30 Haziran 2009, Salı 08:34:46

Zeytin ilaçlaması için uçak satın alacak

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde zeytinliklerin ilaçlanması için uçak satın alınacağı bildirildi.
  • Zeytin için yasaklama yok.Çünkü başka çare yok.
  • Havadan ilaçlama yasaklanmamışmıydı?
  • Zirai ilaçlama uçaklarının tamamı hurdaya çıkmadan uçak satın almakta acele edin.

Körfez Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği başkanlığı görevini üstlenen Kaymakam Ali Uslanmaz, ilaçlama uçağı satın almayı planladıklarını söyledi.

Eski yıllara ait ilaçlama bedellerinin tahsilatında hızlanma olduğunu belirten Kaymakam Ali Uslanmaz, Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği’nin biriken borçlarının da ödenmeye başlandığını söyledi. Temmuz ayında uçak kiralama ihalesinin yapılacağını belirten Uslanmaz, “İlçelerde muhtarlarla yaptığımız toplantıların ardından para tahsilatında hızlanma oldu.

Kısa sürede 120 bin TL borç ödedik. İlaçlamayı zamanında yapabilmek için önümüzdeki ay uçak kiralama ihalesini yapacağız. Bu yıl yörede bol ürün umudu var. İlaçlamayı da zamanında yaptığımızda yağda kaliteyi de artırırız. Bundan böyle ilaçlamayı kendi uçaklarımızla yapmak istiyoruz. Bunun için de önümüzdeki yıl uçak satın almayı planladık.

Yaklaşık 5 bin TL yi bulan alacaklarımızı tahsil ettiğimizde uçak satın almak çok kolay. Yöredeki zeytinciliğin gelişmesi ve üreticinin kazancının artırılması için çalışıyoruz” dedi. Burhaniye, Edremit, Ayvalık, Havran ve Gömeç ilçelerini içine alan körfez bölgesinde 10 milyon dolayında zeytin ağacı bulunuyor.

Zeytin ilaçlaması için uçak satın alacak

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Zeytin için yasaklama yok.Çünkü başka çare yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Havadan ilaçlama yasaklanmamışmıydı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Zirai ilaçlama uçaklarının tamamı hurdaya çıkmadan uçak satın almakta acele edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000