11 Nisan 2012, Çarşamba 15:27:03

YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCINA ZAM GELİYOR

Yurtdışı çıkış harcına getirilmesi planlanan %33'lük zam için çalışmalar başlarken, pahalı pasaportlar ve çıkış harçlarının düşürülmesi için çaba harcayan "Sırtçantalılar" grubundan bir açıklama geldi.
  • sanki ab ye vizesiz uçuyoruz :))
  • değil 5 lira 1 krş bile zam haberi duymak istemiyor.yeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
  • 15'i veren 20'yi de verir.hayırlı bir iş için.toplu konut fonuna gidiyor.düşük gelirlilere ev yapılıyor.pasaport harçları çok yüksek,doğru.bence 50 tl cüzdan bedeli ,50tl haraç 1 pasaporta yeter.
  • 2012 Yılında Erzurum da 5 vatandaşımız,Çaycuma da 15 vatandaşımız ancak 3.dünya ülkelerinde görülebilecek şekilde öldüler ve bir tane sorumlu yok!!!! milletvekilleri abuk sabuk zam peşinde koşacaklarına bu gibi toplumsal olaylarla ilgilensinler..başbakana milyonlarca dolara uçak alınacağına bu köprüler yenilensin ve ekipman vs ihtiyaçları giderilsin..adamlar göz göre göre 1,5 saat ölümle mücadele ettiler bir görevli umursamadı..Allah belanızı versin bee!!!!
  • MİLLETVEKİLLERİNE TRAFİK CEZALARI KALDIRILSIN DİYEN BİR GÜRÜHTAN ZAM DAN FARKLI BİR ÖNERİ SUNMALARINI BEKLEMEK HAYALCİLİK OLURDU..BU MİLLETE BÖYLE YÖNETİCİLER YAKIŞIR...DÜNYANIN EN PAHALI ARABASI,BENZİNİ,DOĞALGAZI,İNTERNETİ,ELEKTRİĞİ,PASAPORTU TÜRKİYE DE..KİMİN SAYESİNDE??? BUNLARA OY VEREN NECİP!!! HALKIMIZ SAYESİNDE!!!!
  • Adam haklı beyler dağılın.
  • rusla evliysen bizene dingil herif...
  • herkes hakettigi sekilde yonetiliyor,
  • Walla Ben rusla evliyim burada.. Oturumum var 3 senelik(vremennoe projivanie)..O yuzden geride kalanlara tum herkese orada akp catisi altinda sabirlar,bol dayanismalar diliyorum..Akp resmen sizi kukla olarak kullaniyor..thy desen akp,zamlar desen akp..akli olan gelsin buraya kacsin misafirim olsun..Ama bir sartla: Pegasus veya Kubanla geleceksiniz..globally foss airlinesi kullanmak yok.
  • ısparta milletvekili ve 9 arkadaşı karar vermişler zam yapalım harca.merak ediyorum vatana hizmet bu mu?zam yaptıkça hizmet yaptıklarını düşünüyorlar.bu millet buna layık.boşver.
Sırtçantalılar grubundan yapılan basın açıklamasında;

* Bir kanun teklifinin arasına sıkıştırılmış bir maddeyle yurt dışına çıkış harcına % 33 zam geliyor.

* Bu “deli dumrul” vergisinin tümüyle kalkmasını beklerken, şimdi üstüne bir de zam yapılıyor. Türkiye, yurttaşlarının “seyahat özgürlüğü”nü her açıdan keyfi bir biçimde kısıtlayan ülke konumuna sürükleniyor.

· Biz seyahat özgürlüğü gönüllüleri olarak “Bu sefer olmaz” Yurt dışına çıkış harcını, “yurt dışına çıkarmama harcına” dönüştüremezsiniz, diyoruz!


Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile birlikte 9 Ak Parti milletvekili bazı kanunlar ile kanun hükmündeki kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifleri hakkında bir kanun teklifi hazırladılar.

5.4.2012 tarihinde Meclis’e sundular. Bu 166 sayılı bu hafta görüşülecek kanun teklifinin arasına sıkıştırılmış bir maddeyle yurt dışına çıkış harcına % 33 zam geliyor.

Bu “Deli Dumrul” vergisinin tümüyle kalkmasını beklerken, şimdi üstüne bir de zam yapılıyor.

Türkiye, yurttaşlarının “seyahat özgürlüğü”nü her açıdan keyfi bir biçimde kısıtlayan ülke konumuna sürükleniyor. Dünyanın en pahalı pasaportu ülkemizde. 10 yıllık biyometrik pasaport dünyada ortalama 50 dolar ülkemizde yaklaşık 250 dolar. Birçok ülke ya çocuklardan pasaport ücreti almıyor ya da indirim yapıyor ama biz de böyle bir uygulama da yok.

Bir yandan Avrupa Birliği ülkeleri çoktan sonlandırmaları gereken vizeleri, fahiş harçları tam bir işkenceye dönüştürürken, diğer yandan kendi devletimiz bize adeta vize koyuyor. Yurt dışına çıkış harcı, dünyada 3-5 demokratik olmayan ülke dışında örneği kalmamış bir vergi.

Biz seyahat özgürlüğü gönüllüleri olarak “Bu sefer olmaz” Yurt dışına çıkış harcını, “yurt dışına çıkarmama harcına” dönüştüremezsiniz, diyoruz!

Anayasamız tarafından da güvenceye alınan temel bir insan hakkı olan “seyahat özgürlüğümüzü” ihlal eden bu verginin külliyen kaldırılmasını istiyoruz!

Hükümetimizin tüm dünyada Türkiye’ye konan vizelerin kaldırılması için uğraşırken kendi vatandaşlarına vize koyarak kendi politikalarıyla çelişmesini istemiyoruz. Teklifin gerekçesinde yer alan Gürcistan sınır kapısından Türk vatandaşlarının kimlik kullanarak harç ödemeden yaya olarak geçmeleri ve bu geçiş kolaylığını “suistimal” ettikleri iddiası, bütün vatandaşlarımıza uygulanacak bir “cezaya” dönüştürülemez. Yarın bir gün AB ülkeleriyle vizeler kalkar ve benzeri iddialar söz konusu olursa, harç 500 TL mi olacaktır?

Yurt dışına çıkış harcı, seyahat etmek isteyen tüm vatandaşlarımız için adeta bir “haraç” durumuna dönüşmüştür. AB ülkelerinin yüksek vize ücretleri ve işkencesini kendi ülkemizde fahiş harçlarla sürekli yaşamak istemiyoruz.

Bu sefer olmaz!

Sayın milletvekillerini dünyanın en hızlı 2. büyüyen ülkesinin, dünyanın en pahalı pasaport ücretini dünya ortalamasına düşürmeye, yurt dışına çıkış harcını kaldırmaya, Avrupa Birliği ülkelerinin haksız vize uygulamaları ile mücadele etmeye davet ediyoruz. Bizler aklına gelen her sorunu zamla çözmeyi düşünen vekiller değil , yaratıcı çözümler ve hizmetler üreten vekiller istiyoruz.

Seyahat özgürlüğü temel bir insan hakkıdır ve Anayasamız tarafından güvence altına alınmıştır. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin müşterisi değil, yurttaşlarıyız!

Bu sefer olmaz! Bu haksız zamların önlenmesi ve vergilerin kalkması için tüm yurttaşlık haklarımızı kullanacağımızı ilan ediyoruz.
YURTDIŞI ÇIKIŞ HARCINA ZAM GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 12 yıl önce
sanki ab ye vizesiz uçuyoruz :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
değil 5 lira 1 krş bile zam haberi duymak istemiyor.yeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
15'i veren 20'yi de verir.hayırlı bir iş için.toplu konut fonuna gidiyor.düşük gelirlilere ev yapılıyor.pasaport harçları çok yüksek,doğru.bence 50 tl cüzdan bedeli ,50tl haraç 1 pasaporta yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
2012 Yılında Erzurum da 5 vatandaşımız,Çaycuma da 15 vatandaşımız ancak 3.dünya ülkelerinde görülebilecek şekilde öldüler ve bir tane sorumlu yok!!!! milletvekilleri abuk sabuk zam peşinde koşacaklarına bu gibi toplumsal olaylarla ilgilensinler..başbakana milyonlarca dolara uçak alınacağına bu köprüler yenilensin ve ekipman vs ihtiyaçları giderilsin..adamlar göz göre göre 1,5 saat ölümle mücadele ettiler bir görevli umursamadı..Allah belanızı versin bee!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
MİLLETVEKİLLERİNE TRAFİK CEZALARI KALDIRILSIN DİYEN BİR GÜRÜHTAN ZAM DAN FARKLI BİR ÖNERİ SUNMALARINI BEKLEMEK HAYALCİLİK OLURDU..BU MİLLETE BÖYLE YÖNETİCİLER YAKIŞIR...DÜNYANIN EN PAHALI ARABASI,BENZİNİ,DOĞALGAZI,İNTERNETİ,ELEKTRİĞİ,PASAPORTU TÜRKİYE DE..KİMİN SAYESİNDE??? BUNLARA OY VEREN NECİP!!! HALKIMIZ SAYESİNDE!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adam haklı beyler dağılın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
rusla evliysen bizene dingil herif...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
herkes hakettigi sekilde yonetiliyor,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Walla Ben rusla evliyim burada.. Oturumum var 3 senelik(vremennoe projivanie)..O yuzden geride kalanlara tum herkese orada akp catisi altinda sabirlar,bol dayanismalar diliyorum..Akp resmen sizi kukla olarak kullaniyor..thy desen akp,zamlar desen akp..akli olan gelsin buraya kacsin misafirim olsun..Ama bir sartla: Pegasus veya Kubanla geleceksiniz..globally foss airlinesi kullanmak yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ısparta milletvekili ve 9 arkadaşı karar vermişler zam yapalım harca.merak ediyorum vatana hizmet bu mu?zam yaptıkça hizmet yaptıklarını düşünüyorlar.bu millet buna layık.boşver.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000