15 Eylül 2012, Cumartesi 08:15:29

YÜZEN HAVALİMANI GELİYOR

İngiltere'nin gündeminde 'The London Britannia' adlı proje geniş yer buluyor. Gerçekleştirildiğinde 4 uçuş pistiyle İngiltere'nin 'yüzer havaalanı' olacak...

Londra ’da Thames Nehri ’nin ucuna inşa edilecek yeni havaalanının; hem şehrin ulaşım sorununu çözmesi hem de farklı mimarisiyle uluslararası rakiplerini geçmesi bekleniyor.

Londra için geliştirilen proje ilk değil. Londra Valisi Boris Jonhson , daha önce sunulan projeleri reddetmişti. Gensler şirketinin mimarlarının geliştirdiği yeni projede ise, nehir üzerinde tasarlanan havaalanına talebe göre iki yeni pist daha eklenebilecek.

Dailymail ’in haberine göre, yolcular Thames’in kuzey-güney yönlerinden ve üçüncü olarak da Londra ’nın merkezindeki Canary rıhtımından giriş yaparak havaalanına ulaşabilecekler. Ayrıca havaalanından Londra ’ya ulaşım yüksek hızlı trenle sağlanacak.

Proje direktörü Ian Mulcahey , havaalanının yüzer formda olmasının avantajlarını öne çıkararak, alanın kuş göçlerine ve uçuş rotalarına göre ayarlanabileceğini söyledi. Mulcahey , İngiltere ’nin deniz teknolojisi mühendisliğindeki tecrübesinin de göz önünde bulundurulduğunda, projenin gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Yeni bir havaalanın inşası yerine, var olan Heathrow Havaalanı’na ek bir pist yapılması da gündemde. Ancak karar aşaması bir sonraki genel seçimlere kadar ertelendi.

Gensler, yeni havaalanıyla Heathrow ’un tamamen kapatılmasını ve bu alana 300 bin kişilik ekolojik bir şehir kurmayı öngörüyor.

Son karar, bağımsız bir komisyonun hazırladığı raporla 2015’te verilecek. (ntvmsnbc)

YÜZEN HAVALİMANI GELİYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000