30 Aralık 2009, Çarşamba 19:00:50

"Zaman uçak yapma zamanıdır"

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kara, hava, deniz yolu ve internet alanlarında cumhuriyet tarihinin en büyük gelişmelerinin kendi dönemlerinde olduğunu söyledi.
  • ne duruyorsun helva yapsanaaaa :))) böyle bi şarkı vardı zamanında hatırlayanılarınız olur ;)
  • Türkiyede mühendis var (hem de çok iyileri bile var) uçak teknisyeni var (hemde gözü kapalı yapabilecekler bile var) alüminyumda bulunur ama bunları bir araya getirip uçağı üretecek İRADE ve İDARE yok bu işe para yatırıp ta soyup soğana çevirmeyecek adam bulmak ta zor .Yeni bir Ataturk lazım bize böyle şeyler için AMA YOK.
  • üzülmeyinn ben evde arabada yaparımm .malzemeler aynı bir motor yeter.
  • OKUYAN ÇOK İYİ BİLİR.BİR ŞEYİ BAŞARMAK İÇİN ÖNCE ONU İSTEMEK,SONRA İNANMAK,SONRA DA O MÜCADELE KONUSUNDA ÇALIŞMAK LAZIM.BEN SON 10 SENEDİR BU HANGARIN EN ÖNÜNE UÇAK FABRİKASI İÇİN KAZMA VURULACAĞINA BEN ORDAN SIRA SIRA UÇAKLAR ÇIKACAĞINA İNANIYOUM.AMA BUGÜN AMA 10 SENE SONRA BU OLACAK. HİÇ BİR GÜÇ ENGEL OLAMAYACAK.SLOGAN İSTE,İNAN,BAŞAR. DÜRÜSTÇE İSTEYEREK İNANARAK BİR İŞE BAŞLARSAN \\\\\\\'O\\\\\\\' SANA BAŞARMA GÜCÜNÜ VERİR.ARŞİMET,FREUD,MİMAR SİNAN,PİRİ REİS ,NURİ DEMİRAĞ VE DAHA NİCELERİ ÖRNEKTİR.
  • Şu uçak örneğine araba örneğini verip duruyorlar. Hepiniz bozuk plak gibisiniz. Ne alakası var? Brezilya araba yapmıyor ama uçak yapıyor. Saçma saçma konuşup durmayın. Kim veriyor size bu akılları. Kendine güvenini yitirmiş milletler... Şu mühendislerimizi eleştirip durmayın, mühendis olamadınız, kuyruk acınız var herhalde.
  • bu millet size güvendi iktidara getirdi sizden hizmeti bekliyor ve kanımca alıyorda. kimileri sadece ideolojik sebeplerinden dolayı bu hizmeti at gözlüğü misali görmezlikten geliyor. biraz objektif olan ve yapılan yeniliklerin listesini çıkarıp önüne koyup okusa keşke.. ama nerdee!! uçak yapamayız onu yapamayız bunu yapamayız.. 80 yıldır yapamadık bundan sonra da yapamıcaz die birşey yok. biz bunları yapmak için okuyoruz ve çabalıyoruz. zamanla bunu da başarıcağımıza eminim :))
  • Arkadaşım sen türkiye de mi yaşıyorsun. Yoksa başka bir şey mi? Ne airbusu ne jumbosu....
  • tamam bana birkaç ton saç levha bir miktar kaynak ve lehim birkaç km bakır ve celik kablo 2 tane de motor verinn ben evde yapiimm. yapimm de sonra ?
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Kitaplar yerde falan onlarla oynuyorlar. Böyle onlara bakarken bir kitab›n ismi dikkatimi çekti. ‹flte arad›¤›m kitap, ilk, temel dizayn kitab›. fiöyle bir bakt›m ya günlerdir her yerde ar›yoruz, bulam›yoruz. “Arad›¤›m fleyi buldum” dedim. Daha sonra nas›l bir çal›flma yapt›n›z? Ben do¤ru düzgün ‹ngilizce bilmem. Ama ben 17 günde ömrümde ilk ve son kere olarak flort giyerek bir günde 5 lt.’lik portakal suyu, 4-5 kere gidip duflun alt›nda y›kanarak kitab› kendime göre tercüme ettim. Valla 17 günde ben o 550sayfal›k kitab› kendime göre tercüme ettim. Hemendöndüm geriye. Hemen 86 Eylül’ünde o

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, karayolu, demiryolu, denizcilik ve internet alanlarında cumhuriyet tarihinin en büyük gelişmelerinin kendi dönemlerinde olduğunu ifade ederek, artık sıranın uçak yapmaya geldiğini söyledi. Yıldırım, bu konuda çalışmaların başladığını açıkladı.

Türkiye'nin hem otomobili hem uçağı bugün dünyada söz sahibi olan ülkelerden önce yapmasına rağmen destek yerine köstek olunması sebebiyle çalışmaların akamete uğradığını anlatan Bakan Yıldırım, "Devrim arabası ve Nuri Demirağ'ın uçak projesi, yakın tarihimizin ibret alınması gereken olaylarıdır. Türkiye bugün daha farklı şeyleri konuşan bir ülke olabilirdi, ama hâlâ vakit geç değil. Daha önümüzde yapacak çok işimiz var." dedi.

İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Denizcilik Fakültesi'nde öğrencilere konferans veren ve okul binasını gezen Bakan Yıldırım, deniz filosunu güçlendirdiklerini, havayolu taşımacılığını geliştirdiklerini, bölünmüş yollarda önemli başarıya ulaştıklarını ifade etti. Yıldırım, Barbaros Hayrettin Paşa'nın, "Denizlere hakim olan, dünyaya hakim olur." sözünün geçerliliğini koruduğunu vurgulayarak, bu alanda büyük yatırımlara giriştiklerini kaydetti.

Ulaştırma Bakanı, 2003'e kadar 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yollara, son yedi yılda 11 bin 500 kilometre ilave edildiğini, hava yolunu halkın yolu yaptıklarını, toplam havacılık cirosunun 2 milyardan 8 milyar dolara yükseldiğini, havaalanı kapasitesininse 55 milyondan 105 milyona çıktığını dile getirdi. Halen Avrupa'nın en güzel dört havalimanına sahip olduklarını belirten Bakan Binali Yıldırım, 2023 yılı projeksiyonunda havalimanı kapasitesinin 368 milyon, uçak sayısının 368'den 750'ye çıkarılmasını, 30 milyon kapasiteli en az bir, 15 milyon kapasiteli en az iki ve 15 milyon kapasiteli en az üç havaalanı yapmayı planladıklarını ifade etti. Türk halkına uçmanın zevkini ve konforunu tattırdıklarını da belirten Yıldırım, "Mutlaka kendi uçağımızı yapmamız lazım. Bunun için de çalışmaları başlattık." şeklinde konuştu.

Zaman

"Zaman uçak yapma zamanıdır"

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 14 yıl önce
ne duruyorsun helva yapsanaaaa :))) böyle bi şarkı vardı zamanında hatırlayanılarınız olur ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiyede mühendis var (hem de çok iyileri bile var) uçak teknisyeni var (hemde gözü kapalı yapabilecekler bile var) alüminyumda bulunur ama bunları bir araya getirip uçağı üretecek İRADE ve İDARE yok bu işe para yatırıp ta soyup soğana çevirmeyecek adam bulmak ta zor .Yeni bir Ataturk lazım bize böyle şeyler için AMA YOK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
üzülmeyinn ben evde arabada yaparımm .malzemeler aynı bir motor yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
OKUYAN ÇOK İYİ BİLİR.BİR ŞEYİ BAŞARMAK İÇİN ÖNCE ONU İSTEMEK,SONRA İNANMAK,SONRA DA O MÜCADELE KONUSUNDA ÇALIŞMAK LAZIM.BEN SON 10 SENEDİR BU HANGARIN EN ÖNÜNE UÇAK FABRİKASI İÇİN KAZMA VURULACAĞINA BEN ORDAN SIRA SIRA UÇAKLAR ÇIKACAĞINA İNANIYOUM.AMA BUGÜN AMA 10 SENE SONRA BU OLACAK. HİÇ BİR GÜÇ ENGEL OLAMAYACAK.SLOGAN İSTE,İNAN,BAŞAR. DÜRÜSTÇE İSTEYEREK İNANARAK BİR İŞE BAŞLARSAN \\\\\\\'O\\\\\\\' SANA BAŞARMA GÜCÜNÜ VERİR.ARŞİMET,FREUD,MİMAR SİNAN,PİRİ REİS ,NURİ DEMİRAĞ VE DAHA NİCELERİ ÖRNEKTİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şu uçak örneğine araba örneğini verip duruyorlar. Hepiniz bozuk plak gibisiniz. Ne alakası var? Brezilya araba yapmıyor ama uçak yapıyor. Saçma saçma konuşup durmayın. Kim veriyor size bu akılları. Kendine güvenini yitirmiş milletler... Şu mühendislerimizi eleştirip durmayın, mühendis olamadınız, kuyruk acınız var herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu millet size güvendi iktidara getirdi sizden hizmeti bekliyor ve kanımca alıyorda. kimileri sadece ideolojik sebeplerinden dolayı bu hizmeti at gözlüğü misali görmezlikten geliyor. biraz objektif olan ve yapılan yeniliklerin listesini çıkarıp önüne koyup okusa keşke.. ama nerdee!! uçak yapamayız onu yapamayız bunu yapamayız.. 80 yıldır yapamadık bundan sonra da yapamıcaz die birşey yok. biz bunları yapmak için okuyoruz ve çabalıyoruz. zamanla bunu da başarıcağımıza eminim :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşım sen türkiye de mi yaşıyorsun. Yoksa başka bir şey mi? Ne airbusu ne jumbosu....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tamam bana birkaç ton saç levha bir miktar kaynak ve lehim birkaç km bakır ve celik kablo 2 tane de motor verinn ben evde yapiimm. yapimm de sonra ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kitaplar yerde falan onlarla oynuyorlar. Böyle onlara bakarken bir kitab›n ismi dikkatimi çekti. ‹flte arad›¤›m kitap, ilk, temel dizayn kitab›. fiöyle bir bakt›m ya günlerdir her yerde ar›yoruz, bulam›yoruz. “Arad›¤›m fleyi buldum” dedim. Daha sonra nas›l bir çal›flma yapt›n›z? Ben do¤ru düzgün ‹ngilizce bilmem. Ama ben 17 günde ömrümde ilk ve son kere olarak flort giyerek bir günde 5 lt.’lik portakal suyu, 4-5 kere gidip duflun alt›nda y›kanarak kitab› kendime göre tercüme ettim. Valla 17 günde ben o 550sayfal›k kitab› kendime göre tercüme ettim. Hemendöndüm geriye. Hemen 86 Eylül’ünde o

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000