26 Ekim 2010, Salı 08:17:50

Yurtdışı seyahatiniz kabusa dönüşmesin...

Yurt dışı tatil planı yaparken, gidilecek ülkenin ve şehrin beğenilere uygun olacak şekilde seçilmesi, otel kategorisi, deneyimli rehberlik hizmetlerinin sorulması ve güvenilir bir tur operatörünün tercih edilmesi öneriliyor.

Turizm yetkilileri yurt dışı tur paketi satın alırken en önemli konunun, gidilecek yere kesin karar verilmesi olduğunu söylediler.

Bir turizm acentesinin pazarlama müdürü, Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde binlerce Türk vatandaşının, yurt dışında çeşitli ülkelerde tatil planı yaptığını dile getirirken ''Kişiler, kararını verirken gideceği ülkenin Kurban Bayramında havası sıcak mı olsun? Denize girmek ister miyim? Kültür turu yapıp müze gezmeli miyim? Yılın yorgunluğunu atıp sadece güneşlenerek denize girmeyi tercih edebilir miyim? Otantik özellikleri olan Bangkok, Küba, Fas, Tunus, Mısır gibi bir yere gitmek ister miyim? gibi sorulara yanıtı net olmalı'' dedi.

NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

''Otantik ülkelere karar verdiyseniz o ülkelerin hijyen koşullarını bilerek ve kabul ederek tura kayıt olunmalı. Arap ülkelerine gidiliyorsa Kurban Bayramının oralarda da yaşandığı, tatilinizi yaparken birçok yerde kurban kesimlerine rastlayabileceğinizi bilerek mi gidiyorsunuz? Yoksa aman Avrupa olsun İtalya, Orta Avrupa, İspanya veya Fransa gibi ülkeler benim içimi açar mı dersiniz? Gideceğiniz ülkenin otel kategorileri hakkında bilgi sahibi misiniz?

Örneğin Mısır'da 3 yıldız oteli sadece ucuz olduğu için mi seçtiniz? Bu seçimi yaparken Mısır'daki 3 yıldız standardının bizim 1 yıldız otellerimiz kalitesinde ama hijyen olarak da maalesef kötü olabileceğini kabul ederek mi tura katılıyorsunuz? Balayında dinlenmeyi hayal edip 3 bin kilometre yol yapacağınız İtalya-Fransa turunu mu seçmeye çalışıyorsunuz? Kültür turu ve yürüyüş yapmaktan hoşlanmayıp, sabahtan akşama kadar tarihe yolculuk yapacağınız Budapeşte-Viyana-Prag turuna mı gitmeye uğraşıyorsunuz? Eşiniz alışverişi çok seviyor ve sizi Milano'ya götürüyor, siz de bunu araştırmadan tura gittiğinizde neden bizi devamlı Outlet'e alışverişe götürüyorsunuz diye rehbere veryansın mı ediyorsunuz? Ya da Hindistan dünyanın en güzel renklerine sahip bir ülke, mistizm Hinduizm ve değişik inançlar ülkesi, ilginç yiyecekler ülkesi iken, gittiğinizde burası neden baharat ve acayip şeyler kokuyor diyorsunuz?

Yurt dışı tatiline gitmeden önce gideceğiniz ülke, neden gittiğiniz ve gittiğinizde o ülkede neler bulacağınızdan emin olarak gidiyorsanız en iyi tatili muhtemelen siz geçireceksinizdir.''

REHBERLERİN ÖNEMİ

Bu konu da en az destinasyon seçimi kadar önem taşıyor. Gideceğiniz turun rehberleri o bölgeyi kültürü, tarihi, yeme-içme imkanları, alışveriş ve sanatsal olarak iyi bilmesi gerekiyor. Mümkünse o ülkenin diline hakim ve mesleğini uzun süredir icra eden tecrübeli kişiler olmalı. Ayrıca insan ilişkilerinde başarılı, espritüel, kültürlü, beden dilini iyi kullanabilen ve giyimine temizliğine de önem vermeli.

Alacağınız ürünü bir cep telefonu gibi önceden görme, inceleme şansınız olmayacağından, eğer iyi bir tatil geçirmek istiyorsanız doğru şehir ve gidilen yerle örtüşen zevkler, iyi bir rehberlik hizmeti ve güven duyacağınız sizi yarı yolda bırakmayacak veya sorun olduğunda yanınızda olabilecek bir tur operatörü seçilmeli.

Özkar, sektörde sözü geçen, yurt dışı tur konusunda uzman, memnuniyet konusunda iyi geri dönüşler alınan tur operatörlerinin seçilmesi tavsiyesinde bulundu.

KURBAN BAYRAMINDA YURT DIŞINA GİDECEKLERE TAVSİYELER

Yurt dışı turuna katılacak kişiler ise havalimanlarına en az 3-4 saat önceden gidin.

Yurt dışı tur gidiş ve dönüşlerinde havalimanı ile hava trafiği yoğunluklarından uçaklarda tarifeli dahi olsa rötarlar yaşanabileceği gerçeğini bilerek, yurt dışı satışlarında turun önemli bir halkasının iyi rehberler, büyük ve marka tur operatörlerinin olduğu gerçeği unutulmamalı. Bu bayram bütün rehberlerin mükemmel olabileceğini de düşünmeyin, zira kapasite Türkiye;deki en tecrübeli isimlerin yetebileceği rakamların en az 10 katı seviyelerinde.

Tur paketine para vermeden önce, programı da detaylıca inceleyerek neyi satın aldığınız konusunda da aklınızda soru işareti kalmayacak derecede incelemenizi şehirler arası ulaşım mesafeleri, uçuş detayları, ekstra tur fiyatları, otellerin şehir merkezlerine uzaklığı gibi konuları da satış temsilciniz ile görüşmelisiniz. (Akşam)

Yurtdışı seyahatiniz kabusa dönüşmesin...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000