23 Mayıs 2011, Pazartesi 11:16:14

ZANZİBAR ATM'NİN OLDU

Dalaman Havalimanı'nın işletmecisi ATM'nin başını çektiği Türk konsorsiyumu turistik ada Zanzibar'ın havalimanını yeniden inşa ederek 20 yıllığına işletmesini yapmak üzere ada hükümetiyle anlaşma imzaladı.
  • şimdi zanzibar düşünsün....
  • Arkadaşlar, Tanzanya da yılın yarısını geçiren birisi olarak şunu söyleyebilirim, Zanzibar'a direk uçuş malesef çok fazla yok. Aynı şey Dar içinde geçerli. O yüzden yapılan yatırımı geri almak için çok iyi bağlantılar yapmak gerekiyor. Zanzibara Precision ve Fly540 CRJ, ATR ve 737 indiriyor. Geri kalan Zanair vb. firmalar 15-20 kişilik çift motorlular ile uçuyor. THY'nin Tanzanya da işi zor. Daha önce Kampaladan, şimdide Nairobiden sonra 330 hep boş gidiyor. Dar'a iniş ve kalkışta maalesef 50 kişiyi göremedim.
  • ATM terminal işleticisi olarak DLM'da daha asli görevlerini tam yerine getiremezken, özel işletici olarak limanı daha 1 havayolunu kendi başına getirememişken, kış uçuşları için elverişli ortama zemin hazırlamamışken bazı arkadaşların körü körüne ATM şak şakçılığına soyunması nedendir sorarım kendilerine... Bu arada yazık ya Zanzibar'lı kardeşlerimize keşke daha hayırlı bir şirket bulsalar, yoksa ATM 'nin mevcudun üzerine taş koyabilecek becerisi yok...
  • Bir kez daha YDA'nın gücünü görüyoruz. Aktau, Dalamandan sonra şimdi de Zanzibar! Hemen hemen kimse daha nerde olduğunu bilmezken gidip oralardan iş almak, iş kovalamak her babayiğidin harcı değildir. Tebrikler!!!
  • Ama ne yazık ki ülkenin düzgün çalışan bir havayolu yok. Bakalım bunun devamında THY Tanzanya şirketi kurulabilecek mi. Eğer kurulursa bu havalimanı çok iş yapar. Dalaman'dan daha iyi bir yatırım.
  • helal olsun buyumeye devam
  • birakin avrupayi, gidin bu tip el degmemis yerlerde tatil yapin ve saygi ve sevgi, hizmet gorun.
Dalaman Havalimanı'nı işleten ATM ile iki Türk şirketi, oluşturdukları konsorsiyumla Tanzanya'nın cennet adası olarak bilinen Zanzibar'ın havalimanını yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirmek için kolları sıvadı. 40 milyon dolara mal olacak projeyle Türk şirketleri havalimanını inşa ettikten sonra 20 yıllığına işletme hakkına sahip olacaklar.

Habertürk'ten Ünsal Ereke'nin haberine göre, 20 yılın ardından 10 yıllık süre uzatımına gidilme hakkı da yine Türk şirketlerinin elinde bulunuyor. Zanzibar Cumhurbaşkanı Dr. Ali Mohamed Shein'ın aybaşında Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyarette imzalanan iyi niyet anlaşmasına göre, Tanzanya'ya bağlı adanın ilk yap-işlet-devret projesini Türk şirketler hayata geçirecek. Alınan bilgilere göre Tanzanya'ya bağlı olan ancak yönetimini kendisi üstlenen Zanzibar Adası parlamentosu vekilleri şimdiye kadar ilk kez yapişlet- devret modeliyle bir projeye izin vermek için bu ay içerisinde görüşmelere başlayacak. Parlamento kararının ardından 1 ay içerisinde Türkiye'den heyetlerin de katılmasıyla resmi imzanın atılacağı belirtiliyor.

ZANZİBAR'A YILDA 500 BİN TURİST GİDİYOR
Afrika'nın doğusunda bulunan Tanzanya'nın Zanzibar Adası hindistancevizi ağaçlarıyla çevrelenen beyaz kum ve turkuaz rengi deniziyle henüz keşfedilmediği için çok fazla turist çekemiyor. Buna rağmen adanın başlıca geçim kaynağı turizm. Adayı yıllık olarak 500 bin turist ziyaret ediyor. Hükümet havalimanı başta olmak üzere turizm tesislerinin yenilenerek ziyaretçi sayısını artırmak için bu yıl harekete geçme kararı aldı.
ZANZİBAR ATM'NİN OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
şimdi zanzibar düşünsün....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar, Tanzanya da yılın yarısını geçiren birisi olarak şunu söyleyebilirim, Zanzibar'a direk uçuş malesef çok fazla yok. Aynı şey Dar içinde geçerli. O yüzden yapılan yatırımı geri almak için çok iyi bağlantılar yapmak gerekiyor. Zanzibara Precision ve Fly540 CRJ, ATR ve 737 indiriyor. Geri kalan Zanair vb. firmalar 15-20 kişilik çift motorlular ile uçuyor. THY'nin Tanzanya da işi zor. Daha önce Kampaladan, şimdide Nairobiden sonra 330 hep boş gidiyor. Dar'a iniş ve kalkışta maalesef 50 kişiyi göremedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ATM terminal işleticisi olarak DLM'da daha asli görevlerini tam yerine getiremezken, özel işletici olarak limanı daha 1 havayolunu kendi başına getirememişken, kış uçuşları için elverişli ortama zemin hazırlamamışken bazı arkadaşların körü körüne ATM şak şakçılığına soyunması nedendir sorarım kendilerine... Bu arada yazık ya Zanzibar'lı kardeşlerimize keşke daha hayırlı bir şirket bulsalar, yoksa ATM 'nin mevcudun üzerine taş koyabilecek becerisi yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir kez daha YDA'nın gücünü görüyoruz. Aktau, Dalamandan sonra şimdi de Zanzibar! Hemen hemen kimse daha nerde olduğunu bilmezken gidip oralardan iş almak, iş kovalamak her babayiğidin harcı değildir. Tebrikler!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ama ne yazık ki ülkenin düzgün çalışan bir havayolu yok. Bakalım bunun devamında THY Tanzanya şirketi kurulabilecek mi. Eğer kurulursa bu havalimanı çok iş yapar. Dalaman'dan daha iyi bir yatırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
helal olsun buyumeye devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
birakin avrupayi, gidin bu tip el degmemis yerlerde tatil yapin ve saygi ve sevgi, hizmet gorun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000