22 Ocak 2013, Salı 09:12:05

YÜZLERCE UÇUŞA KAR ENGELİ!

Avrupa'da cuma gününden beri etkili olan ağır kış şartlarının 3 gün daha devam edeceği kaydedildi. Ulaşımı durma noktasına getiren soğuklarda can kayıpları da yaşandı. Yüzlerce uçuş iptal edildi.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Avrupa'nın özellikle kuzey ve batısını etkisi altına alan karakış, hayatı durma noktasına getirdi. Cuma gününden itibaren artarak devam eden kar yağışı ve soğuk hava ulaşımı etkiledi. Avrupa'nın önemli başkentlerinden yapılması planlanan yüzlerce uçuş kar yağışı nedeniyle iptal edildi. Kara ulaşımını da etkileyen yağış kazaları da beraberinde getirdi. İngiltere'de iki kişi araçlarının kayması nedeniyle meydana gelen kazada can verdi. Ayrıca Londra'da bir kadın öldü bulundu. Fransa'nın başkenti Paris ise beyaz örtü ile kaplandı. İşe gitmek durumunda olmayan çocuklar ve gençler karın tadını çıkarırken, büyükler trafik çilesi çekti.


 

BİRÇOK UÇUŞ İPTAL

Karakışı en ağır yaşayan ülkelerden biri de Polonya oldu. Karayolları ekiplerinin kapalı yolları açmakta zorlandığı ülkede bazı yerlerde kar kalınlığı bir metreyi geçti. Soğuk hava ve kar yağışı Almanya'yı da felç etti. Önceki gün Frankfurt Havaalanı'nda 450, dün 200 uçuş iptal iptal edildi. Münih Havaalanı'nda ise dün 200 uçuşun iptal olduğu açıklandı. Öte yandan Almanya'nın güneybatısında karlı hava ve buzlanma nedeniyle bin 73 kaza meydana geldi. Uçuşların iptal edilmesi nedeniyle yolculuklarını yapamayanlar otellere akın attı. Ancak yer bulamayan yolcular, havaalanlarını mülteci kampına çevirdi. 

YÜZLERCE UÇUŞA KAR ENGELİ!

Yorumlar

nejmuddin ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000