs hesapları üzerinden para toplamasının yasalara aykırı olduğunu iddia ederek Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Öztürk iddiasında, “ 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu’nun 6. maddesine göre “Kişiler ve kuruluşlar, yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamazlar. Ancak, kamu yararına çalışan dernek, kurum ve vakıflardan hangilerinin izin almadan yardım toplayabilecekleri, İçişleri Bakanlığının önerisi üzerine Bakanlar Kurulunca belirlenip ilan edilir. İzin alınmadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır.” Hükmü mevcuttur. Bu hükme göre yardım ve bağış toplamak, gerçek kişi veya tüzel kişi tarafından yürütülüp yürütülmediğine bakılmaksızın izne tabi olarak gerçekleşmesi gereken eylemdir ve şüphelinin izin aldığına dair internet sitesinde hiçbir açıklama veya yazı bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Avukat Öztürk ayrıca, şüpheli Ferudun Evrensel’in topladığı paraları diğer şahsi hesaplarına ya da yakınlarının hesaplarına gönderip gönderilmediğinin tespit edilmesini, hesaba tedbir konularak bunun önüne geçilmesini ve sonrasında da kamu adına paraya el konulmasını istedi.

EKİPLERE BAĞIŞ BASKISI

Bu arada Zeytin Dalı grubuna üye bazı pilotların, uçuş yaptıkları kabin ekiplerine üyelik ve bağış konusunda ısrarcı oldukları, bunun da ekipler içerisinde huzursuzluğu neden olduğu iddia edildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

Zeytindalı Hareketi usulsüz bağış mı topluyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (146)

Yenisi iyisi ~ 6 yıl önce
Yeni sendikaya nasıl geçicez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Destek ~ 6 yıl önce
Hep destek tam destek Yürüyün yürekli insanlar haklısınız Kamyoncu aprona giremez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Farkınız fiyatınız ~ 6 yıl önce
Kamyonculardan tek farkınız aldığınız maaşlar. Onu da ne kadar hak ediyorsunuz tartışılır....
737 F/O ~ 6 yıl önce
Memleketimin Anadolu'daki köyde tartışan emmileri de aynı, dünya markası THY'de çalışan uçucuları da aynı. Nedir yani bu kadar zor olan? İsteyen kişi bağış yapar isteyen hava iş'te kalır isteyen hava-sen'e geçer. Yorumlarda trolluk yapanlar o kadar belli ki. Yahu hava-sen'e gönül vermiş kaptanın etrafına yeni oluşumu anlatması kadar doğal bir şey olabilir mi? Bundan neden rahatsız oluyorsun güzel kabin ekibi arkadaşım. Sana zorla para ver mı diyor. Bana kimse demedi bugüne kadar çok kişiyle uçtum. Bana anlattıkları zaman bizim akademiden mütevellit gelen sorunları soruyorum bunlarla ilgili çalışma olacak mı diye. 2 alternatif olunca hangisi benim işime gelecek kazanımları yapar ona bakar ona göre birisinden çıkar birisine üye olurum. Hava iş bize kazanım diye yedirdiği son tadil protokolünde ozellikle b737 filosunu nasıl salak yerine koyduğunu bildiğim için olaya çok basit bakıyorum. Hava-sen'de bir usulsüzlük hissedersem bu sefer hava-sen'den çıkarım. Taraftarlığı bırakın aklınızla seçim yapın lütfen. Airporthaber yorumlarını okudukça iyiliğe olan inancım yok oluyor. Allah hepimizi ıslah etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 6 yıl önce
Benim guzel genç meSlektaşım.Ne kadarda güzel demişsin işime hangisi gelirse onu yaparım diye .Meselede o zatwn bu trollerin hepsinin bu eski sendikadan bir çıkarları var işlerine geliyor da ondan bunca yaygara
Evrensel ~ 6 yıl önce
Feridun evrensele kurban olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sss ~ 6 yıl önce
Feridun hoca adamdır art niyet yoktur, asıl göründüğünden farklı olanlardan korkacaksin, kafasına göre aidatı arttırıp ha bire boluya götürün başka bi şey yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kime ne ~ 6 yıl önce
Neşet Ertaş geldi aklıma Günah benim kime ne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ters teper ~ 6 yıl önce
bence bu haber sonrası bağış artacaktır. ters reklam olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 6 yıl önce
Bu hareket bizi kapandan kurtaracak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Performans ~ 6 yıl önce
Ucuslara ajan gönderiyorlar birbirinizin kuyusunu kazmayın yarin ayni duruma sizde dusersiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 6 yıl önce
Hiçbir menfaatım yok yeterki eski sendikadan kurtulalım o sendikanın milltın parasıyla ev yapmaya bedava tatıle gondermeye benım paramla yurt dışında toplantı yapmaya alına makam arabaları almaya hakları varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni sendika ~ 6 yıl önce
Gelmeden indirmeye başladı. Sanki gelenler senin hakkini savunmaya geliyor...... saftrik kaptan.
Cpt ~ 6 yıl önce
Yeni sendika: noolur uçucu arkadaşlarim biz sizin hakkınızı savunalım. Eski sendika: yok biz daha guzel savunuruz hemde sadece Allah rızası için. Yeni sendika: biz savunalım sizi noolur. Eski sendika: hayır hayır biz daha guzel savunuruz. Ikinizde palyaçodan farkizsıniz........

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000