12 Ağustos 2010, Perşembe 16:10:08

Zafer Havaalanı için sabırsızlanıyorlar

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, Bölgesel Zafer Havaalanı'nın ihalesinin gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.
  • dogru eskısehır havaalanı hızla ılerlıyor pıstın bırı bıttı dıgerı basladı ve pıst 3000 /45 metre uluslararası boyutta su an eskısehıre thy tarıfelı ıstanbul bruksel hattı pegasus bruksel .bruksel hava yolları ve corendon bruksel calısıyor bır emırdaglı olarak eskısehırı kullanıyoruz ve oylede devam edecek saygılar.
  • Memleketimiz herseyin en iyisine layiktir. Planlanan proje de benzersiz bir proje olabilir. Peki projenin benzersiz olmasi o projenin dogru yer ve dogru zamanda yapildigini ispat eder mi? Gercek suki, boyle benzersiz bir proje icin tekrar tekrar ihale acilmasi ve sonunda da bir sirketin teklif vermesidir. Saygilar
  • Elbette degildir. size katiliyorum. Ancak bir ekonomik gelismislik olcusudur. Biribirine 100km mesafede olan illerin herbirinde 100-150 kisilik yolcu ucaklarina uygun alanlarin yapilmasi bugunku yolcu potansiyeli dikkate alindiginda bir cok kere dusunmeyi gerektirir. Havaalaninin sadece bir arazi parcasindan ibaret olmadigini, ozellikle gunde iki-uc sefer inis kalkis potansiyeli olan bir tesisin isletme maliyetinin de dikkate almak gerekir. Turkiye de yolcu tasimaciligindaki problem THY nin hic bir zaman CRJ vb kucuk jet ucaklarla bolgesel tasimaciligi dikkate almamasidir. Cok sukur Borajet bu konuda bir devrim gerceklestirmektedir. Kargo tasimacili icin bildigim kadari ile Eskisehir de calismalar surmektedir.
  • Bence herkezin gonlu olsun. Ucuslar tam doluluk noktasina varilincaya kadar haftanin tek gunleri IST-ESK-IST cift gunleride IST-AFYN-IST olarak duzenlensin ve bir alandan digerine ucretsiz otobus aktarmasi yapilsin. Bence yakin mesafedeki sehirler arasinda uygulanmaya deger.
  • Bir hava alanı yapılacağı zaman heman yakınlardakilerin referans gösterilmesi çok çağdışı bir yaklaşım. İnsanlar havayolunu karayolunda vakit geçirmemek için kullanıyor dünyada. Ayrıca maliyetleri yükselten 100 millik mesafelere bile jetlerle operasyon yapılmasıdır. Son olarak kütahya havaalanı uluslararası kargo operasyonlarına izin verecek şekilde projelendirilmiştir ve bölgede bu noktada bir benzeri yoktur. Lütfen teknik olarak inceleme yapmadan boş boş yorum yazmayınız.
  • Daha once de yazdim. Usak ta bir sivil alan, Afyon da bir askeri alan, Eskisehir de 1 sivil bir askeri alan varken bu yatirim sadece bolgesel siyaset havaalani tanimina girer. Kutahya daki hemsehrilerimiz icin Eskisehir havaalanina zaten ucretsiz otobus baglantisi var ve iki sehir yaklasik 80 km mesafede. Zafer havaalani Kutahya ya ne kader mesafede olacak. Herkez durmunu iyi degerlendirsin. Sadece 1 sirketin ihaleye itibar ettigini unutmayalim. saygilar
  • yazık gunah her ılde zaten havaalanı mevcut ve doluluk oranlarıda malumken secım yatırımı olarak yapılan dev hayvan otalgı gereksız mevcut havaalanları ıyılestırılsın bence usak eskısehır afyon hepsınde mevcut eskısehır dahada buyutuluyor bu yatırımlar varken ne gerek var.

Afyonkarahisar'ın hızlı bir değişim içerisinde olduğunu belirten ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, 2 yılda tamamlanması planlanan havaalanını beklemeye tahammüllerinin olmadığını dile getirdi. Serteser, "Bölgesel Zafer Havaalanı'nın ihalesinin gerçekleşmesinden oldukça mutluluk duyduk ancak geçici süreliğine de olsa ilimiz askeri havaalanının sivil uçuşlara mutlaka açılmasını arzu ediyoruz. Havaalanının yapılması için 2 yıl çok uzun bir zaman değil ama Afyonkarahisar gibi hızlı bir değişim içerisine girmiş bir il için hakikaten uzun bir zaman. İki yıl beklemeye tahammülümüz yok" dedi.

Emekli Albay İsmail Özdilek'in Askeri havaalanını sivil uçuşlara açmak için yaptığı girişimi desteklediklerini belirten ATSO Başkanı Serteser, "Emekli Albay İsmail Özdilek de, işadamlarının kendi imkanlarıyla buraya uçaklar inebilir mi sorgusunu yapmak için böyle bir girişimde bulundu. Bunu destekliyoruz. Artık sivil uçaklar buraya insin. Burada büyük bir mermer pazarı, büyük bir termal pazar var" diye konuştu.
 

Zafer Havaalanı için sabırsızlanıyorlar

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
dogru eskısehır havaalanı hızla ılerlıyor pıstın bırı bıttı dıgerı basladı ve pıst 3000 /45 metre uluslararası boyutta su an eskısehıre thy tarıfelı ıstanbul bruksel hattı pegasus bruksel .bruksel hava yolları ve corendon bruksel calısıyor bır emırdaglı olarak eskısehırı kullanıyoruz ve oylede devam edecek saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Memleketimiz herseyin en iyisine layiktir. Planlanan proje de benzersiz bir proje olabilir. Peki projenin benzersiz olmasi o projenin dogru yer ve dogru zamanda yapildigini ispat eder mi? Gercek suki, boyle benzersiz bir proje icin tekrar tekrar ihale acilmasi ve sonunda da bir sirketin teklif vermesidir. Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Elbette degildir. size katiliyorum. Ancak bir ekonomik gelismislik olcusudur. Biribirine 100km mesafede olan illerin herbirinde 100-150 kisilik yolcu ucaklarina uygun alanlarin yapilmasi bugunku yolcu potansiyeli dikkate alindiginda bir cok kere dusunmeyi gerektirir. Havaalaninin sadece bir arazi parcasindan ibaret olmadigini, ozellikle gunde iki-uc sefer inis kalkis potansiyeli olan bir tesisin isletme maliyetinin de dikkate almak gerekir. Turkiye de yolcu tasimaciligindaki problem THY nin hic bir zaman CRJ vb kucuk jet ucaklarla bolgesel tasimaciligi dikkate almamasidir. Cok sukur Borajet bu konuda bir devrim gerceklestirmektedir. Kargo tasimacili icin bildigim kadari ile Eskisehir de calismalar surmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence herkezin gonlu olsun. Ucuslar tam doluluk noktasina varilincaya kadar haftanin tek gunleri IST-ESK-IST cift gunleride IST-AFYN-IST olarak duzenlensin ve bir alandan digerine ucretsiz otobus aktarmasi yapilsin. Bence yakin mesafedeki sehirler arasinda uygulanmaya deger.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir hava alanı yapılacağı zaman heman yakınlardakilerin referans gösterilmesi çok çağdışı bir yaklaşım. İnsanlar havayolunu karayolunda vakit geçirmemek için kullanıyor dünyada. Ayrıca maliyetleri yükselten 100 millik mesafelere bile jetlerle operasyon yapılmasıdır. Son olarak kütahya havaalanı uluslararası kargo operasyonlarına izin verecek şekilde projelendirilmiştir ve bölgede bu noktada bir benzeri yoktur. Lütfen teknik olarak inceleme yapmadan boş boş yorum yazmayınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Daha once de yazdim. Usak ta bir sivil alan, Afyon da bir askeri alan, Eskisehir de 1 sivil bir askeri alan varken bu yatirim sadece bolgesel siyaset havaalani tanimina girer. Kutahya daki hemsehrilerimiz icin Eskisehir havaalanina zaten ucretsiz otobus baglantisi var ve iki sehir yaklasik 80 km mesafede. Zafer havaalani Kutahya ya ne kader mesafede olacak. Herkez durmunu iyi degerlendirsin. Sadece 1 sirketin ihaleye itibar ettigini unutmayalim. saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yazık gunah her ılde zaten havaalanı mevcut ve doluluk oranlarıda malumken secım yatırımı olarak yapılan dev hayvan otalgı gereksız mevcut havaalanları ıyılestırılsın bence usak eskısehır afyon hepsınde mevcut eskısehır dahada buyutuluyor bu yatırımlar varken ne gerek var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000