20 Haziran 2015, Cumartesi 09:17:42

Yusuf Akçayoğlu'ndan 3. havalimanı açıklaması

İGA Havalimanı İnşaat CEO’su Yusuf Akçayoğlu, son günlerde basında yer alan ‘Kamulaştırma Kararı’nın yürütmesinin durdurulması’ konulu haberlere ilişkin konuştu.
  • bu havaalani olursa ataturk te calisanlarin durumu ne olucak.
  • Bu açıklamayı yapan adamın adını unutmayın arkadaşlar. Bana göre söylediklerinde tek bir doğru söz yok ama önemli değil. Ne de olsa 29 ekim 2017 ye şurada pek birşey kalmadı. herşey yolunda ve hiç bir sıkıntı yoksa bu tarih geldiğinde havaalanı 3 pist ve terminali ile birlikte açılıyor mu açılmıyormu ? Açılmaz ise hep beraber bu adamdan hesap sorulmalı. Doğruyu söylemediği ve Türk halkını kandırdığı için. Herkes dava açıp hakkını aramalı. Hava yolu şirketleri başta olmak üzere herkes hesap sormalı bu adamdan ! Maddi manevi tazminat istenmeli ve elinde avucunda ne varsa hepsi alınmalı. Ki bir daha bu adam ya da bir başkası böyle halkı kandırmaya cesaret edemesin ! Herkes bu haberi saklasın şimdi. İki sene sonra hesap günü.
  • Kuşların göç yolunda olan bir havalimanının kime ne faydası olcak merakla beklemedeyim
  • Iyi ki de yapiyorlar Cunku simdik busuru A380 ve 747-8 ine bilir cok iyi oldu !
  • Bir an önce yapın şu havalimanı. Uçak gürültüsünden kurtulalım...
  • ohooo memleket düşmanları bu haberi duyunca yine küplere binmiş. yapılan yorumlardan belli. beyler ne yaparsanız yapın bu ülkenin gelişimini durduramayacaksınız!!
  • Ne ekip toplamis kardesim oraya. Tav in tecrubelileri olmazsa olmazlari gitti sanirsin. Az zaman gecsin anlasilacak .... En iyiler sizlerseniz; neden onlarca yabanci firma danisman orada... Designdan operasyona kadar. Iyimisiniz bilmem ama Iyi para harcadiginiz kesin :))
  • Birde projeyi görebilseydik.pistler terminal binalari otoparklar vs nasıl yerleşecek daha göremedik.mesela 1 etap donu Plan'ı nasıl olacak hala ortada birşey yok.sanal bir iki resim ortada dolaşıyor,
  • Sen kimsin birader böyle külhan beyi ağızları falan, delikanlı gibi yorum yapın kimseye pislemeyin tamam mı, hadi bakim hadi. . .
  • Ya bitecek...Türkiyenin gururu,Medar-ı İftiharı dev proje mutlaka bitecek.Er yada geç.Takozlar,parazitler,kindarlar asla akamete uğratamazlar.Bitince, hazım sorunları kendiliğinden şifa bulur,alkış tufanı dahi kopabilir.

Yusuf Akçayoğlu, "Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından dün yapılan resmi açıklamada da belirtildiği gibi İstanbul Yeni Havalimanı inşaatının durdurulması veya projeyi sıkıntıya sokacak hukuki bir durum, alınmış bir karar söz konusu değildir. İGA olarak inşaat faaliyetlerimiz planlandığı şekilde hızla devam ediyor. Birkaç gündür çıkan asılsız haberlerin aksine  geçen haftadan bu yana ulusal gazetelerimizin çoğunda göreceğiniz üzere projeyi değil durdurmak daha da hızlandırmak  için Türkiye genelindeki tüm hafriyat firmalarını davet ediyoruz. Kriterlerimizi sağlayan tüm firmalara kapımızı açarak mevcut 1100 adet kamyon sayımızı 2000’lere çıkarmayı hedefliyoruz. Kaynaklarımızı maksimum seviyeye çıkararak Turkiye’nin bu gurur projesini en başarılı şekilde tamamlayacağız" dedi.

DHMİ’den Kamulaştırma Kararının Reddine ilişkin açıklama geldi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi Acele Kamulaştırma Kararı’nın iptali davaları ile ilgili basında yer alan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Mahkeme kararlarının bazı medya organlarınca çarpıtılarak kamuoyunun yanıltıldığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“TOKİ aleyhine açılan ve kuruluşumuzun müdahil olduğu bazı davalar ile ilgili olarak her hangi bir dosya bilgisi verilmeden yayınlanan haberler tamamen gerçek dışıdır. Bugün itibariyle, TOKİ’ye ulaşan tüm mahkeme kararlarında yürütmenin durdurulması taleplerinin reddine karar verilmiş olduğu bilinmelidir.

İnşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiği İstanbul Yeni Havalimanının inşa sürecini sıkıntıya sokacak ya da geciktirecek hiçbir Hukuki durum ve karar söz konusu değildir.

Acele kamulaştırma kararı ve kamulaştırma kararlarına karşı İdare Mahkemeleri ve Danıştay 6. Dairesinde iptal ve  yürütmenin durdurulması taleplerinde bulunulmuş, İdare Mahkemeleri ve Danıştay 6.Dairesince bu mahiyetteki tüm davacı taleplerin reddine karar verilmiştir.

TOKİ tarafından kamulaştırma davası açılmayan Eyüp İlçesi Ağaçlı köyündeki taşınmazlarla ilgili yürütmenin durdurulması taleplerinde Danıştay 6.dairesince farklı gerekçeyle yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verilmiş ve kararın gerekçesinde acele kamulaştırma kararının uygulanmaması nedeniyle yürütmenin durdurulması kararının usulden verilmesi uygun bulunmamıştır.

Bu karara yapılan itirazlar sonucu Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından esasa girilmek suretiyle yürütmenin durdurulması kararının koşullarının oluşup oluşmadığına bakılarak yeniden karar verilmesi istenilmiştir.

Bu nedenle 22.10.2014 tarihinde verilen kararlarda yürütmenin durdurulması söz konusu olmayıp Danıştay 6. Dairesinin usulden karar vermeyip esasa girmek suretiyle karar vermesi gerektiği gerekçesiyle verilen bir kurul kararı söz konusudur.
Bu kararın akabinde Danıştay 6. Dairesince yürütmenin durdurulması talebi esastan incelenmiş ve 21.05.2015 tarihinde oy birliği ile yürütmenin durdurulması talebi reddedilmiştir.

Bu karara itiraz yolu da kapalıdır.

Sonuç olarak; TOKİ aleyhine açılan ve kuruluşumuzun müdahil olduğu davalar ile ilgili her hangi bir dosya bilgisi verilmeden yayınlanan haberler gerçek dışıdır. TOKİ’ye ulaşan tüm mahkeme kararlarında yürütmenin durdurulması taleplerinin reddine karar verilmiş olduğu bilinmelidir.”

Yusuf Akçayoğlu'ndan 3. havalimanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

fb ~ 9 yıl önce
bu havaalani olursa ataturk te calisanlarin durumu ne olucak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahu ~ 9 yıl önce
Bu açıklamayı yapan adamın adını unutmayın arkadaşlar. Bana göre söylediklerinde tek bir doğru söz yok ama önemli değil. Ne de olsa 29 ekim 2017 ye şurada pek birşey kalmadı. herşey yolunda ve hiç bir sıkıntı yoksa bu tarih geldiğinde havaalanı 3 pist ve terminali ile birlikte açılıyor mu açılmıyormu ? Açılmaz ise hep beraber bu adamdan hesap sorulmalı. Doğruyu söylemediği ve Türk halkını kandırdığı için. Herkes dava açıp hakkını aramalı. Hava yolu şirketleri başta olmak üzere herkes hesap sormalı bu adamdan ! Maddi manevi tazminat istenmeli ve elinde avucunda ne varsa hepsi alınmalı. Ki bir daha bu adam ya da bir başkası böyle halkı kandırmaya cesaret edemesin ! Herkes bu haberi saklasın şimdi. İki sene sonra hesap günü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 9 yıl önce
Unutmaya gerek yok.Yurt disindaki isinden nasil kacti (veya Gonderildi) ise buradada aynisi olabilir.Olan Sirket sahiplerine olur.Sirketlere hayret ediyorum.Bu kadar Basarili kisiler varken....
Göç ~ 9 yıl önce
Kuşların göç yolunda olan bir havalimanının kime ne faydası olcak merakla beklemedeyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyi ~ 9 yıl önce
Iyi ki de yapiyorlar Cunku simdik busuru A380 ve 747-8 ine bilir cok iyi oldu !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tbtgnd ~ 9 yıl önce
Bir an önce yapın şu havalimanı. Uçak gürültüsünden kurtulalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 9 yıl önce
ohooo memleket düşmanları bu haberi duyunca yine küplere binmiş. yapılan yorumlardan belli. beyler ne yaparsanız yapın bu ülkenin gelişimini durduramayacaksınız!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düşman ~ 9 yıl önce
Hep okuyanlar düşman. Hep doğayı sevenler düşman. Hep Türkiyenin çağdaş olmasını isteyenler düşman. Hep okuyan gençlik düşman. Ama memleketi arap yarımadası yapmak isteyen memleketi ot ithal eder hale getiren, 10 yaşında çocuklarla evlenmeyi caiz kılan, tecavüzü suç görmeyen sizler dost. Öyle mi...
Keş adam ~ 9 yıl önce
Seninki kel adamın sebepsiz rüyası. Sünger bop. Hop hop hop.
Ne ekipmis yaw:) ~ 9 yıl önce
Ne ekip toplamis kardesim oraya. Tav in tecrubelileri olmazsa olmazlari gitti sanirsin. Az zaman gecsin anlasilacak .... En iyiler sizlerseniz; neden onlarca yabanci firma danisman orada... Designdan operasyona kadar. Iyimisiniz bilmem ama Iyi para harcadiginiz kesin :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Proje ~ 9 yıl önce
Birde projeyi görebilseydik.pistler terminal binalari otoparklar vs nasıl yerleşecek daha göremedik.mesela 1 etap donu Plan'ı nasıl olacak hala ortada birşey yok.sanal bir iki resim ortada dolaşıyor,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Sen kimsin birader böyle külhan beyi ağızları falan, delikanlı gibi yorum yapın kimseye pislemeyin tamam mı, hadi bakim hadi. . .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya bitecek..... ~ 9 yıl önce
Ya bitecek...Türkiyenin gururu,Medar-ı İftiharı dev proje mutlaka bitecek.Er yada geç.Takozlar,parazitler,kindarlar asla akamete uğratamazlar.Bitince, hazım sorunları kendiliğinden şifa bulur,alkış tufanı dahi kopabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru söz ~ 9 yıl önce
Merhabalar, kendi ülkesine düşman bu kadar paçoz varmış; vay be. Boğaz'daki tünele de karşı idiler ancak en fazla kendileri kullanmaktalar. bunlara DÜNYAYI versen yaranamazsınız. Lakin kendi tarafları noktan bir iş, Minicik bir proje yapsa çenelerinden durulmaz. Bu liman bitecek sevgili alafartanfonik gericiler. Bitecek. O kadarrrrrr!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000