26 Şubat 2011, Cumartesi 09:19:12

ZAFER, BOEING'İN OLDU

ABD Savunma Bakanlığı tarafından açılan, havada yakıt ikmali olanağı tanıyan askeri tanker uçak alım ihalesini, ABD'li Boeing kazandı.
  • Airbus olsa haber değeri olabilirdi. Ne alaka olmuş bu.
  • Turk un turk ten baska dusmanı yoktu.Soz konusu ihale turk olsa idi kesinlikle yabanci firmaya verilirdi ihale.Malum..
  • böle haber mi olur kendi firması varken abd baska firmaya verir mi bu kadar salak olamassınız her kezi bizim gibi enayimi zannettiniz.
  • ya ne olacagıdı?

ABD Hava Kuvvetleri Sekreteri Michael Donley, gazetecilere yaptığı açıklamada, Boeing'in kazandığı kontratın 30 milyar doların üzerinde olduğunu belirterek, karara her iki tarafın da saygı göstermesini ve anlaşmanın engelsiz bir şekilde devam etmesine izin vermesini beklediğini ifade etti.

İhaleyi ikinci kez kazanan Boeing, 179 uçağı kapsayan kontrat çerçevesinde ilk aşamada 3,5 milyar dolar alacak ve 2017'ye kadar toplam 18 adet uçak teslim edecek.

ABD Hava Kuvvetleri, yüzyılın projesi olarak adlandırılan proje ile mevcut KC-135 uçaklarından oluşan filonun yerini alması için 179 adet tanker uçak ihalesi açmıştı. İhaleyi ilk olarak 2003 yılında Boeing kazanmış ancak Airbus firmasının ana ortağı Avrupa Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (EADS) itirazıyla ihale iptal edilmişti. 2008 yılında ikinci kez açılan ihaleyi EADS ve ABD'li ortağı Northrop Grumman kazanmış ancak bu kez Boeing'in itirazı üzerine ihale iptal edilmişti.

 

Askeri tanker uçak ihalesinde Boeing firması, Boeing 767'yi, EADS ise Airbus A330'u önermişti.

 

ABD Hava Kuvvetlerinin havacılıkla ilgili ihtiyaçlarını, son 50 yıldan bu yana Boeing firması karşılıyordu. (Gazeteport)

ZAFER, BOEING'İN OLDU

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Airbus olsa haber değeri olabilirdi. Ne alaka olmuş bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Turk un turk ten baska dusmanı yoktu.Soz konusu ihale turk olsa idi kesinlikle yabanci firmaya verilirdi ihale.Malum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
böle haber mi olur kendi firması varken abd baska firmaya verir mi bu kadar salak olamassınız her kezi bizim gibi enayimi zannettiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya ne olacagıdı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000