12 Nisan 2010, Pazartesi 08:30:03

"ZAFER HAVAALANI İHALESİ BİR AN ÖNCE TEKRARLANMALI"

Ege Ekonomiyi Güçlendirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu toplantısı, Afyonkarahisar Oruçoğlu Termal Otel'de yapıldı.
  • Hazır tüm sistemleri faal pisti genişletilmiş vs. tüm koşulları havacılık kurallarına uygun bir hava alanı varken birde bahsi geçen tüm illere zafer hava alanının yapılması düşünülen yer kadar uzaklıkta olan UŞAK hava alanı neden uluslararası uçuşlara açılmıyor.Devletimizin parası bukadarmı değersiz.
  • zafer hava limanının apronunda harman savuran köylü kardeşlerimi ve ve atıl tesisleri bekleyen güvenlik görevlisi meslektaşlarımı görür gibiyim...
  • uşak hava alanının uluslararası uçuşlara açılması temenni ederim.
  • Umarım bu mesajları sadece airport haber sitesi yöneticileri okumuyodur. Ulaştırma Bakanlığı ve DHMİ yetkilileride vatandaşın yorumlarından bir çıkarım yapmalıdır. Uşak Havaalanı için yapılan yatırım boşa gitmesin. Biz gurbetçiler yıllardır bıktık İzmirden antalyadan istanbuldan kendi memleketimize inelim. En az yurtiçi kadar potansiyelimiz var. Sabırsızlanıyorum bilet almak için........
  • okadar para harcanmis ve en yeni sistemler kullaniliyor, bence yurtdisi ucuslarda gerceklesmesi gerek..biz gurbetciler uzun otobüs yolculuklardan kurtuluruz, almanyadan saygilarla..
  • Uşak havalanı son derece yeterli bir konuma getirildi. Altıntaş-Dumlupınar arası karayolu dzüenlenir Uşak Kütahya karayolu ulaşımı kolaylaştırılırsa Zafer havalanını yapmaya milyonlarda dolar harcamaya gerek yoktur diye düşünüyorum.
  • yepyeni bir alt yapısı ile sistemleri en son sistemlere göre yapılmış olan bir havaalanı varken devletımızın trılyonları neden boşa gitsinki yazık günah degilmi sadece UŞAK >İSTANBUL İSTANBUL >UŞAK seferleri olan bir havaalanı böyle tek seferle çalışacagına uluslararası uçuşlara açılması daha mantıklı degilmi???
  • UŞAK HAVAALANINA TRİLYONLAR YATIRILDI BU HAVAALANI ŞU AN ULUSLARARASITÜM UÇAKLARIN İNEBİLECEĞİ HALE GETİRİLDİ..NEDEN AYRICA BİR HAVAALANI YAPILIYOR..UŞAKTAKİ KULLANILSIN..MİLYONLARCA DOLAR BOŞA GİTMESİN !!
  • yenisi yapmak yerine şuan hizmette olan uşak havaalanı daha aktif hale getirilebilir. Zira bahsi geçen illerle Uşak Havaalanı aşağı yukarı aynı kilometre uzaklıkta. Ayrıca Altıntaş açık hava müzesi gibi her yerde tarih var. Bu tarihi yapıyı bozmayalım.
  • Her ilde mevcut havaalanı varken, çok daha az maliyetle olanları iyileştirmek varken neden körükörüne bazı yatırımlarda ısrar ediliyor. Afyonlu, Uşaklı, Kütahyalı hepsi de uçmak için Altıntaşa hatırı sayılır mesafe katetmek zorunda. Mevcut olanlardan turizmci de sanayici de vatandaş da engüzel şekilde yararlanmalı bence... Kişisel yada bölgesel hesap peşinde koşarak biyere varılmaz anlayın artık...

Toplantının açılışında konuşan EGEV Başkanı Yılmaz Temizocak, "Bu havaalanı Afyonkarahisar ve Kütahya'yı jeotermal turizm açısından uçuracaktır. Uşak'ı da sanayi yönünden uçuracaktır. Onun için bu havaalanın bir an önce ihale edilip yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
 
Kütahya'nın Altıntaş ilçesine yapılacak Bölgesel Zafer Havaalanı'nın 1 Nisan tarihinde teklif veren olmadığı için iptal edildiğini hatırlatan Temizocak, bu konuda da yoğun bir çalışma yaptıklarını anlattı. Bu konuda uzmanlarla çalışma yaptıklarını, hükümet ile ilişkilerde her defasında gündeme getirdiklerini ifade eden Temizocak, Zafer Havalimanı'nın Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak için çıkış noktası olduğunu kaydetti. Havalimanın açılmasıyla birlikte yıllık 350 bin turistin bu 3 ile gelmesinin konuşulduğunu ifade eden Temizocak, "Bu havaalanı Afyonkarahisar ve Kütahya'yı jeotermal turizm açısından uçuracaktır. Uşak'ı da sanayi yönünden uçuracaktır. Onun için bu havaalanın bir an önce ihale edilip yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.


EGEV, KATARDA'DA AFYONKARAHİSAR, KÜTAHYA, DENİZLİ, AYDIN ve İZMİR'İN JEOTERMAL TURİZMİNİ TANITACAK

EGEV Başkanı Yılmaz Temizocak, EGEV olarak jeotermal kaynaklar açısından güçlü bir potansiyele sahip olan Afyonkarahisar, Kütahya, Denizli, Aydın ve İzmir için bir proje hazırladıklarını dile getirdi. Jeotermal turizm için yeni pazarlar aradıklarını ve bu pazarı Katar olarak belirlediklerini anlatan Temizocak, önümüzdeki günlerde Katar'a giderek, jeotermal turizm ve jeotermal sağlık turizminin tanıtımını yapacaklarını kaydetti. Bu konuda Katar'daki yetkililerle temasa geçtiklerini belirten Temizocak, bu hafta içerisinde Katar'dan randevu tarihinin kendilerine bildirileceğini vurguladı.

Bu 5 ilin jeotermal enerji ile ilgili hazırladıkları dosyaları bir an önce kendilerine ulaştırmalarını isteyen Temizocak, "Bizim orada jeotermal turizmle ilgili yapacağımız tanıtımın faydalı olacağına inanıyoruz. Bu konuda hazırlıklarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Katar'da yapacağımız görüşmelerin bu 5 ilimizin jeotermal turizmine büyük katkı sağlayacağını ümit ediyoruz" diye konuştu.
 

"ZAFER HAVAALANI İHALESİ BİR AN ÖNCE TEKRARLANMALI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Hazır tüm sistemleri faal pisti genişletilmiş vs. tüm koşulları havacılık kurallarına uygun bir hava alanı varken birde bahsi geçen tüm illere zafer hava alanının yapılması düşünülen yer kadar uzaklıkta olan UŞAK hava alanı neden uluslararası uçuşlara açılmıyor.Devletimizin parası bukadarmı değersiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zafer hava limanının apronunda harman savuran köylü kardeşlerimi ve ve atıl tesisleri bekleyen güvenlik görevlisi meslektaşlarımı görür gibiyim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uşak hava alanının uluslararası uçuşlara açılması temenni ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Umarım bu mesajları sadece airport haber sitesi yöneticileri okumuyodur. Ulaştırma Bakanlığı ve DHMİ yetkilileride vatandaşın yorumlarından bir çıkarım yapmalıdır. Uşak Havaalanı için yapılan yatırım boşa gitmesin. Biz gurbetçiler yıllardır bıktık İzmirden antalyadan istanbuldan kendi memleketimize inelim. En az yurtiçi kadar potansiyelimiz var. Sabırsızlanıyorum bilet almak için........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
okadar para harcanmis ve en yeni sistemler kullaniliyor, bence yurtdisi ucuslarda gerceklesmesi gerek..biz gurbetciler uzun otobüs yolculuklardan kurtuluruz, almanyadan saygilarla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uşak havalanı son derece yeterli bir konuma getirildi. Altıntaş-Dumlupınar arası karayolu dzüenlenir Uşak Kütahya karayolu ulaşımı kolaylaştırılırsa Zafer havalanını yapmaya milyonlarda dolar harcamaya gerek yoktur diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yepyeni bir alt yapısı ile sistemleri en son sistemlere göre yapılmış olan bir havaalanı varken devletımızın trılyonları neden boşa gitsinki yazık günah degilmi sadece UŞAK >İSTANBUL İSTANBUL >UŞAK seferleri olan bir havaalanı böyle tek seferle çalışacagına uluslararası uçuşlara açılması daha mantıklı degilmi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
UŞAK HAVAALANINA TRİLYONLAR YATIRILDI BU HAVAALANI ŞU AN ULUSLARARASITÜM UÇAKLARIN İNEBİLECEĞİ HALE GETİRİLDİ..NEDEN AYRICA BİR HAVAALANI YAPILIYOR..UŞAKTAKİ KULLANILSIN..MİLYONLARCA DOLAR BOŞA GİTMESİN !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yenisi yapmak yerine şuan hizmette olan uşak havaalanı daha aktif hale getirilebilir. Zira bahsi geçen illerle Uşak Havaalanı aşağı yukarı aynı kilometre uzaklıkta. Ayrıca Altıntaş açık hava müzesi gibi her yerde tarih var. Bu tarihi yapıyı bozmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her ilde mevcut havaalanı varken, çok daha az maliyetle olanları iyileştirmek varken neden körükörüne bazı yatırımlarda ısrar ediliyor. Afyonlu, Uşaklı, Kütahyalı hepsi de uçmak için Altıntaşa hatırı sayılır mesafe katetmek zorunda. Mevcut olanlardan turizmci de sanayici de vatandaş da engüzel şekilde yararlanmalı bence... Kişisel yada bölgesel hesap peşinde koşarak biyere varılmaz anlayın artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000