16 Nisan 2016, Cumartesi 10:16:32

Yusuf Kurt SOLOTÜRK'e veda etti

Murat Keleş ve Sedat Yalın Ahbab'ın ardından SOLOTÜRK'ün üçüncü pilotu olarak gösterilere devam eden Yüzbaşı Yusuf Kurt, dün son uçuşunu gerçekleştirdi. Yusuf Kurt, SOLOTÜRK'e yaptığı açıklama ile veda etti.
  • Yusuf kurt baba elved
  • kalbi vatan aşkıyla çarpan yiğit komutan,,, adamsın sen..
  • yaşattığınız güzel anlar için teşekkürler komutanım.Umarım 20-25 sene sonra hava kuvvetleri komutanı oalrak görürüz sizi...
  • Bir çok meslektaşı emekli olup THY de paraya odaklanırken vazgeçmeyip kalarak yeni savaşçılara eğitim vermeyi amaçlamış parayı değil kutsal görevi ve vatani duyguları daha ağır basmış delikanlı adamsın Yusuf kurt bu vatanın bir Ferdi olarak seninle iftihar ediyorum allah bu düşüncelerinden seni ayırmasın inşallah seninle aynı havayı solumaktan Şeref duyuyorum saygılarımla!!
  • bu yaşta emekli olmadığı için tebrik etmek lazım.
  • Yusuf Kurt pilotumuzu tanımam. Ama sola türkü tanıyoruz. Bu ülkeye değer katan herkes değerlidir. Solo Türk te bu ülkeye çok değer katmıştır. İşinizle ilgili Heryer ve herkes size helaldir. THY de size layıktır. Buralardaki ( THY) sessiz çoğunluk, size her zaman burada yer olduğunu düşünüyor. Başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz.
  • Yusuf aslan gibi adamsın.Allah yolunu açık etsin.
  • Yusuf abi bu görevde gösterdiğin başarı ve gurur kaynağından ötürü sana bir Türk oğlu Türk olarak sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Biz bir ölür bin diriliriz . Yusuf'lar Sedatlar Erhanlar muratlar Mustafa Kemal'ler bitmez bu ülkede Ne Mutlu Türk'üm diyene!!
  • Biikkinti verdiniz, gelecegin havaciliginda pilot yok, askeri pilot da yok
  • Sevgili Yusuf,geçen sene bir gösterini gerçekten çok beğenerek zevkle izlemiştik. 4 yaşındaki oğlumun herhalde en güzel geçirdiği günlerden biriydi. Sivil hayata geçtiğinde de aynı başarıyı göstereceğine eminim. Olur da TK'ya geçersen umarım birlikte uçarız ve güzel hikayelerini dinlemek isterim. Herşeyin gönlünce olması dileğiyle,tebrik ederim.

Türkiye'nin gökyüzündeki gururu olan SOLOTÜRK dün 5'inci yaşına girmişti. Bugün ise SOLOTÜRK tarafından yapılan açıklamada Yüzbaşı Yusuf Kurt'un SOLOTÜRK ile son uçuşunu yaptığını duyuruldu.

SOLOTÜRK'ün 5 yıllık dönemindeki üçüncü pilotu olan Yüzbaşı Kurt, kokpiti Binbaşı Sedat Yalın Ahbab'dan devralmıştı. Kurt'tan sonra SOLOTÜRK uçuşlarını Yüzbaşı Erhan Günar gerçekleştirecek.

SOLOTÜRK'ten yapılan açıklama şöyle;
2014-2015 sezonunda 9'u yurt dışı 25'i yurt içi olmak üzere toplamda 34 gösteriye imza atan Yzb.Yusuf KURT, 5'inci yaş günümüzü kutladığımız 15 Nisan'da SOLOTÜRK'ün son kez gökyüzündeki ismi oldu. Hava Kuvvetlerinde aktif savaş pilotluğu kariyerine devam edecek olan Yzb.Yusuf KURT'a emekleri ve fedakar çalışmaları için teşekkür ederiz.

Öte yandan Yüzbaşı Yusuf Kurt, Instagram hesabından yaptığı açıklama ile SOLOTÜRK'e veda etti. Ordudaki görevine devam edeceğini belirten Kurt, şunları söyledi;

Bugün itibari ile resmen SOLOTÜRK görevimi tamamlamış bulunmaktayım...

Sizlerin görmediği, bilmediği ama en az SOLOTÜRK kadar özveri ve yetenekle çalışan kanat arkadaşlarımla uçuşlarıma ve öğretmenlik görevime devam edeceğim...

Herşeyden çok desteklerinizi, beni kendi ailenizden görüşünüzü, dualarınızı, iyi dileklerinizi ve samimiyetinizi özleyeceğim... Destek gördüğüm o kadar çok kişi var ki sayfalara sığmaz. Bu yazımı okuyorsanız sizin de üzerimde emeğiniz vardır. Hepinize binlerce kez teşekkür ederim... Hakkınızı helal edin...

Yusuf Kurt SOLOTÜRK'e veda etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

Hakan ~ 6 yıl önce
Yusuf kurt baba elved

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şenol ~ 7 yıl önce
kalbi vatan aşkıyla çarpan yiğit komutan,,, adamsın sen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teşekkürler ~ 8 yıl önce
yaşattığınız güzel anlar için teşekkürler komutanım.Umarım 20-25 sene sonra hava kuvvetleri komutanı oalrak görürüz sizi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ada'm gibi adam ~ 8 yıl önce
Bir çok meslektaşı emekli olup THY de paraya odaklanırken vazgeçmeyip kalarak yeni savaşçılara eğitim vermeyi amaçlamış parayı değil kutsal görevi ve vatani duyguları daha ağır basmış delikanlı adamsın Yusuf kurt bu vatanın bir Ferdi olarak seninle iftihar ediyorum allah bu düşüncelerinden seni ayırmasın inşallah seninle aynı havayı solumaktan Şeref duyuyorum saygılarımla!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asd ~ 8 yıl önce
bu yaşta emekli olmadığı için tebrik etmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arslan'lara Selam Olsun! ~ 8 yıl önce
Yusuf Kurt pilotumuzu tanımam. Ama sola türkü tanıyoruz. Bu ülkeye değer katan herkes değerlidir. Solo Türk te bu ülkeye çok değer katmıştır. İşinizle ilgili Heryer ve herkes size helaldir. THY de size layıktır. Buralardaki ( THY) sessiz çoğunluk, size her zaman burada yer olduğunu düşünüyor. Başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adam gibi adam ~ 8 yıl önce
Yusuf aslan gibi adamsın.Allah yolunu açık etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 8 yıl önce
Yusuf abi bu görevde gösterdiğin başarı ve gurur kaynağından ötürü sana bir Türk oğlu Türk olarak sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Biz bir ölür bin diriliriz . Yusuf'lar Sedatlar Erhanlar muratlar Mustafa Kemal'ler bitmez bu ülkede Ne Mutlu Türk'üm diyene!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Off ~ 8 yıl önce
Biikkinti verdiniz, gelecegin havaciliginda pilot yok, askeri pilot da yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şeref ve namus ~ 8 yıl önce
Herkese şeref ve namus düşmüyor. Sen de bıkkınlık verdin.
Sen ve senin gibiler bıkkıntı verdi asıl. ~ 8 yıl önce
Hali hazırda asker pilota ihtiyaç var ve henüz Hava Harp Okuluna girmiş olanlar bile pilota ihtiyaç olmayan zamanı görmezler. Ama sen hasetinden çatlamaya devam edersin. 20 sene sonra da aynı yorumu yazarsın ancak :)))
Sierra ~ 8 yıl önce
Şunu kabul et kapalı odalarda ekrana bakarak çubuklarla oynuyacaksınız ve kimsenin umurunda olmuyacaksınız.
Sivil Kaptan ~ 8 yıl önce
Sevgili Yusuf,geçen sene bir gösterini gerçekten çok beğenerek zevkle izlemiştik. 4 yaşındaki oğlumun herhalde en güzel geçirdiği günlerden biriydi. Sivil hayata geçtiğinde de aynı başarıyı göstereceğine eminim. Olur da TK'ya geçersen umarım birlikte uçarız ve güzel hikayelerini dinlemek isterim. Herşeyin gönlünce olması dileğiyle,tebrik ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000