06 Şubat 2010, Cumartesi 07:20:24

Yürekleri ağza getiren anlar...

40 ülkeden 800'e yakın ünlü uçak şirketinin katıldığı Airshow'da izleyenlerin yüreklerini ağzına getiren gösteriler yapıldı...

Havacılık sektörü, dünyanın en büyük üçüncü havacılık fuarı Singapur Air Show’da buluştu.

İngiliz Reed Grubu tarafından 1981’den bu yana düzenlenen fuarda bu yıl organizasyonu Singapur Hükümeti üstlenmişti. Hindistan, Çin, Japonya ve tüm Uzakdoğu’ya hitap eden fuar, Singapur Hükümeti’nin prestiji için büyük önem taşıyordu. Bölgede hem ticaret hem de turizm olarak ciddi rakiplerin çıkmasıyla birlikte Singapur havacılık konusunda liderliğini sürdürmek için fuara 150 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi.

Uçaklar kadar ilgiyi insansız hava araçları çekti. İsrail, Singapur, ABD ve Almanya şirketlerinin geliştirdiği insansız helikopter ve uçaklar askeri görevlerin yanı sıra sivil amaçlı da kullanılabiliyor. Asya’nın en büyük havacılık ve savunma fuarı olan Singapur Airshow’un ağır topu Boeing oldu.

Fuar nedeniyle yapılan gösteriler izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi. Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait F-111 uçaklarının havada yakıt yakma anlarını izleyenler uçakların alev aldığını sanıp büyük korku yaşadı.Aermacchi M-346 uçaklarının gösterisi ise büyük alkış aldı.

Farklı ülkelerin çeşitli savaş ve yolcu uçaklarının tanıtıldığı fuara 300 bin kişinin katılması bekleniyor.

Haber Vitrini

Yürekleri ağza getiren anlar...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000